ارسال به دیگران پرینت

بالاخره بیمه در خانه مردم را زد!

بیمه یکی از مهمترین چترهای حمایتی در زمان وقوع حوادث مختلف محسوب می‌شود و می‌تواند بخش عمده‌ای از خسارات وارده را جبران کند، با این وجود خدمات بیمه‌ای هنوز نتوانسته در زندگی مردم به‌خوبی جای بگیرد. یکی از این خدمات بیمه منازل مسکونی در برابر حوادثی نظیر آتش‌سوزی، سرقت، تخریب در اثر حوادث طبیعی و غیره است، با توجه به اهمیت بیمه منازل مسکونی،‌ به گفته وزیر اقتصاد قرار است این بیمه برای همه اجباری شود.

بالاخره بیمه در خانه مردم را زد!

آرمان‌ملی-محمدسیاح: بیمه یکی از مهمترین چترهای حمایتی در زمان وقوع حوادث مختلف محسوب می‌شود و می‌تواند بخش عمده‌ای از خسارات وارده را جبران کند، با این وجود خدمات بیمه‌ای هنوز نتوانسته در زندگی مردم به‌خوبی جای بگیرد. یکی از این خدمات بیمه منازل مسکونی در برابر حوادثی نظیر آتش‌سوزی، سرقت، تخریب در اثر حوادث طبیعی و غیره است، با توجه به اهمیت بیمه منازل مسکونی،‌ به گفته وزیر اقتصاد قرار است این بیمه برای همه اجباری شود.

ایران یکی از کشورهای حادثه‌خیز دنیاست؛ در کنار این موضوع استاندارد نبودن بسیاری از ساختمان‌ها و وجود بیش از سه هزار ساختمان خطرناک فقط در تهران، لزوم استفاده از بیمه در ساختمان‌ها بیش از گذشته اهمیت دارد. البته مدت‌ها بود که درباره اجباری شدن بیمه ساختمان‌ها صحبت می‌شد حال گویا مسئولان به فکر اجرای آن هستند. فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، در جمع مدیران شرکت‌های بیمه‌ در اولین جلسه هیات امنای صندوق بیمه همگانی حوادث گفت: «امروز اتفاق به یاد ماندنی برای کشور و صنعت بیمه و مدیریت بحران در کشور ثبت می‌شود چراکه گام‌های نهایی برای تشکیل صندوق بیمه همگانی حوادث برداشته شده و در جلسه امروز اساسنامه تصویب و مدیرعامل این صندوق هم انتخاب شد.» او با بیان اینکه دو دهه است که دولت پیگیر تشکیل این صندوق بوده، ادامه داد: «از آنجایی که کشورمان در نوار بحران قرار گرفته و شاهد وقوع حوادث طبیعی متعددی در چند سال اخیر بودیم، اقتضا این بود که هرچه سریعتر نسبت به تشکیل این صندوق اقدام می‌کردیم. تشکیل این صندوق می‌تواند هم برای مردم و هم برای دولت اطمینان خاطر ایجاد کند، چراکه با وقوع هر بار حادثه طبیعی خسارت‌های مالی قابل توجهی به مردم وارد می‌آمد و همچنین فشار بر روی بودجه عمومی ‌هم افزایش می‌یافت. با ایجاد این صندوق، بخشی از بار مالی را شرکت‌های بیمه‌ای متحمل می‌شوند.» دژپسند با بیان اینکه دستگاه‌های مختلفی عضو این صندوق هستند، گفت: «ایجاد این صندوق به این معناست که مرجعی وجود دارد تا با وقوع هر حادثه تامین مالی برای جبران خسارت‌ها بر عهده آن مرجع و صندوق باشد.» او با بیان اینکه این صندوق می‌تواند عامل نجات بودجه دولت باشد، تصریح کرد: «تجربه سیل اواخر سال 97 و اوایل سال 98 که بسیاری از استان‌ها را درگیر کرد نشان داد که این حوادث تا چه حد می‌تواند مخرب باشد و از این پس با تشکیل صندوق بیمه همگانی حوادث شرکت‌های بیمه بخشی از خسارت‌ها را می‌پردازند و بار جبران این هزینه‌ها برای دولت کاهش می‌یابد.» او با اشاره به اولین جلسه هیات امنای صندوق بیمه همگانی حوادث اضافه کرد: «در جلسه روز گذشته مدیرعامل صندوق انتخاب شده و اساسنامه به تصویب رسید و تا پایان هفته هم اساسنامه در هیات وزیران به تصویب می‌رسد.»غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی، نیز از عملیاتی شدن صندوق بیمه همگانی حوادث از ابتدای سال 1400 خبر داد. او اضافه کرد: «از سال آینده 30 میلیون واحد مسکونی در کشور به صورت اجباری تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند و به عبارتی دیگر تمام واحدهای مسکونی متصل به شبکه بیمه می‌شوند.» سلیمانی درباره پرداخت حق بیمه برای مالکان واحدهای مسکونی بیان داشت: «50 درصد حق بیمه توسط دولت و 50 درصد نیز توسط مالکان واحدهای مسکونی پرداخت خواهد شد. در این بیمه تفاوتی بین واحدهای روستایی و شهری وجود ندارد و دولت هم برای کمک به مردم پرداخت 50 درصد حق بیمه را متقبل می‌شود.» به گفته سلیمانی، در آئین‌نامه این بیمه تفاوت‌هایی بین استان‌های خطرپذیر و مناطق زلزله‌خیز در نظر گرفته خواهد شد. رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به ایلنا درباره نرخ حق بیمه‌ای که مالکان واحدها به صورت اجباری باید آن را بپردازند، گفت: «با توجه به افزایش قیمت مسکن و همچنین این موضوع که هرچه تعهدات بالاتر برود حق بیمه هم افزایش پیدا می‌کند، نرخ تعیین پیشنهادی را مورد بررسی قرار می‌دهیم اما حق بیمه تعیین شده 3 در 1000 خواهد بود. پس از تعیین حق بیمه و نهایی شدن آن، نرخ را اعلام خواهیم کرد.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه