مهدی عباسی، مسئول دفتر اقتصادی ایران در حلب سوریه اسفند ماه سال گذشته در هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفته بود که سهم ایران از تجارت خارجی سوریه کمتر از ۳ درصد است.
این در حالی است که سوریه پس از جنگ نیاز گسترده به بازسازی دارد و البته از ظرفیت فراوانی در برخی بخشهای اقتصادی مانند معادن برخوردار است.
ایران هنوز نتوانسته است سهم چندانی از اقتصاد سوریه داشته باشد و حالا چین، ترکیه و امارات بزرگترین شرکای تجاری سوریه به حساب میآیند.
به گزارش تجارتنیوز مهدی عباسی، مسئول دفتر اقتصادی ایران در حلب سوریه اسفند ماه سال گذشته در هفتمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی گفته بود که سهم ایران از تجارت خارجی سوریه کمتر از ۳ درصد است.
این در حالی است که سوریه پس از جنگ نیاز گسترده به بازسازی دارد و البته از ظرفیت فراوانی در برخی بخشهای اقتصادی مانند معادن برخوردار است.
با این وجود ایران نه تنها در بخش ساخت و ساز سوریه نتوانسته سهم در خور توجهی به دست آورد که برخلاف اخبار قبلی در بخش معادن هم دستاورد چندانی نداشته است.
کیوان کاشفی، رئیس اتاق مشترک ایران و سوریه درباره فعالیت ایران در معادن سوریه گفت: سوریه دارای معادن غنی است که نیاز به شناسایی و اکتشاف دارد اما ایران فعالیت معدنی در این کشور ندارد هر چند تفاهمنامهای نیز با وزارت صمت برای گسترش فعالیت معدنی ایران در سوریه امضاء شده اما برای گسترش فعالیتها در این زمینه نیاز به کمک وزارت صمت است.
او میگوید: در حال حاضر بخش زیادی از فسفات سوریه توسط بخش خصوصی و سایر نهادهای ایرانی مستقر از طریق ایران ترانزیت میشود و این ماده معدنی به ایران وارد و از آنجا به چین و هند صادر میشود اما دستاورد ایران در بخش معادن سوریه آنچنان قابل توجه نیست.
به گفته این عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران، سوریه همچنین دارای معادن غنی سنگ آهن است که هیچ مطالعه و کارشناسی پیرامون حجم، خلوص و ارزش معادن این کشور انجام نشده، این در حالی است که تحریم سوریه مانع جدی برای سرمایه گذاری سایر کشورها در معادن این کشور به شمار میآید.
همچنین محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران هم درباره این موضوع گفت: ایران به طور رسمی در معادن سوریه فعالیتی ندارد.
او توضیح داد: ایران کارخانه سیمان در سوریه دارد و احتمالا بخش معدن نیز در کنار این کارخانه فعال است اما به طور رسمی در بخش معدن فعالیتی در سوریه نداریم.
اواسط سال ۹۸ بخش خصوصی در تلاش برای فعالیتهای تجاری، معدنی ، نفتی و پتروشیمی هیاتی تجاری به سوریه اعزام کرد و مرکز تجارت ایرانیان در دمشق نیز فعال شد اما گویا این اقدامات به نتیجه در خور توجهی نرسیده است و در حال حاضر چین و روسیه در ساخت و ساز و معادن این کشور سرمایه گذاری قابل توجهی دارند.
سوریه چه اقتصادی داردکه جمهوری اسلامی بخواهدازآن بهره ای ببرداکرهم چیزی باشد قطعاروسها آن راخواهندبردجمهوری اسلامی میلیاردهادلارثروت ایران رادرآن کشورخرج کرده ومتاسفانه ادامه داردجمهوری اسلامی به بهانه داعش وبرای جلوگیری ازسقوط حکومت اسدثروت این مملکت رادرآن کشورهزینه کرده است. ...
برای اینکه صاحبان بیزنس ایرانی رو که با پس گردنی نمیشه برد تو سوریه! هرچی هم که بگی سود هست ، دوستان غرب رو ترجیح میدن که گشتی هم بزنند و حالی هم بکنند ! سوریه کی میاد دلت خوشه؟ هرکی اونجاست دولتیه و با دستور رفته !