ارسال به دیگران پرینت

‌هاشمی؛ مخالف دوقطبی‌سازی افراطی

مراسم چهارمین سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، پنجشنبه‌شب در کنار آرامگاه او در حرم امام خمینی‌(ره) برگزار شد.

‌هاشمی؛ مخالف دوقطبی‌سازی افراطی

شرق: مراسم چهارمین سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، پنجشنبه‌شب در کنار آرامگاه او در حرم امام خمینی‌(ره) برگزار شد. در این مراسم حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی تولیت آستان امام خمینی(ره)، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، اردکانیان وزیر نیرو، حجت‌الاسلام علوی وزیر اطلاعات، حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، آیت‌الله موسوی‌بجنوردی، پیروز حناچی شهردار تهران، حجت‌الاسلام دعایی، حسین مرعشی، اعضای خانواده آیت‌الله رفسنجانی و جمعی از استادان و علمای قم نیز حضور داشتند. در حاشیه این مراسم از هشت جلد کتاب درباره شخصیت، ویژگی‌ها و خاطرات مرحوم هاشمی رونمایی شد. به گزارش ایلنا، از میان این هشت جلد کتاب، چهار جلد آن خاطرات موضوعی مرحوم هاشمی‌رفسنجانی است که توسط محسن هاشمی‌رفسنجانی، فرزند ارشد ایشان و در چهار موضوع مترو، دانشگاه آزاد، ماجرای مک‌فارلین و صلح دفاع مقدس تألیف شده‌اند. همچنین دو جلد از این کتب مجموعه ۶۱ مصاحبه رئیس اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام با روزنامه جمهوری اسلامی و دو جلد دیگر تألیف غلامعلی رجایی، مشاور مرحوم هاشمی‌رفسنجانی، درباره ویژگی‌های شخصیتی ایشان است.

سیدحسن خمینی: مکتب هاشمی تن‌دادن به مسئولیت است

در این مراسم تولیت آستان امام خمینی‌(ه) در سخنانی گفت: «مرحوم آقای هاشمی مرد روزهای سختی بود. از الطاف بیکرانی که خداوند در حق بنده کرده است، آشنایی بسیار نزدیکی بود که با ایشان داشتم. ایشان اهل فرار نبود و اگر زندگی ایشان را نگاه کنید، قبل از انقلاب و در مسیر مبارزه تا پای اعدام رفته بود».‌حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی با بیان اینکه روزهای اول انقلاب را خیلی از روی عقل درک نکردیم، افزود: «بعدها به‌صورت تاریخی درباره انقلاب شنیدیم که آن روزها سخت بود. آقای هاشمی مرد روزهای سخت جنگ نیز بود. در آن دوران از آمریکا گرفته تا شوروی و انگلیس پشتیبان و حامی صدام بودند؛ اما قهرمان جنگ آقای هاشمی بود. البته آقای هاشمی قهرمان صلح هم بود، اما سرمان را بالا بگیریم و بگوییم که ایشان قهرمان جنگ هم بودند. هرگاه آقای هاشمی سمت جبهه می‌رفتند، امام گوسفند نذر می‌کردند که این مرد بزرگ سالم برگردد». ‌او گفت: «کسانی که فکر می‌کنند راه سعادت از خوشی می‌گذرد، اشتباه می‌کنند؛ چراکه راه سعادت از سختی می‌گذرد. بسیاری از آن چیزی که آقای هاشمی می‌گفتند، با علم به این بود که بر ایشان هزینه‌ تحمیل می‌شود. احساس می‌کرد نسبت به جمهوری اسلامی دِین و وظیفه دارد و نمی‌تواند آن را رها کند. احساس دِینی سنگین نسبت به مردم ایران، رفاه، معیشت و زندگی آنها داشت و سازندگی در تمام وجود او بود که احساس می‌کرد باید لحظه‌به‌لحظه به این سمت پیش برود».‌ سیدحسن خمینی با بیان اینکه مرحوم آقای هاشمی به عهد خودش با خدا هم وفادار بود و از آن فرار نمی‌کرد، عنوان کرد: «باید از آقای هاشمی یاد بگیریم و او نیز این درس را در مکتب امام آموخته بود که ما نمی‌توانیم شانه از زیر بار مسئولیتی که به ما واگذار شده است، خالی کنیم. آقای هاشمی حداقل در 12 سال آخر عمرشان می‌توانست خیلی راحت‌تر سر کند، اما ایستادگی کرد و احساس می‌کرد مصداق «رجال صدقوا ما عاهدوا الله» است و باید این عهد را صادقانه انجام دهد. وقتی احساس وظیفه می‌کرد وارد می‌شد و خدا نیز کمک می‌کرد».‌ تولیت آستان امام خمینی‌(ره) گفت: «ایشان آخرین سخنرانی خود را در حسینیه جماران انجام دادند که در پایان آن سخنرانی خطاب به جمع حاضر گفتند یک وقت به شما آدرس غلط داده نشود، همه ما در مقابل امام هیچ بودیم، امام مانند عدد یک بود که در کنار این صفرها قرار گرفت و آنها را عدد کرد». ‌او با اشاره به ویژگی استقامت مرحوم هاشمی عنوان کرد: «همان ایمان روزافزون که اشاره کردم باعث استقامت آقای هاشمی در مسیری که انتخاب کرده بود، می‌شد؛ ‌بنابراین در مکتب آقای هاشمی ایستادگی و تن‌دادن به مسئولیت و فرار‌نکردن از مسئولیت است».

