ارسال به دیگران پرینت

سوختگی | سوختگی زبان و دهان | درمان سوختگی زبان و دهان

4 روش برای تسکین سوختگی زبان و دهان

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که بر اثر خوردن غذا و نوشیدنی داغ زبان و دهان خود را سوزانده باشید. در این حالت پرزهای چشایی شما آسیب می‌بیند و طعم غذاها را کمتر احساس خواهید کر

4 روش برای تسکین سوختگی زبان و دهان

4 روش برای تسکین سوختگی زبان و دهان

احتمالا برای شما هم پیش آمده است که بر اثر خوردن غذا و نوشیدنی داغ زبان و دهان خود را سوزانده باشید. در این حالت پرزهای چشایی شما آسیب می‌بیند و طعم غذاها را کمتر احساس خواهید کرد. بسته به درجه سوختگی، ممکن است علائمی چون درد، قرمزی روی سطح زبان، تورم و التهاب و یا حتی تاول داشته باشید. یک سوختگی حفیف روی زبان نیز ناراحتی ایجاد می‌کند و با خوردن غذاها و یا نوشیدنی‌های گرم بیشتر هم می‌شود. 

چگونه سوختگی زبان و دهان را درمان کنیم؟

خبر خوب این است که سوختگی‌های جزئی دهان معمولا نیازی به درمان ندارند و خیلی جدی نیستند در عرض چند روز برطرف می‌شوند. برای تسکین این سوختگی توصیه می‌شود که: 

1-دهان را به خصوص اگر زخم باز یا تاول دارید برای جلوگیری از ابتلا به عفونت تمیز نگه دارید.

2-دهان خود را با نمک بشویید. شستشوی دهان با نمک بسیار موثر است و درد دهان و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می‌دهد. اما از دهان‌شویه‌های حاوی الکل خودداری کنید چرا که زخم‌ها را تحریک می‌کند و درد را نیز افزایش می‌دهد.

3-همچنین می‌توانید مقداری از وازلین را روی لب‌ها و گوشه‌های دهان خود بمالید تا در حین بهبودی، مرطوب بمانند.

4-استفاده از پماد موضعی آنتی‌بیوتیک به جای وازلین نیز بیرون دهان شما را هیدراته نگه می‌دارد و از ابتلا به عفونت جلوگیری می‌کند اما حواستان باشد که هرگز آن‌ را داخل دهان خود نکنید.

چه زمانی برای سوختگی دهان به پزشک مراجعه کنم؟

زبان کوچک زبانه‌ای است که بالای حنجره قرار دارد و وظیفه آن پوشاندن نای هنگام خوردن غذا و نوشیدنی است تا از ورود مواد غذایی به مجاری هوایی جلوگیری کند. اگر زبان کوچک پس از سوختگی ملتهب یا متورم شود این نشان می‌دهد که سوختگی دهان شما بسیار جدی است و در کودکان خردسال بسیار حائز اهمیت است. کودکان خردسال مجاری تنفسی باریک‌تری دارند و احتمال بیشتری وجود دارد که در اثر تورم مسدود شوند. اگر این اتفاق برای فرزند شما رخ داد بهتر است سریع‌تر به اورژانس مراجعه کنید تا آن را بررسی کنند.

ایجاد زخم در گوشه دهان نیز می‌تواند منجر به عوارضی از جمله میکروستومی (ناتوانی در باز کردن دهان) شود و می‌تواند روی ظاهر شما، تغذیه و کیفیت زندگی‌تان اثر بگذارد. پس بهتر است برای جلوگیری از سوختگی حاد دهان و زبان ناشی از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های داغ و عوارض پس از آن در خوردن و نوشیدن عجله نکنید و زمان دهید تا کمی خنک شوند.

(استفاده از مطالب اختصاصی 55آنلاین بدون ذکر منبع ممنوع است.)

منبع : ۵۵ آنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه