پروفسور دریا اولودوز، متخصص مغز و اعصاب در مقاله ای نوشت که چگونه رژیم غذایی یک فرد بر وضعیت حافظه او تاثیر می گذارد.
او گفت: مغز ما ۳۰ درصد از کالری دریافتی بدن از غذا را جذب می کند. در واقع، هر چیزی که می نوشید و می خورید مستقیماً بر عملکرد مغز و حافظه شما تاثیر می گذارد.
روغن های گیاهی حاوی اسید های چرب امگا ۶ بر عملکرد مغز تاثیر منفی می گذارند. باید خوردن نوشیدنی های انرژی زا را که احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهند، متوقف کنید؛ زیرا افزایش سطح انسولین باعث فراموشی می شود.
نان سفید، ماکارونی، سیب زمینی، برنج و سایر مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا برای حافظه مضر هستند؛ زیرا سطح قند خون را به طور چشمگیری افزایش می دهند. محصولات با شیرین کننده های مصنوعی نیز همین اثر منفی را دارند.
تاثیر مصرف ماهی بر مغز
محققان طی تحقیقات انجام شده و مطالعه آنالیز ۱۶۲۳ نفر بالای ۶۵ سال به این نتیجه رسیده اند که هر چه مقدار مصرف ماهی بیشتر باشد (از یک بار در هفته تا ۴ بار در هفته)، علائم آسیب در عکس های مغز کمتر مشاهده شده است. این ارتباط، بیشتر در بین افراد سنین از ۶۵ تا ۶۹ نمایان تر بود.
بدین ترتیب این تحقیقات نشان داده اند که در افراد بدون سکته مغزی و یا زوال عقل، مصرف بیشتر ماهی با بیماری های بیشتر نادر بالینی قلب و عروق در عکس های “ام ار آی” مشاهده شده است.
محققان اثرات غذاهای فوق فرآوری شده مانند پیتزا، نان سفید و شکلات را بر عملکرد شناختی افراد مسن بررسی کردند.
آنها دریافتند که غذاهای فوق فرآوری شده با کاهش عملکرد زبانی و اجرایی در افراد مسن بدون بیماری مزمن مرتبط است. آنها اشاره کردند که کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است از زوال شناختی جلوگیری کند و خطر زوال عقل را کاهش دهد.
غذاهای فوق فرآوری شده به طور فزایندهای جایگزین رژیمهای غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای کم فرآوری شده و فرآوری نشده در سراسر جهان شده اند.
غذاهای فرآوری شده معمولاً شامل دو یا سه ماده هستند و عبارتند از:
سبزیجات کنسرو شده
آجیل شور
پنیر
ماست ساده
غذاهای فوق فرآوری شده حاوی مواد غذایی کامل نیستند، تحت چندین فرآیند صنعتی قرار میگیرند و حاوی موادی از جمله طعم دهندهها، رنگها و افزودنیها هستند.
غذاهای فوق فرآوری شده عبارتند از:
تنقلات بسته بندی شده
شکلات
غذاهای از پیش آماده شده مانند پیتزا و پاستا
غلات صبحانه
افزایش مصرف غذاهای فوق فراوری شده با کاهش کیفیت غذایی رژیمها و بیماریهای مزمن از جمله چاقی، مشکلات متابولیک و بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.
بیشتر بخوانید:
با این نوشیدنی از ابتلا به پارکینسون دوری کنید!
فلوشیپ اختلالات حرکتی با اشاره به این نکته که پارکینسون دومین بیماری شایع تخریب کننده سیستم عصب مرکزی در بین بیماری های مغز و اعصاب به حساب میاید،گفت: نوشیدن روزی یک فنجان قهوه در روز میتواند از ابتلا به پارکینسون جلوگیری کند و نقش موثری در حفاظت از سلول های عصبی را دارا می باشد.
دیدگاه تان را بنویسید