محمد فاضلی
آقای رئیسجمهور بر اساس وعدهای که در رقابتهای انتخاباتی دادند که کار تخصصی و شفاف را سرلوحه عملشان قرار دهند، کمیتههایی را برای بررسی کارشناسی انتخاب وزرا و همکارانشان در هیئت دولت تعیین کردهاند. کار خوبی است، ولی چند ملاحظه وجود دارد:
یک. سالهاست مینویسم که تصمیمگیری در موقعیت تعارض منافع، این کشور با بیچاره کرده و به خاک سیاه مینشاند، و میتواند در کمیتهها هم تکرار شود. اگر رئیس و اعضای کمیتهها، خودشان نامزد باشند، میتوانند به گونهای افراد کمیته را بچینند که در نهایت و در ظاهری شفاف و دموکراتیک، خودشان یا آنها که دوست دارند، خروجی کمیته باشند.
دو. اعلام نشدن رؤسا و اعضای کمیتهها، خلاف شفافیت است. اعضای کمیتهها باید برای عموم مشخص باشند و نظارت افکار عمومی بر خود را احساس کنند.
سه. معیارهای انتخاب باید دقیق و روشن باشد.
چهار. کمیتهای بالادست همه کمیتهها باید وجود داشته باشد تا کیفیت برگزاری جلسات، نبودن موقعیت تعارض منافع در تصمیمگیری، رعایت شدن معیارهای انتخاب، و بررسی منصفانه گزینهها را ارزیابی و بر حسن اجرا نظارت کند.
پنج. مستندسازی کار کمیتهها ضرورت دارد. هر تصمیم کمیته باید مستند به شواهدی باشد و این شواهد قابل راستیآزمایی باشد.
سخن آخر
جناب آقای رئیسجمهور پزشکیان، میلیونها ایرانی زخمخورده از ناکارآمدی، قبیلهگرایی، باندبازی، انتخابهای ناشایست، ناآگاه و فرصتطلب، منتظر موفقیت شما و دولتتان هستند. اولین اعتمادسازی یا تضعیف اعتماد، با مشاهده عملکرد کمیتههای انتخاب وزرا و همکاران شما در هیئت دولت برداشته میشود.
جناب آقای رئیسجمهور پزشکیان، امیدوارم اوضاع به گونهای پیش برود که شاهد اعتمادسازی باشیم و شعار تخصصگرایی و شفافیت که خود به آن باور دارید و عامل به آن هستید، در عملکرد کمیتهها نیز بازتاب یابد.
دیدگاه تان را بنویسید