پایش ماهواره ای مقایسه دمای سطح زمین (LST) در فروردین ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که میانگین دمای روزانه در بازه زمانی مورد نظر، تقریباً روند ثابتی داشته و به تدریج در حال افزایش است.
دمای سطح زمین (LST) در فروردین ماه ۱۴۰۱ با بکارگیری فناوری سنجش از دور و تواناییهای تصاویر ماهوارهای، اندازه گیری شده است.
اداره سنجش از دور سازمان فضایی ایران در این مطالعه، دمای سطح زمین را در فروردین ماه ۱۴۰۰ نسبت به فروردین ۱۴۰۱ اندازه گیری و با هم مقایسه کرده است.
دمای سطح زمین که عمدتاً حاصل بازتابش پوششهای طبیعی شامل خاک، برف و پوشش گیاهی است، از جمله متغیرهایی است که اطلاعات مفیدی را در رابطه با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی زیر سیستمهای زمین (هوا کره، آب کره، خاک کره، گیاه کره و انسان کره) و فرآیندهای آنها فراهم میکند.
این نوع از دما تابعی از انرژی خالص در سطح زمین است که به مقدار انرژی رسیده به سطح زمین، گسیل مندی سطح، رطوبت و جریان هوای اتمسفر بستگی دارد.
دمای سطحی زمین در بسیاری از مطالعات علمی از قبیل اقلیم شناسی، هواشناسی، کشاورزی، هیدرولوژی، زمین شناسی، باستان شناسی، مصرف انرژی و غیره به عنوان یک عامل مهم مطرح شده و از جمله پارامترهای مهمی است که میتواند نشان دهنده تغییرات دما در سطح زمین باشد.
با تحلیل و بررسی نقشه هایLST اطلاعات مفیدی در زمینه بررسی پدیدههای مختلف از جمله تجزیه و تحلیل جزایر حرارتی در کلان شهرها، تشخیص آنومالیهای حرارتی مربوط به زلزله، شناسایی منابع زمین گرمایی، پایش خشکسالی و آتش سوزی را میتوان تهیه کرد.
از این رو پایش ماهوارهای دمای سطح زمین (LST) و مقایسه آن در بازههای زمانی مختلف میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار تصمیم گیرندگان و مسئولان قرار دهد.
در این مطالعه با استفاده از تصاویر ماهوارهای ترا (سنجنده مادیس)، میانگین دمای روزانه کشور در فروردین ماه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مورد مقایسه قرار گرفته است.
دادههای ماهوارهای نشان میدهد که میانگین دمای روزانه در بازه زمانی مورد نظر، تقریباً روند ثابت داشته و به تدریج در حال افزایش است.
همچنین دادههای سنجش از دور نشان میدهند که بیشترین مقدار دما در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ (حدود ۴۲ سلسیوس) ثبت شده است.
دیدگاه تان را بنویسید