محمدجواد جمالی با اشاره به چگونگی انجام نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس، اظهار کرد: نکته اساسی این است که هم نمایندگان بتوانند طبق اصول قانون اساسی درباره همه مسائل کشور اظهار نظر کنند، رای دهند و تذکرات خود را بیان کنند و هم در عین حال حد و مرزی بین این وظایف و دخالتهای احتمالی برخی نمایندگان در امور سایر قوا و زیر سوال رفتن استقلال آنها وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: من به عنوان کسی که سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس دهم بودم باید در این زمینه بگویم که در مجلس نهم کسی نمیدانست که چنین چیزی هم وجود دارد! این طرح در مجلس هشتم تصویب شده بود و ما آن را در مجلس دهم اجرایی کردیم و پاسخگوی رسانهها بودیم.
جمالی تاکید کرد: در قانون فعلی هیات نظارت بر نمایندگان چند مشکل اساسی وجود دارد. یکی اینکه این هیات بدون شکایت نمیتواند وارد پروندهای شود. به خاطر دارم که از دولت یا قوه قضائیه کمتر از انگشتان دست برای ما گزارشی آمد که نمایندهای از حدود نمایندگی در نظارت عبور کرده باشد.
وی ادامه داد: از دیگر مشکلات این طرح این است که ضمانت اجرایی ندارد و صرفاً تذکر میدهد. این مورد باید ضمانت اجرایی محکمتر داشته باشد و بتواند قانون را اجرا کنند و نیز اینکه مشخصاً در مورد وزارتخانهها همیشه مایل بودیم که اگر نمایندهای خلاف آن چیزی که قانون مشخص کرده از وزارتخانهها درخواستی داشته است خود آن وزارتخانه رونوشتی از آن به شورای نگهبان برسانند تا در آینده تاثیر خود را بگذارد.
سخنگوی هیات نظارت بر نمایندگان مجلس دهم تاکید کرد: باید وقت کافی برای پروندههای ارجاعی گذاشته شود و هیات هم چون از خود نمایندگان تشکیل میشود مسائل سیاسی، رفاقتی و جناحی را کنار بگذارند و نظارت خوب و عالیه داشته باشند تا برخی از مردم دیگر توقعاتی که در شأن و منزلت نمایندگی مجلس نیست از نمایندگان نداشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید