تغییر ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد به ۶ صبح تا ۱۳
وزیر نیرو: با توجه به افزایش مصرف برق در کشور، ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد ماه از ۶ صبح تا ۱۳ تغییر خواهد کرد.
علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو، در مصاحبهای تلویزیونی اعلام کرد که مهمترین برنامه این وزارتخانه برای مدیریت مصرف برق در بخش اداری، تغییر ساعات کاری ادارات است. وی با اشاره به مصوبه هیئت دولت در این خصوص، افزود: از ۱۵ خرداد ماه، ادارات دولتی و عمومی موظف هستند از ساعت ۶ صبح تا ۱۳ فعالیت کنند.
محرابیان در ادامه گفت: علاوه بر تغییر ساعت کار، باید در مصرف برق سیستمهای سرمایشی ادارات نیز صرفهجویی شود و دمای محیط کار بر روی ۲۴ درجه سانتیگراد تنظیم گردد.
ساعت کاری ادارات تغییر کرد | آغاز روزکاری از ۶ صبح تعیین شد
در دولت سیزدهم بیش از ۹۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد
وی با بیان اینکه با گرم شدن هوا مصرف انرژی به شدت در حال رشد است به طوری که در هفته گذشته بیش از ۶۰۰ مگاوات به میزان مصرف برق کشور افزوده شد و در هفته پیش رو و در ادامه نیز هزاران مگاوات به میزان مصرف برق افزوده خواهد شد، اظهار کرد: به منظور مدیریت این شرایط از ابتدا دو برنامه مهم در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت که توسعه نیروگاهها جزو برنامه اول محسوب میشود. از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم بیش از ۹۰۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد و بیش از ۲۰ هزارمگاوات نیروگاه در دست ساخت است که نیمی از آن را نیروگاه های حرارتی و نیمی دیگر را نیروگاه های تجدیدپذیر(عمدتا نیروگاه خورشیدی و بعضا نیروگاه بادی) تشکیل میدهد.
وی مدیریت مصرف را بخش دیگری از برنامه ها عنوان کرد و افزود: طی برنامههایی مدون در بخشهای مختلف، مصرف به گونهای مدیریت میشود که حداکثر انرژی با رعایت ساعت های اوج، دریافت شود.
تدبیر برای تامین برق صنایع
محرابیان با بیان اینکه صنایع کوچک و کارگاهی حدود ۹۰ درصد صنایع را شامل میشود، گفت: برای این صنایع در حوزه تامین برق هیچگونه محدودیتی لحاظ نشده است و میتوانند به راحتی از برق استفاده و به تولید محصولات خود برپردازند. نکته اینکه میزان اشتغال در این صنایع بسیار قابل توجه است. صنایع متوسط که عمدتا صنایع واقع در شهرکهای صنعتی است؛ برای این دست از صنایع فقط روز تعطیل محدودیت درنظر گرفته شده است و طی ۶ روز هفته میتوانند به صورت شبانهروزی تولید داشته باشند و محدودیتی در این ایام نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه اما حدود ۷۰۰ واحد صنعتی بزرگ در کشور وجود دارد که عمدتا صنایع فولادی، مس، آلومینیوم، سیمان را تشکیل میدهد و برای این دست از صنایع برنامهریزی شده در ساعت های اوج بار مصارفشان کاهش و در ساعات غیر اوج انرژی بیشتری را دریافت و برنامههای تولید خود را عملیاتی کنند، گفت: در زمستان سال گذشته و در دو ماهه ابتدای سال جاری، میزان مصرف برق صنایع بزرگ کشور ۱۵ درصد رشد یافت. این صنایع با استفاده از ظرفیت برق بدون اعمال هیچگونه محدودیتی تولیدات خود را افزایش دادند و خود را برای شرایط پیش رو آماده کردند.
همکاری ۴۰ درصد از مشترکان در صنعت برق
وی به برنامههای پیشبینی شده برای مدیریت مصرف در بخش خانگی نیز اشاره و اظهار کرد: طی دو سال سابقه پاداش صرفهجویی را داریم که با استفاده از این ظرفیت مردم همکاری بسیاری خوبی داشتند به طوری که سال گذشته بیش از ۴۰ درصد مشترکان خانگی با استفاده ظرفیت پاداش صرفه جویی، مصارف خود را کاهش دادند. بر این اساس قبوض برق مشترکان خانگی که اقدام به کاهش مصرف میکنند شامل تخفیف و حتی ممکن است رایگان شود. این ظرفیت و امکان مشارکت مشترکان در این طرح است.
وی با بیان اینکه همچنین پویش «با انرژی» برنامه دیگری است که در نظر گرفته شده است؛ افرادی که در مصرف برق صرفهجویی کنند در قرعهکشی شرکت داده میشوند و جوایز متنوع دریافت خواهند کرد که شامل کالاهای خانگی، بستههای اینترنت، دوچرخه، کالاهای الکترونیک و ۱۰۰ها خودرو میشود، گفت: روشهای مختلفی برای مشارکت افراد در این پویش پیشبینی شده است به طوری که برای همه افراد پیامک این پویش ارسال میشود. این تبلیغات به صورت ۳۶۰ درجه است به این معنا که تبلیغات در محیط، فضای مجازی، سطوح شهری و رسانهها صورت میگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید