ارسال به دیگران پرینت

ترامپ | ایران | روسیه

فارن پالسی: ترامپ در دور دوم هم نقش «مرد دیوانه» را بازی خواهد کرد | نه ایران و نه روسیه از نقش «مرد دیوانه» حساب نخواهند برد

وقتی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا شد، اغلب اوقات رفتاری «دیوانه‌وار» داشت، هم از نظر عصبانیت و هم غیرقابل پیش‌بینی بودن. او در کمپین انتخاباتی خود آشکارا خشم را به نمایش می‌گذاشت. ترامپ مدام تأکید می‌کرد که رئیس‌جمهوری متفاوت خواهد بود، چون حاضر است کمی دیوانه و غیرقابل پیش‌بینی باشد.

فارن پالسی: ترامپ در دور دوم هم نقش «مرد دیوانه» را بازی خواهد کرد  | نه ایران و نه روسیه از نقش «مرد دیوانه» حساب نخواهند برد

- وقتی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ برای اولین بار نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا شد، اغلب اوقات رفتاری «دیوانه‌وار» داشت، هم از نظر عصبانیت و هم غیرقابل پیش‌بینی بودن. او در کمپین انتخاباتی خود آشکارا خشم را به نمایش می‌گذاشت. ترامپ مدام تأکید می‌کرد که رئیس‌جمهوری متفاوت خواهد بود، چون حاضر است کمی دیوانه و غیرقابل پیش‌بینی باشد.

- این دیدگاه او، شبیه چیزی بود که ریچارد نیکسون نیز در دوران خود از آن استفاده کرده بود. نیکسون می‌خواست ویتنام شمالی باور کند که ممکن است او برای پایان دادن به جنگ ویتنام، حتی از تسلیحات هسته‌ای هم استفاده کند. این رویکرد که بعدها به «نظریه دیوانگی» معروف شد، فرض می‌کند که رهبرانی که نشان دهند قادر به انجام هر کاری هستند، می‌توانند سایر بازیگران جهانی را وادار به امتیاز دادن کنند.

- در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش، ترامپ تلاش کرد تا نقش مرد دیوانه را ایفا کند. این امر در سیاست‌های او نسبت به کره شمالی و کره جنوبی به‌وضوح دیده می‌شد. در سال ۲۰۱۷، ترامپ با استفاده از زبان تهدیدآمیز علیه کره شمالی، تلاش کرد تا این کشور را وادار به عقب‌نشینی کند. در عین حال، در مذاکرات تجاری با کره جنوبی، مذاکره‌کنندگان خود را ترغیب کرد تا پیام دهند که «این مرد خیلی دیوانه است و ممکن است هر لحظه از توافق خارج شود.»

- ترامپ با این رویکرد، در برخی موارد به موفقیت‌های جزئی دست یافت. او توانست امتیازات اقتصادی کوچکی از کره جنوبی بگیرد و برای مدتی آزمایش‌های موشکی کره شمالی را متوقف کند. اما بسیاری از این نتایج، کوتاه‌مدت و محدود بودند. او در نهایت در روابط خود با کره شمالی چیزی جز چند عکس تبلیغاتی از ملاقات با رهبر این کشور به دست نیاورد.

- از سوی دیگر، رفتار ترامپ باعث شد برخی از متحدان آمریکا، مانند کشورهای اروپایی، به‌دلیل تهدیدات او درباره خروج از توافقات یا تعهدات امنیتی، تلاش کنند امتیازاتی بدهند. اما این استراتژی در برابر دشمنان آمریکا مانند ایران، چین، و روسیه چندان موفق نبود. تلاش‌های او برای نمایش دیوانگی اغلب به‌جای ترساندن دشمنان، آن‌ها را به شک و تردید درباره جدیت او سوق می‌داد. ترامپ در دور دوم دوباره از این تز استفاده خواهد کرد؛ اما این بار احتمال موفقیت او کمتر خواهد بود. دلیل این امر این است که رهبران جهانی اکنون با رویکرد او آشنا هستند و می‌دانند چگونه او را مدیریت کنند. علاوه بر این، ترامپ به‌دلیل رفتار غیرمنطقی و عدم پایبندی به توافقات، اعتماد چندانی میان رهبران خارجی ندارد.

 

منبع : بلومبرگ فارسی
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه