ارسال به دیگران پرینت

انتقال ۸ قلاده یوز آفریقایی به هند

پس از گذشت حدود ۷۰ سال از انقراض نسل یوزپلنگ‌ یا همان چیتا در هند، سریع‌ترین گربه‌سانان روی زمین دوباره به خاک این کشور باز می‌گردند.

انتقال ۸ قلاده یوز آفریقایی به هند

به گزارش ایسنا، هشت قلاده یوزپلنگ آفریقایی (شامل پنج یوز نر و سه ماده) قرار است در ماه نوامبر سال جاری میلادی (۲۰۲۱) از آفریقای جنوبی به پارک ملی در ایالت مادیا پرادش هند منتقل و پس از یک سفر طولانی به مسافت بیش از ۸۴۰۰ کیلومتر، در خانه‌ای تازه مستقر شوند.

یوزپلنگ در زبان انگلیسی "چیتا" (Cheetah) خوانده می‌شود که در واقع همان نام هندی این حیوان است و ریشه در زبان سانسکریت دارد. این گونه از گربه‌سانان، دارای زیرگونه‌های آسیایی و آفریقایی است. از یوزپلنگ‌های آسیایی که زمانی در جنگل‌ها و مراتع آسیا زندگی می‌کردند، اکنون بنابر بعضی برآوردها تنها حدود ۵۰ قلاده در این منطقه باقی مانده است و این زیرگونه در خطر جدی انقراض قرار دارد. بنابر گزارش‌ها نسل این گربه‌سانان از حدود ۷۰ سال پیش در هندوستان منقرض شده‌ است، اما در بعضی منابع آمده که یوزپلنگ آسیایی، آخرین‌بار در سال‌های ۸-۱۹۶۷ در این کشور دیده شده است.

اکثریت جمعیت یوزپلنگ‌های جهان در حال حاضر در آفریقا و در کشورهای نامیبیا، بوتسوانا و آفریقای جنوبی زندگی می‌کنند، اما تعداد آن‌ها نیز چندان زیاد نیست و چیزی در حدود ۷۰۰۰ قلاده برآورد شده است.   

یادوندرادو چالا، رئیس موسسه حیات وحش هند و یکی از کارشناسانی که در این پروژه انتقال یوزپلنگ‌ها و معرفی دوباره آن‌ها به طبیعت در این کشور همکاری می‌کند، می‌گوید: این نخستین‌بار است که یک حیوان گوشت‌خوار بزرگ‌جثه برای زندگی در حیات وحش، از یک قاره به قاره دیگر منتقل می‌شود. به گفته کارشناسان درصورتی‌که شکار کافی در زیستگاه‌های جدید موجود باشد، یوزپلنگ، حیوان بسیار انطباق‌پذیری است.

به گزارش ایندیپندنت، البته پروژه‌های معرفی دوباره یک حیوان به محیط طبیعی، همواره با مخاطراتی همراه است، اما امکان موفقیت‌آمیز بودن آن‌ها وجود دارد. برای نمونه، نسل یوزپلنگ در اواخر دهه ۱۹۸۰ در کشور آفریقایی مالاوی منقرض شده بود؛ اما پس از معرفی دوباره چهار حیوان از این گونه گربه‌سانان به طبیعت آن کشور در سال ۲۰۱۷، حالا تعداد یوزپلنگ‌های مالاوی به ۲۴ قلاده رسیده است.

 

 

منبع : عصر ایران
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه