کشاورزان اصفهانی خواهان اجرایی شدن مصوبات شورای عالی آب هستند و طی توافق با استانداری با صدور بیانیهای پایان تجمع خود را در بستر خشک زایندهروداعلام کردند.
کشاورزان اصفهانی خواهان اجرایی شدن مصوبات شورای عالی آب هستند و در توافق صنف کشاورزان و استانداری بر جمعآوری چادرها از بستر زایندهرود، اما برخی از کشاورزان برماندگاری چادرها در این مکان اصرار کردند. در پی تنش بین کشاورزان مبنی بر ماندن یا نماندن در بستر رودخانه و ایجاد التهاب و هیجان دو نفر از کشاورزان حال نامساعد پیدا کردند که با حضور اورژانس و فوریتهای پزشکی به مراکز درمانی انتقال داده شدند و یک نفر دیگر هم در محل امدادرسانی شد و تحت مداوا قرار گرفت. کشاورزانی که از مجاری قانون خواستار رسیدگی به مطالباتشان هستند معتقدند هر چه زودتر مصوبات اجرایی شود.
صنف کشاورزان با صدور بیانیهایی پایان تجمع خود را اعلام کردند
صنف کشاورزان با صدور بیانیهای پایان تجمع خود را اعلام کردند در این بیانیه آمده: مردم غیرتمند و مهربان اصفهان، همانگونه که میدانید قریب ۲۰ روز است کشاورزان شرق و غرب اصفهان به نشانه اعتراض به خشکی زایندهرود و تالاب گاوخونی و نگرانی از بابت فرونشست زمین و عدم اجرای قوانین و مصوبات مربوط به احیای زایندهرود با برپایی چادرهای اعتراضی نمادین در بستر خشک رودخانه متحصن شدهاند و خواهران و برادران دلسوز اصفهانی نیز پا به پای کشاورزان در این ایام همراهی نموده و با حضور مسئولانه و شجاعانه صدها هزار نفری در روز جمعه، برگ زرینی در دفتر زایندهرود ثبت کردند.
حضور باشکوه و مستمر شما مردم قدرتمند باعث شد که مسئولان ملی و استانی مصمم گردند که برای حل مشکل احیای زایندهرود و اجرای قانون که فقط با جاری شدن دائمی آب در زاینده رود و همچنین عدم تخلیه سفرههای آب زیرزمینی محقق میگردد به صورت ویژه و عاجل اقدامات خود را شروع کنند. تصمیماتی که طی این ایام اتخاذ گردید حاصل مذاکرات اعضای صنف کشاورزی و شورای میرآبها و آببران و مسئولان استانی و ملی است که پس از برگزاری دهها جلسه کوچک و بزرگ با حمایت آیات عظام از جمله آیت الله سید ابوالحسن مهدوی و استاندار و نهادهای قضایی و اجرایی و نظامی و انتظامی و اطلاعاتی و امنیتی و نمایندگان طی توافقنامهای که به امضای استاندار و نمایندگان صنف کشاورزی و شورای میرآبها، آببران و اداره کل اطلاعات استان و مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان است تصمیمات زیر اتخاذ و برای اجرا به دستگاههای مربوطه ابلاغ شد:
۱-مقرر شد آب زایندهرود و زمان بازگشایی و رهاسازی آب توسط نماینده صنف کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی پس از بررسیهای میدانی و اجرای اقدامات مقدماتی برای رفع موانع مزاحم برای روان آبی تعیین گردد و در تاریخی که این گروه اعلام مینمایند با رعایت خط قرمز آب شرب رهاسازی گردد البته مردم شهر اصفهان بدانند که بابت جبران لطف و همراهی که با کشاورزان کردند ایشان نیز برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل برای شرب مردم شریف اصفهان از حقآبههای خودشان معادل حداقل ۳ ماه نیاز شرب مردم را در سد زایندهرود نگه داشتند.
۲-مقرر شد آن دسته از درخواستهای ۹ گانه که وظیفه و اختیار اجرای آن با دستگاههای داخل استانی میباشد از ۳ آذر ۱۴۰۰ شروع شود و کمیتهای مرکب از صنف کشاورزی و شرکت آب منطقهای و سازمان جهاد کشاورزی و استانداری اجرای این مصوبات را مدیریت کرده و مشکلات احتمالی موجود را مرتفع کنند.
۳-مقرر شد درخواستهای ۹ گانه کشاورزان که باید در سطح ملی و یا دیگر استانهای حوزه زایندهرود اجرایی شود ظرف حداکثر ۳ ماه توسط استاندار پیگیری شود.
۴-مقرر شد مسئولان مربوطه هر ۱۵ روز یک بار گزارش پیشرفت امور را از طریق صدا و سیما و سایر رسانههای موجود به اطلاع عموم مردم برسانند.
در پایان به استحضار همه عزیزان میرساند که طبیعی است که اجرای درخواستهای ۹ گانه کشاورزان حداقل زمان خود را میطلبد و به همین سبب مسئولان درخواست مهلت ۳ ماهه کردند و شورای میرآبها و آببران و صنف کشاورزی پس از مشورتهای لازم این مهلت را دادند البته با این قید که چنانچه تعهدات لازم طی ۳ ماه انجام نشد و گزارش پیشرفت آن هر ۱۵ روز داده نشد شورای میرآبها و آببران اقدامات مطالبهگرانه خود را به همراهی جامعه شهری مجددا شروع خواهند کرد؛ بنابراین ضمن تشکر مجدد ما اقدام به برچیدن چادرها کرده و از همین امروز اقدامات خود را برای پیگیری اجرای مصوبات شروع خواهیم کرد.
ارادتمند مردم شورای میرآبها و آببران شرق و غرب اصفهان صنف کشاورزی اصفهان
از روز شنبه هفته آینده مصوبات استانی به اجرا گذاشته میشود
نماینده صنف کشاورزان شهرستان اصفهان با اشاره به بیانیه شورای میرآبها و آببران، اظهار داشت: روزهای گذشته جلسات متعددی گذاشته شد و استاندار اصفهان یک مصوبه ۷ بندی که در بیانیه شماره ۴ آمده گرفتند.
حسین وحیدا افزود: امیدواریم هر چه زودتر این مصوبات اجرا شود و استاندار هم تاکید دارند از روز شنبه هفته آینده این مصوبات استانی به اجرا گذاشته شود.
نماینده صنف کشاورزان شهرستان اصفهان با بیان اینکه پیگیری سریع مصوبات بخش ملی خواسته استاندار اصفهان است، گفت: هر ۱۵ روز یک بار باید این گزارش به کشاورزان داده شود.
وی ادامه داد: اگر امروز تنشهایی بین کشاورزان پیش آمد ناشی از اجرا نشدن مصوبات گذشته و بی اعتمادی بود، ولی بیشتر آنها معتقدند باید به دولت جدید و استاندار فعلی باید فرصت داده شود و اعتماد کرد تا هر چه زودتر این مصوبات اجرایی شود.
وحیدا تصریح کرد: مصوبات استانی توسط کمیته ۴ جانبه اعم از صنف کشاورزی، جهاد کشاورزی، آب منطقهای و استانداری پیگیری خواهد شد و به زودی مصوباتی اجرا خواهد شد.
رضا جعفری عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان اعلام کرد؛ اظهار داشت: در جلسهای که روز سهشنبه با مسئولان استان درباره خواستههای کشاورزان برگزار شد، استاندار برای اجرای امور در این زمینه فرصت خواست و گفت که اعتماد کنید. از این رو لازم بود به استاندار و مسئولان جدید اعتماد کرد و فرصت داد.
وی درباره بازگشایی زاینده رود و توزیع آب برای کشت پاییزه، افزود: این امر در کمیتهای متشکل از کشاورزان و سازمان جهاد کشاورزی بررسی میشود زیرا در جلساتی که با نمایندگان آب منطقهای و استانداری نیز برگزار شده خط قرمز شرب را ۱۲۰ میلیون مترمکعب تعیین شد و با توجه به اینکه هم اکنون ذخیره سد حدود ۱۷۰ میلیون مترمکعب است، ۵۰ میلیون مترمکعب برای توزیع آب کشت پاییزه وجود دارد اما این مقدار آب برای کشت کشاورزان کفایت نمیکرد و باید بیشتر باشد؛ از این تصمیم گرفتند موضوع را صنف و جهاد کشاورزی استان مجدد بررسی کرده و زمان بازگشایی آب را مشخص کنند.
عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان با بیان اینکه در روزهای پیش رو و بسته به میزان بارندگیها، زمان بازگشایی آب برای کشت پاییزه مشخص میشود، خاطرنشان کرد: توزیع آب باید به میزانی باشد که دستکم بتوانیم ۵۰ درصد کشت انجام دهیم، از سوی دیگر خط قرمز ما برای شرب ۱۲۰ میلیون مترمکعب است اگر آب برای کشت رهاسازی شود و به خط قرمز شرب برسد مجبور به قطع آب میشوند زیرا همیشه به اندازه سه ماه آب مورد نیاز تأمین شرب اصفهان بزرگ باید در مخزن سد موجود باشد، از این رو حجم ذخیره سد هر زمان به قدر کفایت شرب و کشاورزی بود، زاینده رود بازگشایی میشود.
جعفری اضافه کرد: اجرای مصوبات ۹ مادهای شورای عالی آب از دیگر قولهای استاندار اصفهان بود که مقرر شد مصوباتی که مربوط به استان اصفهان است از روزهای آینده بررسی شده و ارگانهای ذی ربط آن را پیگیری و اجرا کنند؛ همچنین استاندار درباره مصوباتی که مربوط به بیرون از استان اصفهان در حوضه زاینده رود است، وعده پیگیری و ارائه گزارش ماهانه درباره اقدامات در این زمینه داد.
3ماه که سهل. سه سال حل نمیشه چون مدیر وجودنداره
با رعب و آتش زدن چادرهای کشاورزان
بالای منبر برو وهمه چیز را به گردن خدا بیانداز
تحت هیچ شرایطی نباید به سرچشمه های رودخانه کارون دست اندازی شود. این هوچی گری ها و شانتا ژها برای این است که این دست اندازی ها را توجیه کنند. این رودخانه در ززمان صفویه فصلی بوده است تا چه رسددر این زمان که همه جا خشکسالی است.چرا این اصفهانی این همه زباده خواه و دست انداز هستند.مسبولین باید بدانند که جنوب وخوزستان به اندازه کافی نابود شده است. تحت تاثیر شانتاژهای اصفهانی های زیاده خواه قرار نگیرند.