ارسال به دیگران پرینت

سوخت ایران

ورود سوخت ایران به لبنان و خروج عجولانه سفیر سعودی از بیروت؛ روابط دولت جدید لبنان با کشورهای منطقه چگونه خواهد بود؟

روز جمعه ۱۷ سپتامبر، سفیر سعودی در لبنان، ولید البخاری، با عجله به ریاض رفت، بدون آنکه دلیل این سفر مشخص شود. به نظر می‌رسد زمان بندی این سفر سفیر سعودی، به معنای پیام واضحی برای دولت میقاتی و دولت میشل عون است، مبنی بر اینکه دولت او مورد تایید عربستان نیست و چنین دولتی نمی‌تواند بار دیگر به آغوش عربی باز گردد.

ورود سوخت ایران به لبنان و خروج عجولانه سفیر سعودی از بیروت؛ روابط دولت جدید لبنان با کشورهای منطقه چگونه خواهد بود؟

الخلیج آنلاین در مطلبی به قلم طه العانی درباره ارسال سوخت از ایران به لبنان نوشت: براساس گزارش رسانه‌های لبنانی، سوخت رسانی به لبنان، بدون هماهنگی با دستگاه‌های رسمی و دولتی این کشور یا ارتش و نیرو‌های امنیتی صورت گرفته و همین امر باعث بسته شدن درِ حمایت کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس از لبنان می‌شود.

در ادامه این مطلب آمده است:  به عقیده تحلیلگران، ایران تلاش می‌کند تا بر دولت جدید میقاتی در لبنان مسلط شود، کسی که با انتخاب دو شخصیت از حزب الله در کابینه خود، به ایران چراغ سبز نشان داد. ظاهرا دولت لبنان برای جلوگیری از رسیدن سوخت ایران به لبنان اقدامی نکرده و همین مساله نشان دهنده حرکت این دولت به موازات سیاست‌های حزب الله است.

کارشناسان خاطرنشان می‌کنند که میقاتی در جریان کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد دستش را به سمت دولت‌های برادر عربی دراز می‌کند، اما در باطن وی به حزب الله میدان زیادی داد و دو وزیر خود را از بین عناصر این حزب انتخاب کرد، امری که قدرت زیادی را به حزب الله می‌دهد.

آیا میقاتی به حمایت کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس دست می‌یابد؟

به عقیده تحلیلگران، سرپوش گذاشتن بر ورود نفت ایران با حمایت از حزب الله، لبنان را وارد درگیری منطقه‌ای کرده و موجب شد این کشور به میدانی برای تسویه حساب بازیگران منطقه‌ای و بین المللی تبدیل شود. این اقدام پیام واضحی بود از سوی ایران مبنی بر اینکه تهران نقش اساسی در معادلات سیاسی منطقه دارد و لبنان در کنار سوریه، عراق و ایران، در بین دولت‌های محور مقاومت جای دارد.

ایران حمایت نامحدودی را از دولت میقاتی و دو وزیر او در دولت کرد تا ثابت کند تنها دولتی است که در کنار لبنان ایستاده است.

با وجود صحبت‌های میقاتی در مورد تمایلش برای برقراری روابط نزدیک با دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس بویژه عربستان، اجازه دادن او به اجرای طرح حزب الله برای ورود سوخت ایران، استراتژی واقعی اش را نشان داد و تاکید کرد که هیچ نزدیکی بین دولت لبنان و کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس اتفاق نخواهد افتاد.

پیام‌های کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس

به گزارش رسانه‌های لبنانی، روز جمعه ۱۷ سپتامبر، سفیر سعودی در لبنان، ولید البخاری، با عجله به ریاض رفت، بدون آنکه دلیل این سفر مشخص شود. به نظر می‌رسد زمان بندی این سفر سفیر سعودی، به معنای پیام واضحی برای دولت میقاتی و دولت میشل عون است، مبنی بر اینکه دولتی که میدان زیادی به حزب الله می‌دهد تا بر زندگی مردم لبنان مسلط شود، مورد تایید عربستان نیست و چنین دولتی نمی‌تواند بار دیگر به آغوش عربی باز گردد.

مدیر مرکز مطالعات سیاسی و راهبردی کنانه در این باره می‌گوید: سفر سفیر سعودی یک هشدار شدید به سیاست میقاتی و حضور حزب الله در بافت اصلی سیاست لبنان است.

آینده روابط

احتمالا روابط بین دولت لبنان و دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس ، نوعی تنش طولانی مدت را به خود می‌بیند و حمایت کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس از دولت میقاتی بسیار اندک خواهد بود، که دلیل آن نرمش این دولت با ایران و حزب الله و همچنین نداشتن استقلال است.

یک توافق عربی وجود دارد که براساس آن، نزدیکی دولت لبنان به نظام ایران و دوری از نظام‌های عربی در قالب دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس ، نوعی جفا از طرف لبنان است، تا آنجا که برخی نظرات تحلیلی حاکی از آن است که دولت میقاتی با دادن اجازه ورود محموله سوخت ایران، حکم زود هنگام پایان دولت خود را امضا کرد.

نوعی درگیری روشن در میدان لبنان بین عربستان و دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس از یک سو و ایران و طرفداران آن از سوی دیگر در جریان است، این درگیری می‌تواند مدت طولانی به طول انجامد یا اینکه طرف‌های دیگری هم وارد آن شوند، تا به این شکل دولت لبنان یک چالش بزرگ را در برابر خود ببیند.

 

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه