ارسال به دیگران پرینت

معرفی کتاب | معرفی کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی

با خواندن این کتاب با استرس مقابله کن | معرفی کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی

اگر با اختلال ترس و اضطراب اجتماعی روبه‌رو هستید و از آن رنج می‌برید، این کتاب می‌تواند در مسیر بازیابی اعتمادبه‌نفستان، به شما کمک کند.

با خواندن این کتاب با استرس مقابله کن | معرفی کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی

معرفی کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی

اگر با اختلال ترس و اضطراب اجتماعی روبه‌رو هستید و از آن رنج می‌برید، این کتاب می‌تواند در مسیر بازیابی اعتمادبه‌نفستان، به شما کمک کند.

کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی نوشته‌ی مارتین ام. آنتونی و ریچارد پی. سوینسون، به اختلال مهم و رایج فوبیا یا اضطراب اجتماعی می‌پردازد، می‌کوشد آن را تعریف کند و ریشه‌ها و دلایل وقوعش را توضیح دهد. این کتاب درمان‌ها و ایده‌هایی را پیشنهاد می‌دهد که کمک می‌کنند با این ترس مواجه شویم، به‌نحوی مؤثر بر آن غلبه کنیم و با دیگران ارتباط مناسب و خوبی را شکل دهیم.

درباره‌ی کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی

آیا از حضور در جمع و قرار گرفتن در مرکز توجه واهمه دارید؟ آیا از دیدن آدم‌های جدید و صحبت با آن‌ها احساس نگرانی شدید می‌کنید؟ یا از مصاحبه کردن و سخنرانی و ارائه در مقابل جمع می‌ترسید و از آن شانه خالی می‌کنید؟ این موارد نشان از نوعی ترس یا اضطراب اجتماعی درون شما دارند. اختلالی که باعث می‌شود فرد از جامعه فاصله بگیرد، منزوی شود و در مواردی حتی به انجام رفتارهای ناهنجار روی آورد. این پدیده درصد قابل‌توجهی از افراد را درگیر خود کرده و بر زندگی و آرامش آن‌ها تأثیر گذاشته است. خیلی‌ها به‌دلیل داشتن اضطراب اجتماعی‌شان موقعیت‌های خوبی را ازدست‌داده‌اند، در کارشان پیشرفت نکرده‌اند، روابط عاطفی‌شان برهم‌خورده و درنهایت افسرده شده‌اند. البته این اختلال ثابت و یکنواخت نیست و می‌تواند حالات مختلفی، از سطح خفیف تا شدید داشته باشد.

بسیاری فقط در موقعیت‌های خاص دچار اضطراب و کم‌رویی می‌شوند و دست‌وپایشان را گم می‌کنند؛ درحالی‌که در جاهای دیگر اعتمادبه‌نفس بهتری دارند. برای مثال برخی از بازیگران در جمع‌ها مضطرب و کمرو هستند ولی در مقابل دوربین کاملاً راحت بازی می‌کنند. اما درصد دیگر اضطراب شدیدتری دارند و همیشه این نگرانی کشنده را با خود حمل می‌کنند. یکی از منابع مفید در این زمینه، کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی (The Shyness and Social Anxiety Workbook) نوشته‌ی مارتین ام. آنتونی (Martin M. Antony) و ریچارد پی. سوینسون (Richard P. Swinson) است. کتابِ حاضر این نوع اختلال‌ها را تعریف می‌کند و نشانه‌های آن را توضیح می‌دهد. همین‌طور به ریشه‌های روان‌شناختی آن‌ها اشاره کرده و به شما می‌گوید که وقوع آن‌ها ناشی از چیست.

برد پیت، آبراهام لینکلن، جی کی رولینگ، دیوید بووی، نیکول کیدمن و لیدی گاگا؛ معروف است که این چهره‌های سرشناس کمرو هستند و در جمع مضطرب می‌شوند. بعضی از آن‌ها به این مسأله اذعان داشته‌اند و گفته‌اند که روی فعالیت حرفه‌ای‌شان هم تأثیر زیادی گذاشته. این حقیقت دو موضوع را نشان می‌دهد؛ اینکه خجالت و ترس در هر فردی ممکن است وجود داشته باشد، حتی سلبریتی‌ها هم ممکن است از آن رنج برند. و دیگر اینکه فوبیای اجتماعی بسیار پیچیده و گسترده است و نمی‌توان آن را ساده گرفت! برای مثال یک موسیقی‌دان می‌تواند جلوی جمع اجرا کند یا بازیگر تئاتر به‌راحتی قادر است در برابر تماشاگران بازی کند ولی در خارج از قالب نوازنده و بازیگر، اعتمادبه‌نفسش را از دست می‌دهد و مضطرب می‌شود. روانپزشکان و روانشناسان برای حل این مسأله راه‌حل‌های مختلفی را پیشنهاد می‌دهند؛ از درمان‌های دارویی تا روانکاوی و مشاوره. مارتین ام. آنتونی و ریچارد پی. سوینسون در کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی به انواع درمان‌های این مسأله پرداخته و آن‌ها را تشریح می‌کنند. اما قسمت اعظم کتاب به این موضوع می‌پردازد که خود فرد چطور می‌تواند با این فوبیا مقابله کند و به استقبالش برود، شجاعانه با ترس‌ها و موقعیت‌های استرس‌زا مواجه شود و آن‌ها را کنترل کند. آنتونی و سوینسون کمک می‌کنند بتوانیم بر این شرایط غلبه کنیم و رابطه‌ی مؤثری را با دیگران شکل دهیم.

نکوداشت‌های کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی

این کتاب برای آن‌هایی که می‌خواهند با آدم‌های پیرامونشان راحت‌تر باشند، ایده‌آل است. نویسندگان روش‌های تثبیت‌شده‌ای برای درمان اضطراب اجتماعی می‌یابند و آن‌ها را متناسب با مخاطبان غیرحرفه‌ای‌شان ارائه می‌کنند. (دکتر آرون تی. بِک، استاد روانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا)

اگر با اضطراب اجتماعی دست‌به‌گریبان هستید، این کتاب منبع فوق‌العاده‌ای برایتان خواهد بود. (دکتر ریچارد هیمبرگ، مدیر کلینیک اضطراب دانشگاه تمپل)

این کتاب به میلیون‌ها انسان، که ترس‌های اجتماعی زندگی‌شان را محدود کرده، این امید را می‌دهد که بتوانند آینده‌شان را کنترل کنند. کتابی واضح، عملی و ساده با پس‌زمینه‌های علمی قابلِ اتّکا. (دکتر رونالد ام. راپی، استاد روانشناسی دانشگاه مک‌کوئر استرالیا)

کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی برای چه کسانی مناسب است؟

اگر با اختلال ترس و اضطراب اجتماعی روبه‌رو هستید و از آن رنج می‌برید، این کتاب می‌تواند در مسیر بازیابی اعتمادبه‌نفستان، به شما کمک کند.

در بخشی از کتاب غلبه بر کمرویی و اضطراب اجتماعی می‌خوانیم

تمام موجودات زنده سعی می‌کنند با موقعیت‌هایی مواجه نشوند که باعث ترس، درد یا آزردگی‌خاطر آن‌ها می‌شوند. آن‌ها برای محافظت از خود در برابر خطرات احتمالی از چنین موقعیت‌هایی اجتناب می‌کنند. می‌توان گفت در کوتاه‌مدت، قرار نگرفتن در‌معرض تهدیدات احتمالی روش بسیار مؤثری برای کاهش شدت افکار و احساسات استرس‌زای ناخواسته و پیشگیری از بروز آن‌هاست. حالا، شما احتمالاً بر اساس تجارب خود می‌دانید که مواجهه با موقعیت‌های ترسناک و اضطراب‌آور موجب استرس و آزردگی‌خاطرتان و اجتناب یا فرار از چنین موقعیت‌هایی نیز منجر به آرامشتان می‌شود. بااین‌حال، اجتناب از موقعیت‌ها، اشیاء و احساسات استرس‌زا تقریباً باعث می‌شود که شما در درازمدت دچار اضطراب و درد و رنج بشوید. احتمال بروز اتفاقات بد در موقعیت‌های اجتماعی‌ای که از آن‌ها دوری می‌کنید، احتمالاً بسیار کمتر از تصور شماست؛ بنابراین، اجتناب از چنین موقعیت‌هایی به‌خصوص در بلندمدت می‌تواند آسیب بیشتری به شما برساند.

شما ممکن است تصور کنید با اجتناب از موقعیت‌هایی که باعث اضطراب و آزردگی‌خاطرتان می‌شوند، از بروز اتفاقات ترسناک و استرس‌زای مختلف جلوگیری می‌کنید. افرادی که از پرواز می‌ترسند، ممکن است باور داشته باشند که با اجتناب از پرواز احتمالاً از خطر سقوط هواپیما در امان خواهند بود؛ شاید شما نیز معتقد باشید که اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی یا عملکردی اضطراب‌آور، شما را از تجربه فجایع اجتماعی مختلف، مانند تحقیر‌شدن یا موردانتقاد قرار‌گرفتن، به‌طورکامل محافظت می‌کند. البته از لحاظ آماری، خطر مرگ در سانحه هوایی، چیزی نزدیک به صفر است. به‌عبارت‌دیگر، خطر سقوط هواپیمایی که شما در آن هستید، تقریباً نزدیک به صفر است؛ یعنی خطر سفر کردن یا نکردن با هواپیما یکسان است! چنین موضوعی در‌خصوص سخنرانی‌کردن در مقابل دیگران، شرکت در مهمانی‌ها و سایر موقعیت‌های اجتماعی دیگر نیز صدق می‌کند.

منبع : کتابراه
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه