رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: ۱۲ هزار پلاک سنگین در تهران که عمدتاً ساختمانهای بسیار بلند مرتبه هستند بر روی گسل است و با وجود مصوبه شورای عالی شهرسازی مبنی بر ممنوعیت ساخت و ساز در این منطقه هنوز هم شاهد ساخت و ساز هستیم.
اسماعیل نجار در جلسه مدیریت بحران استان البرز که روز چهارشنبه یکم بهمن در استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به وضعیت زمینلرزهای کرج و تهران، گفت: گسل شمال تهران به کرج وصل است و هر اتفاقی در این گسل رخ دهد کرج نیز بی نصیب نخواهد ماند.
نجار افزود: استان البرز یک مرکز جمعیتی با حدود چهار میلیون نفر جمعیت است که دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از این جمعیت در کرج زندگی میکنند به همین دلیل اگر زلزلهای در گسل شمال تهران داشته باشیم نمیدانیم چه عرض کنیم و هر روز نگران آن هستیم و هر بار با کسب اطلاعات بیشتر از این گسل، نگرانیهای ما هم بیشتر میشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: مسئولین باید بدانند که این یک واقعیت است و با آن مواجه هستیم ما باید نگران باشیم و بتوانیم مطالعاتی که انجام شده را در مرحله عمل و اجرا قرار دهیم.
وی ادامه داد: باید نگران باشیم ولی امروز شروع کنیم که ساختمانها را درست بسازیم، نظارتها درست انجام شود و ساختمانهای حساس و مهم مثل بیمارستان و آتش نشانی و .. را روی گسلها نسازیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: بارها این نکته را گفتهام؛ کسانی که میخواهند واحدی را بسازند اگر میخواهند ۱۰۰ متر بسازند به جای آن ۸۰ متر بسازند ولی کیفیت را بالاتر ببرند.
وی در ادامه با انتقاد از رفتار برخی از ناظران یا مالکان در ساخت و ساز گفت: چرا نظارت بر روی ساخت و سازها وجود ندارد اینها مسائلی است که با آن روبرو هستیم.
نجار در خصوص وضعیت ساخت و ساز بر روی گسل شمال تهران اعلام کرد: ۱۲ هزار پلاک سنگین در تهران که عمدتاً ساختمانهای بسیار بلند مرتبه هستند بر روی گسل است و با وجود مصوبه شورای عالی شهرسازی مبنی بر ممنوعیت ساخت و ساز در این منطقه هنوز هم شاهد ساخت و ساز هستیم.
این مسئول با بیان اینکه چنین اتفاقی در کرج هم محتمل است، گفت: بنابراین باید توجه لازم را در ساخت و ساز داشته باشیم. نظارت دقیق و مصالح استاندارد باشد و کارگرانی که در فعالیت ساختمانی مشغول هستند از مهارت کافی برخوردار باشند.
وی در خصوص اهمیت رعایت آیین نامه ۲۸۰۰ در ساخت وساز گفت: در زلزله سر پل ذهاب ساختمانی را در منطقه فولادی که بیشترین میزان زلزله در آن رخ داده بود را مشاهده کردیم که حتی شیشههای آن هم نشکسته بود چون آن ساختمان طیق آیین نامه ۲۸۰۰ ساخته شده بود. در روستای کوییک هم ما چنین موردی را مشاهده کردیم.
وی افزود: یک متر بلندتر ساختن و انجام ندادن محاسبات، باعث شد در یک خانه در همان کرمانشاه ۲۳ نفر جان خود را از دست بدهند.
نجار با بیان اینکه همیشه برای جلوگیری از حادثه نیاز به پول نیست گفت: حادثه مسجد ارگ با آن همه زخمی و جان باخته به خاطر یک لولا بود که اگر به سمت بیرون باز میشد چنین اتفاقی رخ نمیداد.
نجار در بخشی دیگر با بیان اینکه طی امروز و فردا در شمال کشور برف سنگین با کاهش دمای ۲۰ درجه سانتیگراد داریم گفت: در فصل سرد و مواقع هشدار ما هر چه اعلام میکنیم که مردم به مسافرت نروند و اگر میروند تجهیزات داشته باشند اما برخی میروند و بعد که در اتوبان گرفتار میشوند مثل پارسال در امامزاده عبدالله عکس میگیرند و انتقاد میکنند که امدادگر برای کمک نیست در صورتی که همه در حال تلاش برای امدادرسانی هستند.
وی در پایان با بیان اینکه اساس کار ما در مدیریت پیشگیری است افزود: ما حاضریم در سیلاب ۹۸ حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان هزینه کنیم اما برای پیشگیری یک ریال هزینه نمیکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید