نوع مواجهه بخشی از حاکمیت با خبرنگاران در سالهای اخیر همواره مورد نقد این قشر قرار داشته است. برای مثال خبرنگاران و اهالی رسانه معتقدند که نباید دایره کاری ایشان به بهانههای مختلف محدود شود، زیرا این اقدام علاوه بر ایجاد سرخوردگی برای این قشر؛ موجب دوری ایشان از رسالت حرفهای خود شود.
در روزهای اخیر نیز بیانیه صادر شده علیه دو نفر از روزنامهنگاران با واکنش منفی بخشی زیادی از اهالی مطبوعات و حتی سایر اقشار جامعه مواجه شد. بسیاری از مخالفان بیانیه صادر شده بر این عقیده هستند که اگر اقدامات محدودکننده برای اهالی رسانه ادامه پیدا کند، به سرعت مرجعیت رسانهای داخل کشور از بین خواهد رفت.
این کارشناس ادامه داد: من هم میپذیرم که روزنامهنگار(خبرنگار) سلول حیاتی عرصه مطبوعات و رسانه است، اما همین قشر در ایران ثابت کردهاند که با رعایت قوانین، اصول اخلاقی، حرفهای کار در داخل کشور، کار خود را ادامه دادهاند؛ هرچند که این فشارها منجر به کاهش کارآمدی ایشان شده است.
این حقوقدان در بخش پایانی گفتگوی خود با دیدهبان ایران با انتقاد از ایجاد محدودیت برای جامعه رسانهای در دورههای مختلف، بیان داشت: اقدامات محدودکننده علیه قشر رسانهای منجر به ایجاد ضرر برای جامعه رسانهای ایران شده است. تنگ شدن عرصه برای روزنامهنگاران(خبرنگاران) در نهایت منجر به آسیب به جامعه اطلاعرسانی داخلی میشود.
مخاطبان صدا و سیما در حال ریزش هستند
نوروزی تأکید کرد: هنگامی که اهالی رسانه نتوانند فعالیت حرفهای خود را داشته باشند، دیگر نمیتوانند اخبار واقعی را به مردم منتقل کنند. در چنین فضایی و با وجود بیشمار رسانه فارسی زبان خارجی که در مقابل ایران قرار دارند، به سرعت مرجعیت رسانههای داخلی از بین میرود و رسانههای خارجی در عرصه رقابت تاثیر بیشتری بر افکار عمومی داخل کشور میگذارند. باید بپذیریم که چنین وضعیتی نه تنها به نفع رسانههای داخلی، بلکه به نفع نظام و امنیت ملی نیز نیست.
این کارشناس رسانه گفت: موضوع مهم در شرایط محدود فعالیتی برای رسانههای داخلی این است که صدا و سیما نیز هر روز در حال از دست دادن مخاطب خود است و اگر عرصه بیش از این برای سایر رسانههای داخلی تنگ شود، اوضاع برای بخش رسانهای و اطلاعرسانی وخیمتر نیز خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید