فرانسیس هاوگن، افشاگر فیسبوک، روز دوشنبه در پارلمان بریتانیا گفت که این شبکه اجتماعی به دلیل نحوه طراحی الگوریتمهای آن برای ترویج محتواهای تفرقهانگیز، همچون بنزین بر آتش به رخداد ناآرامیهای شدیدتری در سراسر جهان دامن خواهد زد.
خانم هاوگن، مدیر سابق محصولات فیسبوک که به افشاگری علیه این شبکه اجتماعی روی آورده، با حضور در جمع اعضای کمیته منتخب پارلمان بریتانیا که در حال بررسی برنامه تنظیم مقررات شرکتهای اداره کننده شبکههای اجتماعی هستند، توضیح داد که امنیت باید مهمترین اولویت هر شبکه اجتماعی باشد ولی متاسفانه در فیسبوک به دلیل سلطه منفعتگرایی و با هدف کاهش هزینهها از ابتدا به بسیاری از جوانب ضروری بخش امنیتی پرداخته نشده است؛ جوانبی که فقدان آنها موجب شده تا عملکرد فیسبوک منتج به تشدید نفرتپراکنی شود.
مدیر سابق فیسبوک سپس ادعا کرد که ناآرامیها در میانمار و اتیوپی آغاز دوره جدیدی از ناآرامیها در سطح جهان است چون که الگوریتم ناقص فیسبوک برای رتبهبندی محتواها بر پایه تنها دو عنصر طراحی و فعال شده است: نخست، برجستهکردن محتواهای دوقطبی و تفرقهانگیز و دوم، جلب تمرکز بر این محتواها.
شرکت فیسبوک فعلا از اظهارنظر فوری در مورد اظهارات خانم هاوگن در پارلمان بریتانیا خودداری کرده است.
خانم هاوگن در ماه اکتبر نیز در جلسه کمیته تجاری فرعی سنای آمریکا گفته بود که فیسبوک به سلامت نوجوانان آسیب میرساند و در خصوص مبارزه با نفرتپراکنی و انتشار اطلاعات نادرست، صادق نیست. مدیر سابق فیسبوک همچنین ادعا کرده بود که ضعف امنیتی این شبکه اجتماعی موجب شده تا حکومتهایی همچون ایران و چین از طریق آن به جاسوسی از دیگر دولتها بپردازند.
او اخیرا دهها هزار صفحه از اسناد فیسبوک را که پیش از ترک این شرکت کپی کرده بود، در اختیار رسانههای آمریکایی گذاشته است.
البته مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل فیسبوک، اوایل ماه جاری میلادی در واکنش به افشاگریهای خانم هاوگن گفته بود که ادعاهای او بازتاب نادرستی از فعالیتهای این شبکه اجتماعی است.
دیدگاه تان را بنویسید