پس از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان توصیهای بیش از همه از سوی سازمان بهداشت جهانی و نظامهای بهداشت ملی کشورها به مردم جهان ارایه شده است: "دستهای خود را مرتب با آب و صابون بشویید."
این توصیه به گفته کارشناسان، کلیدیترین سلاح بشر برای مبارزه با ویروس کروناست.
دستهای ما در طول روز دهها و شاید صدها بار با سطوح مختلف تماس دارند و بدون اینکه خودمان متوجه شویم ناخودآگاه دستهای خود را دهها و صدها بار در طول روز به صورت خود میزنیم.
نتایج یک تحقیق نشان میدهد به طور میانگین یک نفر در طول شبانه روز نزدیک به 300 بار دستهای خود را به صورت خود میمالد.
اگر این دست آلوده باشد و به چشم، بینی و دهان تماس داشته باشد میتواند ویروس را به بدن منتقل کرده و باعث بیماری شود.
شستن مداوم دستها و تماس نداشتن دست آلوده با صورت، کلیدیترین توصیه سازمان بهداشت جهانی به مردم دنیا در "پاندمی" کروناست.
این توصیه حتی از بسیاری دیگر توصیهها از جمله ماندن در خانه و تماس نداشتن با دیگران کلیدیتر است؛ چرا که اگر فردی توصیههای بهداشت فردی و در صدرآنها شستن مداوم دستها و نزدن دستهای آلوده به صورت عمل کند؛ تاحدود زیادی خود را از ابتلای احتمالی به بیماری "کووید 19" ایمن کرده است.
بنابراین میتوان گفت در پاندمی کرونا ویروس جدید، مردمی که عادت دارند دستهای خود را زیاد بشویند، در برابر همهگیری ویروس ایمنتر بوده و کمتر به آن دچار میشوند.
آخرین نتایج مطالعات جهانی درباره عادت شستن دستها در میان ملتها 5 سال پیش از سوی موسسه آمریکایی گالوپ انجام شده است.
این مطالعه نشان میدهد بر خلاف تصور بسیاری از کشورهای اروپایی به لحاظ رعایت بهداشت فردی پس از رفتن به توالت وضعیت مناسبی ندارند و در میان کشورهای اروپایی کشورهای مسلمان ترکیه، بوسنی و بعد آنها یونان تمیزتر از بقیه هستند و کشور هلند کثیفترین شهروندان را از نظر عادت شستن دست پس از رفتن به توالت دارد.
در این مطالعه مشخص شد 50 درصد هلندیها دستهای خود را پس از توالت با آب و صاوبن نمیشویند.
همچنین تنها 57 درصد ایتالیاییها و 62 درصد فرانسویها و 61 درصد اسپانیاییها در این نظرسنجی گفتهاند که عادت دارند پس از رفتن به توالت دستهای خود را با آب و صابون بشویند.
نقشه درصد شستن دست پس از توالت در اروپا
در حالی که برای مثال 96 درصد از مردم بوسنی و 94 درصد از مردم ترکیه و 85 درصد از مردم یونان در این نظرسنجی گفتهاند دستهای خود را حتما پس از رفتن به توالت با آب و صابون میشویند.
در میان کشورهای اروپایی یونان یکی از کمترین میزان ابتلا و مرگ و میر را داشته است و ترکیه هم با وجود اینکه موارد ابتلای نسبتا بالایی داارد اما آمار مرگ و میر در این کشور از بسیاری از کشورهای اروپایی و درگیر بحران کرونا به مراتب کمتر است.
شاید با در نظر داشتن این آمار بتوان دلیل بالا بودن ابتلا به ویروس کرونا جدید در کشورهای اروپای غربی از جمله اسپانیا، ایتالیا ، هلند و فرانسه و نیز مرگ و میر تقریبا زیاد ناشی از این ویروس در این کشورها در مقابل ابتلا یا مرگ و میر به مراتب کمتر در کشورهایی مثل یونان و ترکیه را درک کرد.
پاکیزه ترین مردم دنیا بر اساس این مطالعه جهانی، مردم کشور عربستان سعودی هستند که 98 درصد آنها گفتهاند حتما دستهای خود را پس از توالت با آب و صابون میشویند.
آمارهای جهانی حاکی است یک سوم از مردم دنیا پس از توالت دستهای خود را با آب و صابون نمیشویند؛ یعنی از هر 3 نفر یک نفر خود را مقید نمیداند؛ یعنی 2.5 میلیارد نفر از جمعیت جهان که رقم بسیار بالایی است..
بر اساس نتایج تحقیقات جهانی، شستن دست با آب و صابون به تنهایی میتواند سالانه زندگی 650 هزار نفر در سراسر جهان را نجات دهد.
در برخی کشورهای فقیر دنیا مساله نبود آب سالم و بهداشتی و صابون مانعی برای شستشوی مداوم دستهاست در حالی که در بسیاری دیگر از کشورهای برخوردار و مرفه مساله شستن دستها با آب و صابون به عادات فردی آدمها وابسته است؛ برای مثال در بسیاری از کشورهای اروپایی که نه مشکل آب دارند و نه مشکل تامین صابون، عادت رفتاری مردم آنها تعیین کننده میزان رعایت بهداشت فردی است و آمارهای جهانی نشان میدهد دستکم بیش از 40 درصد از مردم بسیاری از کشورهای اروپایی پیش از پاندمی کرونا، خود را مقید به شستن مداوم دستها با آب و صابون حتی پس از توالت نمیدانستند.
دیدگاه تان را بنویسید