ارسال به دیگران پرینت

آیا تولید "ماری‌جوانا"اقتصاد ضعیف لبنان را بهبودمیدهد؟

در ماه "می" پارلمان لبنان کاشت ماری‌جوانا و گیاهان این خانوده را برای مصارف پزشکی و رونق اقتصاد خراب لبنان را قانونی اعلام کرد.

آیا  تولید "ماری‌جوانا"اقتصاد ضعیف  لبنان را بهبودمیدهد؟

لبنان در ماه می به عنوان اولین کشور عربی، کشت گیاهان خانواده ماری‌جوانا یا حشیش (از خانواده گیاهان شاه‌دانه) را برای مصارف پزشکی قانونی کرد. مقامات لبنان با توجه به شرایط بد اقتصادی و شیوع ویروس کرونا این تصمیم را معقول خواندند. اینک بسیاری از ساکنان و کشاورزان محلی امیدوارند که با کشت این گیاه اقتصاد بیمار کشور خود را بهبود بخشند.

 لبنان در ماه‌های اخیر با بحران اقتصادی، افت ارزش ارز و تورمی افسار گسیخته مواجه شده که نزدیک به نیمی از جمعیت این کشور را فقیر کرده است.

کشاورزان لبنان در حال برداشت ماری‌جوانا در دره بقاع شمال شرقی این کشور/ عکس: تصویری از گزارش ویدئویی فرانس 24

کشت ماری جوانا

کشاورزان محلی در دره "بقاع" در شمال شرقی لبنان امیدوارند که با تولید "ماری‌جوانا" برای مصارف پزشکی اقتصاد ضعیف و خراب لبنان را بهبود دهند.

اینک مزارع گیاهان خانواده شاهدانه و ماری‌جوانا در منطقه بقاع به مسئله‌ای حیاتی برای کشاورزان تبدیل شده است.

در 30 سال گذشته دول لبنان تلاش کردند تا تولید گیاهان خانواده ماری‌جوانا را ممنوع یا نابود کنند اما در ماه "می" پارلمان لبنان کاشت این گیاهان برای مصارف پزشکی و رونق اقتصاد خراب لبنان را قانونی اعلام کرد.

در سال 2018 "دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد" (UNODC) لبنان را یکی از 5 تولیدکننده بزرگ ماری‌جوانا در جهان نامید.

نمایی از دره بقاع در شمال شرقی لبنان/ عکس: تصویری از گزارش ویدئویی فرانس 24

دره بقاع

لبنان سومین کشور بزرگ تولید کننده خانواده گیاهان شاهدانه و عصاره ماری‌جوانا در جهان است. این کشور کوچک پس از افغانستان و مراکش حدود 6 درصد از ماری‌جوانای جهان را تولید می‌کند.

"رائد خوری" وزیر اقتصاد لبنان در سال گذشته اعلام کرد که صادرات دارویی ماری‌جوانا حدود یک میلیارد دلار درآمد برای لبنان ایجاد کرد.

در دره بقاع لبنان فقر، بسیار زیاد و مرسوم است و مردم گزینه‌های کمی برای زندگی دارند و در این شرایط بسیاری از آنها به کاشت گیاهان خانواده شاهدانه و تجارت آن روی آورده‌اند.

نمایی از مزرعه ماری‌جوانا در دره بقاع لبنان

گیاه ماری‌جوانا

یک جوان لبنانی که صورت خود را با پارچه و عینک آفتابی پوشانده است در این باره به خبرنگار "فرانس24" گفت: پدرم یک کشاورز فقیر شاهدانه و ماری‌جوانا بود. من نیز در 13 سالگی مدرسه را رها کردم تا در مزرعه به او کمک کنم.

این مرد جوان که به تازگی دوره 5 ساله محکومیت خود را به دلیل کشت غیر قانونی این گیاهان به پایان برده و تمایلی به افشای نام و هویت خود ندارد در این باره می‌گوید: الان که از زندان بیرون آمده‌ام، کاری برایم وجود ندارد و اگر بخواهم کشت شاهدانه و ماری‌جوانا را شروع کنم نیاز به مجوزهایی دارم که به افراد دارای سوء سابقه تعلق نمی‌گیرد.

وی افزود: چگونه می‌توان کشاورزان حشیش و ماری‌جوانا را یافت که گذشته پاک و بی‌جرمی داشته باشند؟

کشاورز لبنانی که در بقاع ماری‌جوانا می‌کارد- او  پیشتر و به دلیل کشت غیرقانونی ماری‌جوانا به زندان محکوم شد و تمایلی به افشای نام و هویت خود در این گزارش نداشت/ عکس: تصویری از گزارش ویدئویی فرانس 24

کشاورز لبنانی ماری جوانا

اما بسیاری از کشاورزان این منطقه در مورد کاشت حشیش و گیاهان این خانواده بسیار متعصب هستند.

"کمال لیدا" یکی از کشاورزان محلی در دره بقاع لبنان در این باره می‎گوید که همواره از تولید و کشت ماری‌جوانا یا حشیش خودداری کرده است.

وی در این باره گفت: زمانی که مردم در مورد قانونی شدن کشت حشیش شنیدند، کشت انبوه آن در همه جا (منطقه بقاع) شروع شد. اما سوال این است که  آیا کسی این محصولات را می‌خرد؟ آنها فقط کشاورزند نه قاچاقچیان مواد یا دارو.

"کمال لیدا" کشاورز در دره بقاع لبنان که با کشت ماری‌جوانا مخالف است/ عکس: تصویری از گزارش ویدئویی فرانس 24

کشاورز دره بقاع لبنان

او افزود: اگر آنها خریدار خوبی نیابند و اگر دولت محصولات آنها را نخرد، این کشاورزان به شدت ضرر می‌کنند.

اما "فریس" یک قاچاقچی مواد که بخشی از محصولات برداشت شده کشاورزان در دره بقاع را خریده است به گزارشگر "فرانس 24" می‌گوید: قیمت محصولات کشاورزان بسیار کم است.

او با نشان دادن یک کیسه بزرگ از ماری‌جوانا می‌گوید: در این کیسه 6 کیلو 250 گرم ماری‌جوانا وجود دارد و قیمت هر کیلوی آن 31 یورو است.

این قاچاقچی فکر می‌کند که فرآیند قانونی کردن کشت این گیاهان، قیمت آنها را بیشتر از قبل کاهش خواهد داد.

 اما نگرانی اصلی قاچاقچیان و تولیدکنندگان این گیاهان در لبنان چیست؟

یک قاچاقچی دارو و مواد در لبنان/ عکس: تصویری از گزارش ویدئویی فرانس 24

آیا کشت ماری‌جوانا اقتصاد لبنان را شفا می‌دهد؟

فیروس که نام جعلی برای قاچاقچی مواد در گزارش فرانس 24 است در این باره گفت: نیروهای پلیس و امنیتی دنبال من هستند. من فقط می‎توانم هفته‌ای یک بار فرزندانم را ببینم. آنها برای دیدن من به مناطق مرتفع کوهستان می‌آیند.

نیروهای امنیتی در ابتدا باید ما را عفو و در قوانین جدید وضعیت ما را مشخص کنند. پس از آن ما می‌توانیم روی قانون جدید و توسعه این ناحیه و خرید و فروش محصولات صحبت کنیم.

 در حالیکه کشت گیاهانی مانند ماری‌جوانا، حشیش و شاهدانه به عنوان کالایی حیاتی در بقاع بیشتر می‌شود، دولت و پارلمان لبنان امیدوارند با خاصیت دارویی این گیاهان اقتصاد مریض کشورشان را شفا بخشند و معجزه کنند.

 

منبع : عصر ایران
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه