پیام نوروزی پروفسور علیاکبر جلالی به جوانان و دانشجویان عزیز و گرامی
فرا رسیدن سال جدید (۱۴۰۲) و نوروز باستانی را خدمت شما عزیزان تبریک عرض کرده و برایتان آرزوی سلامتی و سعادت دارم.
از آنجائیکه، زندگی بشر همواره دستخوش تغییر و تحول بوده و این وضعیت همواره ادامه خواهد داشت، افرادی که بتوانند از فرصت هایی همانند تغییر سال استفاده نمایند و آن را مانند خروج از زمستان سرد به بهار دلپذیر و زیبا ببینند و باور داشته باشند که در زندگی روزمره نیز می توان چنین بهاری بوجود آورد مفهوم تحول حاصل از تغییر سال را درک کرده اند… در غیـر این صورت تغییر سال تاثیری در زندگی نخواهد داشت و فرصتی برای تحول و ارتقاء زندگی ما نخواهد بود.
به عنوان یک فرد علاقمند به مطالعه و پژوهش و دارای تجربه 40 ساله دانشگاهی چند توصیه به خودم و جوانان، به ویژه به دانشجویان عزیز دارم تا برای آیندهای موفق در چشمانداز فناوری های نوظهور که به سرعت در حال تغییر ساختار جهان سنتی به جهانی نوین است آماده شوند.
• از تغییر و تحول نترسیم، کنجکاو باشیم، تغییر را در آغوش بگیریم، ذهنی باز داشته، انعطاف پذیر بوده و همواره آماده پذیرش شرایط جدید حاصل از تحولات ملی و بین المللی باشیم تا بتوانیم از فرصت هایی که فناوری های نوظهور در جهان برای بشر فراهم کرده است بهره مند شویم و زندگی با کیفیتی را تجربه نماییم.
• بدانیم که پیشرفت های سریع فناوری های نوظهور، به ویژه هوش مصنوعی، می تواند فرصت های جدیدی ایجاد کرده و روش کار و زندگی ما را تغییر دهد، لذا حضور موثری در شبکه های اجتماعی داشته باشیم و فقط مصرف کننده اطلاعات و داده های دیگران نباشیم، بلکه در تولید، توزیع و استفاده از داده ها نقش موثر داشته باشیم تا فناوریهای کاربردی هوش مصنوعی مانند ChatGPT و Bing و امثال آن که بدون تبعض هر داده ای را در اختیار همه قرار می دهند قادر به تاثیرگذاری افکار و اندیشه های ما به دیگران نیز باشند.
• در حالی که از هم اکنون ارزش داده به عنوان بالاترین ثروت بشر امروز و عامل حاکمیت بلاکچینی و تسلط قدرتهای بزرگ از یک سویی و ارتقاء زندگی بشر از سویی دیگر شده است، به دلیل نداشتن داده های ارزشمند و جهان پسند، سیاست محدود سازی دسترسی به اطلاعات جهانی را در پیش گرفته ایم که عاقبت خوبی ندارد. لذا باید نقش موثرتری در تولید محتوی و تاثیر گذاری در فضای مجازی با انتشار داده و سرمایه گذاری در آن داشته باشیم.
• حس کنجکاوی و اشتیاق به یادگیری را در خود پرورش دهیم. موضوعات مختلف را کاوش کنیم، در دوره های آنلاین شرکت کنیم و در نشست ها و کارگاه های آنلاین شرکت نماییم تا دانش و مهارت های خود را گسترش دهیم و حتما علاوه بر کسب یک مدرک معتبر دانشگاهی، مسلط به یک حرفه با ربط یا بی ربط با مدرک دانشگاهی خود در حد کارشناس عملی باشیم.
• بر توسعه مهارت های اصلی مانند تفکر انتقادی، حل مسئله، ارتباط و همکاری تمرکز کنیم، مطمئن باشیم این مهارت ها در هر زمینه ای که انتخاب شوند برای زندگی در عصر حاضر و در آینده ضروری خواهند بود.
• در رویدادها، کنفرانس ها و کارگاه های آموزشی مرتبط با زمینه های حرفه ای و تخصصی مورد علاقه خود شرکت کنیم و با متخصصان، مربیان و همتایان خود ارتباط برقرار نماییم تا شبکه خود را بسازیم و از تجربیات آنها بیاموزیم.
• بشدت به دنبال کسب تجربه عملی باشیدم و به دنبال دوره های کارآموزی، برنامه های همکاری یا فرصت های تحقیقاتی باشیم که به ما امکان می دهد در زمینه مورد علاقه خود تجربه عملی کسب کنیم. تجربه عملی امروزه می تواند از مدرک دانشگاهی ممتاز برایمان موثرتر باشد و به ما کمک کند در هنگام درخواست شغل متمایز شویم.
• نهایتا تلاش کنیم ضمن حفظ آداب، رسوم و اخلاق انسانی، هویت ایرانی بودن خود را حفظ نماییم، نمونه ای موفق از یک انسان خوب و یک نشان موثر در جامعه بوده و الگویی برای سایر جوامع قرار بگیریم.
در آستانه تحویل سال نو، از خدواند بزرگ که تغییر دهنده دلها ،دیده ها، مدبر شب و روز، گرداننده سال و تحولات است، بخواهیم که حال ما را به نیکوترین حال بگرداند و همه ما را عاقبت به خیر نموده، فرصت زندگی آرام، با کیفیت و در شان یک انسان را به ما عطا نماید..
پروفسور علی اکبر جلالی - 25 اسفند 1401 - مریلند
عید،نوروز،عیدنوروز زمانی معنی پیدامیکنه که داخل جیب چندتومنی باشه،وقتی زن مریض داری، بچه مریض ۲۵ ساله داری نمیتونی داروی بیماریش تهیه کنی،بدترازهمه ی اینهانمیتونی جواب صاحب خونه ات روبدی،عیدمعنی داره؟؟؟؟دوست من بنده وامثال بنده کم نیستیم ،زیرپامون نفت گاز به وفور، بقول اقایون سیاستمدارصنعت وکشاورزی ی هم براه،امانمیدونم چراماگرسنه ایم؟چراداخل هرخونه دوتالیسانس بیکارهستند؟خلاصه عیدنوروزبرای شماست وعید......برای م ا
رشت