‌محسن هاشمی: آیت‌الله با دوقطبی‌سازی افراطی مخالف بود

رئیس شورای شهر تهران و پسر ارشد آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیز در این مراسم گفت: «داغ آیت‌الله هاشمی همچنان برای دوستداران ایشان باقی است و با بدترشدن معیشت مردم و شرایط کشور بیش از گذشته جای خالی عقلانیت و تدبیر را حس می‌کنیم».‌ محسن هاشمی ادامه داد: آیت‌الله جوادی‌آملی روز سه‌شنبه در قم در افتتاح سرای فرهنگ و قرآن گفتند آیت‌الله هاشمی در دوران امام با توجه به سبقه‌ای که با ایشان داشتند و شاگرد مکتب امام بودند، از ایشان پیروی زیاد داشتند و بعد از فوت امام هم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همراهی زیادی داشتند و برای مجتهدی که خودش علم به مسائل دارد و با ظرفیت وجودی خودش می‌تواند سیاست اعلام کند، در این موارد همراهی از پیروی بسیار سخت‌تر است اما برای حفظ نظام این همراهی را با صبوری داشتند و به‌خاطر مصلحت جامعه طوری عمل کردند که آسیبی برای انقلاب ایجاد نشود».‌ او افزود: «تعبیر آیت‌الله جوادی‌آملی آن بود که آیت‌الله هاشمی با تفکیک و دو‌قطبی‌سازی جمهوریت و اسلامیت مخالف بود و من اضافه می‌کنم که ایشان با همه دوقطبی‌سازی‌های افراطی امروز، مانند دوقطبی ارزش‌ها و رفاه، دو‌قطبی توسعه و انقلابی‌گری، عقلانیت و شجاعت مخالف بود و این دو قطبی‌سازی را خلاف مصالح انقلاب و اسلام می‌دانست. او معتقد بود کسانی که این دوقطبی‌سازی‌ها را انجام می‌دهند، آگاهانه یا ناآگاهانه بخش‌هایی از مردم را در برابر انقلاب قرار می‌دهند، هرچند ظاهری زهدفروشانه، انقلابی و ارزشی داشته باشند».‌محسن هاشمی ادامه داد: «قراردادن شعار در برابر شعور، ارزش‌ها در برابر علم، انقلابی‌گری در برابر میانه‌روی نتیجه‌ای جز افراطی‌کردن حکومت و ریزش پایگاه اجتماعی انقلاب ندارد و بسیاری از پدیده‌هایی که امروز در نسل جوان می‌بینیم، ناشی از همین عملکرد غلط توسط افراطیون در گذشته بوده است. ایشان مکررا می‌گفتند که نباید اهداف و آرمان‌های انقلاب را به‌گونه‌ای تعریف کنیم که برای تحقق آن، به مردم و کشور آسیب زده شود و باید به‌گونه‌ای حرکت شود که اهداف انقلاب را به‌گونه‌ای محقق کنیم که معیشت عمومی و زندگی مردم و همچنین آینده ایران آسیب نبیند».

رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این مراسم به وضعیت بی‌نظیر اقتصادی دوره ریاست‌جمهوری هاشمی‌رفسنجانی اشاره کرد و گفت: «حتما به خاطر دارید که در سال ۶۷ در تهران روزانه سه الی چهار ساعت قطعی برق و آب داشتیم که آیت‌الله هاشمی در دوران دولت خود نه‌تنها این مشکل را برطرف و حل کردند، بلکه زمینه تحقق یک رشد اقتصادی بی‌سابقه برای کشور را فراهم آوردند؛ یعنی حتی برنامه سوم توسعه که برنامه موفقی بود، در جایی متوقف ماند اما رشد اقتصادی دوره ایشان کم‌نظیر بود». ‌به گزارش ایلنا، محمدباقر نوبخت، ادامه داد: «علاوه بر آن رشد اقتصادی، در دوران سازندگی در عرصه سرمایه‌گذاری رشد بالای هفت درصد را داشتیم و این مسئله هم یک شاخص مهم است. همچنین اینکه تنها زمانی که جریان و تراز سرمایه‌گذاری در ایران از منفی به مثبت تبدیل شد، در دوره ایشان بود. از این رو است که عموم مردم ایشان را به‌عنوان سردار سازندگی می‌شناسند».

او افزود: «اگرچه درخصوص این مسئله کمتر اطلاع‌رسانی شده است اما باید بگویم که مرحوم آقای هاشمی از همان زمان برای فردایی که ۱۴۰۰ است [برای آینده طولانی‌مدت کشور]، یک برنامه بلندمدت و مناسب فقرزدایی طراحی کرده‌اند که یکی از برنامه‌های متقن و قابل دفاع در عرصه برنامه‌ریزی سازمان برنامه‌ و بودجه است».‌ نوبخت با تأکید بر خالی‌بودن جای مرحوم هاشمی در شرایط کنونی کشور، گفت: «حقیقتا اینکه امروز ایشان در جمع ما نیستند، اتفاق سخت و تلخی است اما این موضوع برای ما دولتمردان که با محبوبیت و جایگاه اجتماعی این عزیز فرهیخته بر سر کار آمدیم و در این شرایط محاصره اقتصادی فرصت خدمتگزاری پیدا کردیم، محسوس‌تر است».

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه