جوشانده پوست انار خواص بسیاری دارد از جمله پیشگیری از ریزش مو، تقویت استخوان، پیشگیری از بیماریهای قلبی، کمک به سیستم گوارش و ... همچنین آب انار، فولیکولهای مو را تقویت میکند و مانع از ریزش مو میشود.
آب جوشانده پوست انار را بنوشید. قابض و مقوی است، برای معالجه اسهال ساده، اسهال ناشی از مسمومیت و اسهال خونی مفید است. قند ادرار را کم و خون را تصفیه و از خونریزیها به ویژه خونریزی رحم جلوگیری می کند.
کوبیده خشک پوست انار را به اندازه ۴ گرم با آب گرم مخلوط کنید و بخورید. کرمهای معده و روده را دفع می کند. مزه مزه کردن جوشانده پوست انار برای تقویت لثه مفید است.
یک تکه از پوست انار را به صورت یک سکه کوچک قیچی کنید، بعد سفیدی و پیه روی آن را بتراشید تا نازک شود و یک ساعت روی آبسه دندان بگذارید و بعد عوض کنید. این عمل را تا جایی تکرار کنید که سرباز کند.
آب جوشانده پوست انار را با گلنار ساییده مخلوط کرده و روزى شش بار قرقره کنید خونریزى گلو را بند مى آورد.
پاشیدن گرد کوبیده خشک پوست انار براى خشک کردن زخم شانکر ساده مصرف مى شود.
پوست انار را نرم بسایید و شبها به وسیله پنبه در دهانه رحم قرار دهید. ترشحات غیر طبیعى را متوقف مى سازد و به عنوان شستشو براى التیام بواسیر و رفع ترشحات سفید یا لوکورهآ مفید است.
در آب جوشانده پوست انار بنشینید براى قطع کردن سیلان مفرط، ترشحات عادت ماهیانه و همچنین در مواردى که مقعد بیرون آمده باشد و همچنین درمان بواسیر مفید است.
پوست انار را با جفت مساوى بسایید و روى پنبه بریزید و هر شب ضماد کنید. فیستول یا بواسیر را درمان مى کند.
پوست انار را بجوشانید و روزی چند باز با آن دهان شویی کنید آفت و زخم دهان را برطرف میسازد
جلوگیری از ریزش مو و بروز شوره سر:
طرز استفاده: مقداری پوست انار را با روغن مو مخلوط کنید و ریشههای مو را کاملا با آن ماساژ دهید. ۲ساعت بعد یا روز بعد با شامپوی ملایم بشویید.
درمان خانگی گلودرد:
اگر دچار گلودرد یا درد لوزه هستید، برای تسکین درد از پوست اناراستفاده کنید.
طرز استفاده: یک مشت پوست انار را در مقداری آب بجوشانید و از صافی رد کنید. پس از خنک شدن با آن غرغره کنید.
از بیماری قلبی پیشگیری میکند:
پوست این میوه سرشار از آنتی اکسیدانهای قوی است که با بیماریهای قلبی کشنده مقابله میکند. میزان کلسترول و استرس را کاهش میدهد و سلامت قلب را حفظ میکند.
طرز استفاده: یک قاشق چای خوری پودر انار را با یک لیوان شیر ولرم مخلوط و به طور روزانه مصرف کنید.
استخوان را تقویت میکند:
پوست انار خاصیت ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و از طرفی در کند کردن روند از دست رفتن تراکم استخوان به ویژه در زنانی که نزدیک به سن یائسگی هستند، موثر است. نتایج بررسیها نشان میدهد، مصرف پودر پوست انار استخوان را تقویت میکند و مانع بروز پوکی استخوان پس از یائسگی میشود.
طرز استفاده: شب به شب ۲قاشق چای خوری پودر پوست انار را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و بنوشید.
باعث بهبود سلامت سیستم گوارشی میشود:
پوست انار حاوی «تانن» است که التهاب روده و ورم هموروئید را کاهش میدهد و باعث تنگ شدن دیواره روده و مانع خونریزی هنگام اسهال میشود و هاضمه را بهبود میبخشد.
طرز استفاده: نصف پیمانه پودر پوست انار را به مدت ۳۰دقیقه در آب خیس کنید. پس از نرم شدن، با یک قاشق چای خوری زیره، ۳چهارم پیمانه شیر بریده و کمی نمک در غذاساز مخلوط کنید. برای مقابله با بواسیر، التهاب روده و مشکلات هاضمه از این معجون هفتهای ۳بار استفاده شود.
تاثیر عصاره پوست انار بر سلولهای سرطان تخمدان
سرطان؛ رشد، تکثیر و گاهی انتشار غیرطبیعی سلولهای بدن است. اغلب سلولهای طبیعی بدن در پاسخ به تحریکاتی که از داخل و خارج بدن به آنها وارد میشود، رشد و تولیدمثل میکنند و در نهایت میمیرند. اما مشکلات زمانی شروع میشود که یک سلول طبیعی دچار جهش یا تغییر شده و به سلول سرطانی تبدیل میشود. همین موضوع سبب میشود که نظم طبیعی تقسیم و تمایز سلولها دچار اختلال شود.
پوست انار دارای ترکیبات ضد التهابی، ضد تکثیری و ضد توموری است. یکی از ترکیبات موجود در عصاره پوست انار میتواند بر مسیرهای سیگنالینگ رگزایی که پیامهای رگزایی را به سلولها مخابره میکند، تاثیرگذار باشد.
با توجه به نکات مطرحشده، پژوهشگران گروه زیستشناسی دانشگاه علم و هنر یزد و گروه علوم و فنون نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با انجام پژوهشی تاثیر عصاره پوست انار را بر بیان ژن تحریککننده رگزایی در سلولهای سرطان تخمدان بررسی کردند. «فاطمه زمانی عصمتی»، «نرگس نیکونهاد لطفآبادی» و «بیبی فاطمه حقیرالسادات» محققانی بودند که در انجام این مطالعه مشارکت داشتند.
در این مطالعه از پوست انار عصارهگیری انجام شد و سپس سلولهای سرطان تخمدان در محیط کشت، به مدت ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت در معرض غلظتهای مختلف از این عصاره قرار گرفتند. سپس میزان بقای سلولها و میزان بیان ژن تحریککننده رگزایی مورد بررسی قرار گرفت.
یافتههای این مطالعه نشان داد که با افزایش غلظت عصاره پوست انار، درصد بقای سلولهای سرطان تخمدان کاهش مییابد.
همچنین بررسی نتایج آنالیز بیان ژن رگزایی حاکی از این بود که در غلظتهای ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میکروگرم بر میلیلیتر عصاره پوست انار، میزان کاهش بیان ژن رگزایی به ترتیب هفت درصد، ۱۶ درصد و ۱۹ درصد بود. این موضوع نشان میدهد که این عصاره میتواند بیان ژن رگزایی در سلولهای سرطان تخمدان را کاهش دهد
حرفا میزنی مردم مگه میتونن انار بخرن تا پوستش و دور نریزن خواهشن مطالب بیخود ندارین مگه از درد مردم بی خبرین