آتروفی یا کوچک شدن مغز به از دست رفتن پیشرونده سلولهای مغزی در طول زمان گفته میشود.
قهوه اضافی: خوردن دو یا سه فنجان قهوه در روز ضرری ندارد. اما برخی از ما از این نوشیدنی جدا نمیشویم و چندین بار در روز لیوانهای بزرگی از آن را مینوشیم. دانشمندان استرالیایی تأیید کرده اند افرادی که بیش از ۶ فنجان قهوه در روز مینوشند، ۵۳ درصد بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل و در نتیجه کاهش حجم مغز هستند.
عدم فعالیت بدنی: این شاهد دیگری بر فواید ورزش برای سلامتی ماست. اگر زندگی شما فاقد فعالیت بدنی متوسط مانند پیاده روی یا شنا است، خطر کاهش حجم مغز بیشتر است.
استرس شدید: در سال ۲۰۱۸ مطالعهای منتشر شد که نشان میداد افراد به دلیل استرس مداوم دچار اختلال حافظه میشوند. سطوح بالای هورمون استرس کورتیزول بر عملکرد و اندازه مغز تأثیر منفی میگذارد.
کاهش شنوایی: مطالعهای که در سال ۲۰۱۴ توسط دانشمندان دانشگاه جان هاپکینز انجام شد، نشان داد افرادی که کم شنوایی دارند، سریعتر دچار انقباض مغزی میشوند. اگر درمان انجام شود و این افراد از سمعک استفاده کنند، پدیدهای مانند خشک شدن سریع مغز مشاهده نمیشود اما در غیاب محرکهای صوتی، افراد کم شنوا مغزشان را کمتر تربیت میکنند و از استرس مداوم رنج میبرند و این منجر به وخامت آنها میشود.
دیدگاه تان را بنویسید