وزیر نفت گفت: پیشنهاد کاهش حداقل ۱۰ میلیون بشکهای عرضه روزانه نفت اوپک و متحدانش مطرح است و ایران، ونزوئلا و لیبی به طور طبیعی مستثنا هستند.
به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امشب در حاشیه نشست اوپک پلاس که به صورت وبینار در حال برگزاری است، گفت: پیشنهاد کاهش ۱۰ و ۱۲ میلیون بشکهای عرضه روزانه نفت مطرح است و این رقم، غیر از میزان عرضهای است که قرار است از سوی کشورهایی مثل کانادا، نروژ و حتی ایالات متحده کاهش یابد چون آنها نیز برای کاهش عرضه اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: بر مبنای پیشنهادهای در حال بررسی، این میزان کاهش را قرار است در ماههای مه و ژوئن داشته باشیم، سپس از ژوئیه تا پایان سال جاری میلادی عرضه روزانه به میزان هشت میلیون بشکه کاهش خواهد یافت که بر سر این رقم اختلاف نظری وجود ندارد و از ژانویه ۲۰۲۱ تا آوریل ۲۰۲۲ نیز عرضه روزانه به میزان شش میلیون بشکه کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: آنچه مهم است این است که بر اساس برآوردهایی که دبیرخانه اوپک ارائه داده، اگر در ماه مه ۱۵ میلیون بشکه کاهش عرضه نداشته باشیم، شاهد اضافه عرضه نسبت به تقاضا خواهیم بود و بازار دچار شوک جدی از نظر قیمتی خواهد شد.
طبق اعلام وزارت نفت، زنگنه با اشاره به تلاشهای انجام شده برای حصول توافق، ادامه داد: ۸۰ درصد عدم هماهنگیها مرتفع شده است و مذاکرات درباره باقی موارد از جمله پایه کاهش تولید ادامه دارد.
به گفته وی، در صورت توافق بر سر کاهش ۱۰ میلیون بشکهای عرضه، سهم هر کشور ۲۲ درصد خواهد بود.
بر اساس این گزارش، نشست فوقالعاده کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (اوپک پلاس) از ساعاتی پیش (پنجشنبه، ۲۱ فروردین ماه) از طریق وبینار آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
دیدگاه تان را بنویسید