«فخرالدین کوجا» یکشنبه شب در جریان مذاکرات بودجه در پارلمان افزود: موارد جدید سویه امیکرون نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند؛ علایم بیماری در مبتلایان خیلی خفیف بوده و هیچ مشکلی ندارند.
او جزئیات بیشتری در مورد نحوه کشف سویه جدید ویروس کرونا در ترکیه ارائه نکرد.
دانشمندان آفریقای جنوبی در ۲۴ نوامبر از کشف سویه جدید کرونا به نام امیکرون خبر دادند که دارای چندین جهش است.
سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه گذشته با ابراز نگرانی از سویه جدید کرونا اعلام کرد موارد ابتلا به این سویه تاکنون در ۵۷ کشور شناسایی شده و از زمان شیوع آن کشورهای بیشتری موارد ابتلا به اومیکرون را گزارش کردهاند.
شیب صعودی روند ابتلا به کرونا، افزایش ناگهانی مرگ و میر ناشی از این بیماری و پیش بینی تبدیل شدن اومیکرون به سویه غالب تا آخر ماه ژانویه (دی/بهمن) در اروپا ، برخی از کشورها را به واکسیناسیون اجباری و قرنطینه های شدید و برخی دیگر را به تسریع کارزار دُز سوم واکسن کرونا واداشته است.
فهرست علائم از بیماران مبتلا به سویه اومیکرون منتشر شد
در یک جلسه توجیهی که توسط وزارت بهداشت آفریقای جنوبی برگزار شد، آنبن پیلای، پزشک عمومی، برخی از علائمی که بیماران مبتلا به سویه اومیکرون گزارش کرده بودند را فهرست کرد.
در یک جلسه توجیهی که توسط وزارت بهداشت آفریقای جنوبی برگزار شد، آنبن پیلای، پزشک عمومی، برخی از علائمی که بیماران مبتلا به سویه اومیکرون گزارش کرده بودند را فهرست کرد.
آنبن پلای اظهار کرد: بیماران مبتلا به سویه اُمیکرون از تعریق شبانه رنج میبرند.
وی گفت: ممکن است این علامت مشخص در بیماران طی شب ظاهر شود زیرا افرادی مشاهده شدهاند که عرق شبانه دارند.
تعریق شبانه زمانی است که فرد آنقدر عرق میکند که لباس و ملحفه او خیس میشود؛ حتی اگر جایی که میخوابد خنک باشد.
این پزشک عمومی افزود: بیماران مبتلا به این سویه با سرفه خشک، تب، خستگی و درد بدن زیاد به وی مراجعه میکنند.
او تاکید کرد: زمانی که افراد واکسینه شده به این سویه مبتلا میشوند، وضعیت خیلی بهتری دارند.
آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا(UKHSA) معتقد است تزریق دوز تقویتکننده کووید برای محافظت در برابر سویه اُمیکرون ضروری است؛ اگرچه هنوز برای عدم اطمینان از نحوه عملکرد واکسنها علیه این سویه خیلی زود است ولی نشانههای دلگرمکننده زیادی وجود دارد که نشان میدهد واکسنهای فعلی محافظت در برابر سویه جدید ویروس را فراهم میکند.
دادههای اولیه نشان میدهد تزریق دوزهای تقویتکننده در برابر کووید ۱۹ سپر محافظتی اضافی در برابر بیماری ایجاد میکنند.
در مقاله منتشر شده در نشریه نیچر ذکر شده که اگر این سویه عملکرد واکسن را تضعیف کند، محافظت بیشتر در برابر ویروس ممکن است با چهار واکسن یا بیشتر فراهم شود. احتمالا فرمولهای جدید واکسن پاسخ به این سوال را تقویت میکند که آیا دوز تقویتکننده باید به طور نامحدود ادامه یابد یا خیر.
همچنین سویه اُمیکرون پیشبینیها در مورد تاثیر کمپینهای تقویتکننده واکسن در مسیر همهگیری را مبهم جلوه داده است.
سازمان بهداشت جهانی(WHO) سویه اُمیکرون را نوع نگران کننده اعلام کرده است و نخستوزیر بریتانیا، بوریس جانسون نیز این هفته اقدامات جدیدی از جمله اجباری شدن استفاده از ماسک در بسیاری از مکانهای سرپوشیده و همچنین دورکاری را برای مهار شیوع این ویروس اعمال کرده است
دیدگاه تان را بنویسید