فوت و فن های مهم ترشی
ترشی یکی از چاشنیها و مخلفات خوشمزه و پرطرفدار ایرانیان است که در کنار انواع غذاها استفاده شده و خود نیز انواع مختلفی دارد. انواع مختلف ترشی را میتوان از بازار خریداری کرد یا به شکلی سالمتر در خانه تهیه کرد. برای تهیه ترشی در خانه تنها باید با نکات ترشی انداختن و نگهداری از آن بعد از آمادهسازی اولیه مواد آشنایی داشته باشید تا بهترین ترشی خانگی را آماده کنید و ترشی شما ماندگاری بالایی در حد ترشیهای بازاری داشته باشید. در این مطلب چند مورد از مهمترین نکات ترشی را توضیح خواهیم داد.
با این روش فوری برای کنار غذا ترشی درست کن! | ترفند تهیه ترشی مخلوط فوری +ویدئو
نکات مهم تهیه ترشی
مهمترین نکات در تهیه انواع ترشی
تقریبا تمام ما تجربه مصرف ترشیهای خانگی را داشتهایم. برخلاف بسیاری از خوراکیها که نوع بازاری و آماده آنها طعم و کیفیت بهتری دارد، نوع خانگی ترشی بسیار خوشمزهتر است. درست کردن ترشی یا در اصطلاح ترشی انداختن در خانه کار چندان سختی نیست تنها چند نکته و تکنیک آشپزی در مورد انجام این کار وجود دارد که با رعایت آنها میتوان بهترین ترشی از نظر بافت و مزه را آماده کرد. در ادامه با این تکنیکها آشنا خواهید شد.
تهیه بهترین مواد اولیه
اولین نکته برای تهیه یک ترشی خوشطعم با کیفیتی بازاری، تهیه بهترین مواد اولیه برای آمادهسازی ترشی است. تازگی مواد اولیه تاثیر زیادی در بافت، طعم و کیفیت ترشی دارد. بهتر است مواد اولیه مورد نیاز برای ترشی انداختن را زمانی تهیه کنید که نهایتا ۲-۳ روز بعد قصد انجام این کار را داشته باشید و تا آن زمان مواد را در جای خنک نگهداری کنید تا تازه و سالم باقی بمانند. حتی ادویههای انتخابی برای ترشی نیز باید تازه باشند زیرا ادویههای قدیمی عطر و طعم چندانی به ترشی نمیدهند.
استفاده از ظروف تمیز
از دیگر نکات ترشی انداختن که باید به آن توجه کرد، استفاده از ظروف تمیز و مناسب است. وجود کوچکترین آلودگی در ظرف ترشی طعم و بافت ترشی را تغییر میدهد. برای مثال اگر ظرفی که ترشی در آن تهیه میشود چرب باشد، احتمال کپک زدن ترشی تا زمان رسیدن وجود دارد، خیس بودن ظرف هم اثری مشابه در کیفیت ترشی دارد. علاوه بر تمیز بودن ظروف، جنس آنها هم برای ترشی انداختن اهمیت زیادی دارد. ظروف پلاستیکی که بیشتر افراد ترشیهای خانگی را در آنها آماده میکنند، گزینه چندان مناسبی برای این کار نیستند. تا حد امکان بهتر است از ظروف شیشهای یا سفالی برای انجام این کار استفاده کرد.
استفاده از سرکه مناسب
یکی دیگر از راهکارهای تهیه ترشی با کیفیت و خوشطعم استفاده از سرکه مناسب است. بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی، سرکه انگور، کشمش و سیب است. سرکه مصرفی در ترشی باید جوشانده شود تا مواد داخل آن کپک نزنند. البته بعد از جوشاندن سرکه باید آن را سرد کرد و سپس در ترشی استفاده کرد. به منظور تهیه بهترین سرکه یا مایع برای آمادهسازی ترشی همچنین میتوان از ترکیب ۱ به ۳ آب و سرکه نیز استفاده کرد. به طوری که ۳ برابر میزان آب از سرکه استفاده شده باشد.
انتخاب ادویه مناسب
از دیگر نکاتی که به تهیه یک ترشی خوشمزه کمک میکنند، میتوان به انتخاب ادویه مناسب اشاره کرد. از جمله ادویههای موثر در طعمسازی ترشی و خوشمزه کردن این چاشنی میتوان به نمک، میخک، فلفل سبز، شوید خشک، سیاه دانه، گلپر، هل، نعناع خشک، پودر خردل، برگ مو، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و زیره اشاره کرد.
نکات مهم نگهداری از ترشی
بعد از آمادهسازی ترشی باید آن را در جایی مناسب نگهداری کرد تا ترشی عمل آمده و قابل مصرف شود. نگهداری از این چاشنی هم فوت و فنها و اصولی دارد که در صورت عدم رعایت آنها، ترشی خیلی زود خراب شده و ماندگاری مناسبی نخواهد داشت. مهمترین نکات ترشی در زمینه نگهداری انواع ترشی به شرح زیر هستند:
- ترشیها تا زمان عمل آمدن باید در جای خشک و خنک و دور از آفتاب نگهداری شوند.
- درب ظروف باید به طور کامل بسته شده و هواگیری انجام شود تا ترشی کیفیت بهتری داشته باشد.
- بعد از آماده شدن ترشی میتوان آن در یخچال هم نگهداری کرد اما تا حد امکان باید از فریز کردن این چاشنی خودداری کرد.
- قاشق یا ملاقهای که برای برداشتن ترشی از ظرف آمادهسازی مورد استفاده قرار میگیرد باید خیس و خشک باشد تا ترشی در ظرف خود کپک نزند.
- پودر انبه، نعنا و پونه از جمله ادویههایی هستند که بیشتر ترشیها را خوشمزه کرده و نباید استفاده از آنها را فراموش کرد.
- برای جلوگیری از کپک زدن ترشی همچنین میتوان چند قاشق روغن مایع یا زیتون روی سطح آن ریخت.
دیدگاه تان را بنویسید