ارسال به دیگران پرینت

آسیب کرونا به شانس ترامپ برای انتخاب مجدد

احتمال پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا به این بستگی دارد که چگونه، کجا و چه زمانی همه گیری بر اقتصاد تأثیر می‌گذارد.

  آسیب کرونا به شانس ترامپ برای انتخاب مجدد

کارل اسمیت در بلومبرگ نوشت: در بیشتر مدت زمان دوره ریاست جمهوری ترامپ، امیدهای وی برای انتخاب مجدد تقریباً به صورت کامل به اقتصاد وابسته بوده است. به ویژه در ایالت‌هایی که وی در آنها طی سال 2016 به سختی پیروز شد. مسائل اقتصادی هنوز هم مهم هستند، اما الان تقریباً وضعیت اقتصادی به صورت کامل به کووید-19 (کرونا) وابسته است.

در ادامه این مطلب آمده است: واضح است که هیچ مسئله‌ای در حال حاضر مهمتر از این نیست که واشنگتن بحران بهداشت عمومی را تحت کنترل داشته باشد. این ویروس هنوز خطرناک است و اولویت اصلی در رابطه با این بیماری باید به حداقل رساندن تلفات باشد.

اصلاً قابل انکار نیست که مهمترین عواقب کرونا ویروس، اقتصادی است. با توجه به اینکه رای دهندگان در آمریکا احتمالاً در اواخر ماه اکتبر به افکار خود پیرامون انتخابات سر و سامان می دهند، بسیار محتمل است که اثرات اقتصادی ویروس از اثرات بهداشت عمومی برجسته تر باشد. در واقع، باید امیدوار باشیم که چنین باشد.

رأی دهندگان معمولاً به مسائل محدودی معطوف می‌شوند. احتمالاً مردم اشتباهاتی را که در پردازش اولیه ویروس وجود داشت، فراموش خواهند کرد. علاوه بر این، از آنجایی که ویروس در سراسر جهان منتشر می شود، بعید به نظر می رسد که آمار مرگ و میر در ایالات متحده خیلی عجیب و غریب و زیاد به نظر برسد.

این بدان معناست که اگر موج دوم همه گیری را نداشته باشیم، در انتخابات، اقتصاد بار دیگر مسئله غالب خواهد بود، این موضوع مجموعه دوم سؤالات را پیش روی ما قرار می دهد.

از یک سو، حتی در بهترین حالت، نرخ بیکاری احتمالاً بالا و دو رقمی است. با توجه به نداشتن پس انداز، مشکل اقتصادی بسیاری از خانواده ها حادتر می شود. از سوی دیگر، شواهد نشان از این دارد که اقتصاد با کمترین سرعت حداقل به صورت موقت در حال بهبود است و این به معنای جلوگیری از یک فاجعه ی مطلق است. نباید تصور کنیم که درگیر خوش بینی واهی در مورد این موضوع هستیم که بهبود وی شکل اقتصادی در راه است. به گفته ی یکی از مشاوران اقتصادی سابق اوباما، حتی اگر تنها بخشی از مشاغل از دست رفته در تابستان جبران شود، در پاییز ممکن است بهترین داده های اقتصادی را که در تاریخ این کشور دیده ایم، مشاهده کنیم.

رای دهندگان چه واکنشی خواهند داشت؟ بر اساس شواهد به نظر می رسد که پاسخ آنها واقعی اما آرام است. نرخ اشتغال در دوره‌ی ترامپ از نقطه اوج خود در ابتدای سال افت کرده اما در حد قابل قبولی است. جالب توجه اینکه، نتایج چندین نظرسنجی نشان داده است که رای دهندگان به مدیریت اقتصادی ترامپ نسبت به جو بایدن بیشتر اعتماد دارند. اگرچه همان نظرسنجی ها نشان می دهد که وقتی صحبت از گسترش ویروس می شود، به رقیب دموکرات بیشتر اعتماد دارند.

این ها شواهد دیگری است که نشان می دهد رأی دهندگان در حال حاضر ویروس و اقتصاد را به یکدیگر وابسته نمی‌دانند. احتمال کمی وجود دارد که آنان در ماه نوامبر این دو موضوع را به یکدیگر مرتبط بدانند و بر اساس آن تصمیم گیری کنند و در انتخابات حضور یابند. برخی از نمایندگان دموکرات از احتمال بروز "سناریوی کابوس وار" برای بایدن در پاییز ابراز نگرانی می کنند. البته بعید به نظر می رسد که این سناریو محقق شود. برخی اظهار می دارند: تا آنجا که مدل های اقتصادی انتخابات همچنان معتبر هستند، آنچه در طول تابستان اتفاق می افتد، مهمتر از چیزی است که در پاییز رخ می دهد. رأی دهندگان بی طرف تصمیم خود را بر اساس آخرین نرخ اشتغال پایه گذاری نمی کنند. آنها تصمیم‌شان را براساس اینکه چه احساسی در مورد شرایط اقتصادی خودشان دارند، می گیرند. اغلب بین این دو تاخیر وجود دارد.

به عنوان مثال، وقتی رئیس جمهور جورج بوش دوره ی دوم ریاست جمهوری در انتخابات سال 1992 را از دست داد، نرخ بیکاری تقریباً بین نیم درصد در ژوئن تا اکتبر در حال نزول بود. با این حال، اکثر رأی دهندگان، اقتصاد را همچنان در مسیر نزولی می دیدند.

علائم برجسته اقتصادی فعلی در دوره‌ی ترامپ ممکن است بازتاب نوع دیگری از تاخیر باشد. درخواست بیمه بیکاری در چند ماه گذشته بسیار زیاد شده است اما بسیاری از مشکلات به تازگی شروع شده اند. اگر تأخیر هنوز در پاییز وجود داشته باشد، آسیب های طولانی مدت ناشی از بیماری همه گیر کرونا به احتمال زیاد ممکن است، پیش از تأثیر هرگونه بهبودی تازه به شانس ترامپ برای انتخاب مجدد آسیب برساند.

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه