عزتالله ضرغامی، عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، در برنامه 16 آذر بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی درباره ویژگیهای دولت جوان حزباللهی گفت: پس از مشاوره و بررسی به 3 صفحه ویژگی دولت جوان حزباللهی دست پیدا کردیم.
وی افزود: اولین نکته اینکه دولت جوان دو ویژگی دارد؛ اول اینکه نشاط و انگیزه دارد و دوم اینکه توان اجرایی دارد. ما دنبال بحث احساسی نیستیم و با استدلال صحبت میکنیم.
ضرغامی تصریح کرد: یک فرد وقتی پا به سن میگذارد، بهطور طبیعی نشاط و بخشی از انگیزههایش را از دست میدهد اما شور و نشاط جوانی زیاد است، توان اجرایی هم همینطور.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: ممکن است کسی پیر باشد و انگیزه و توان اجرایی هم داشته باشد، مانند امام(ره) که از همه جوانتر بود و تا روز آخری که از دنیا رفت پرشور بود. رهبر معظم انقلاب هم در مورد شهید سلیمانی هم همین را میگویند که اگر شهید زنده بودند تا 10 سال دیگر هم مسئولیت داشتند.
وی گفت: دولت جوان و کارآمد این نیست که حتماً رئیس آن 30ساله باشد. دولتی که گذشت از بعد از تاریخ مشروطه پیرترین دولتی بود که داشتیم، اسم دولت را دولت ژنرالها گذاشته بودند و ما در عمل عملکرد ژنرالها را دیدیم.
ضرغامی تصریح کرد: دولت بعد، دولت 1400، باید دولتی باشد که یکی از اهداف و شعارهایش جوانی بدنه دولت باشد. ما تعداد زیادی پست مهم در کشور داریم غیر اینکه خود کابینه خیلی مهم است. دولت آینده باید بیاید که زمینه انتقال قدرت را به جوانان فراهم کند.
رئیس اسبق صدا و سیما افزود: دولت جوان انقلابی همواره به داشتههایش نگاه میکند تا موانع و کمبودها. جوان باید آگاهی داشته باشد و بداند لایههای بعدی مسئولیت چیست، باید شجاع باشد و از آنچه با آن مواجه میشود، نترسد.
وی با طرح این سؤال که "آفات جوانگرایی در این زمینه چیست؟" تصریح کرد: اول انقلاب جوانهای ما دنبال پست و مقام نبودند. خود من واقعاً از اول انقلاب بهدنبال پست و مقام نبودم، برای ریاست سازمان صدا و سیما هم تا قبل از اینکه رهبر انقلاب از بنده بخواهند که این را قبول کنم، جایی این پیشبینی نشده بود. تمام کسانی که درخشیدند بهدنبال پست و مقام نبودند ولی وقتی پست برایشان میآمد با شجاعت قبول میکردند.
ضرغامی ادامه داد: آفت جوانگرایی و آفت رویشها، بهدنبال قدرت بودن است، یعنی اگر جوانها هدفگذاریشان رفت به این سمت که قدرت کسب کنند و خداینکرده سر پست و مقام با هم درگیر شوند، این خیلی اشکال دارد.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: جوانگرایی را متأسفانه اینگونه تعریف کردند که "یک فردی کنار رفت آقازاده او سر کار بیاید!" که این اشتباه هست. من با قدرت گرفتن جوانان موافقم اما جنگ بر سر قدرت اشتباه است.
ضرغامی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤالات دانشجویان درباره شورای ائتلاف گفت: از سال 96 بهدلیل اینکه عملکرد دوستان را دیدیم هیچ گونه ارتباطی با آنها ندارم.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: در رابطه با انتخابات مجلس و لیست وحدت هم پرسیدید، بنده به اکثریت آن لیست رأی دادم غیر از چند نفر. دو نفر از آنهایی که خارج لیست قرار دارند و میتوانم بگویم آقای رسایی و یامینپور هستند، البته من به این نکته که رأیها خرد نشود توجه داشتم اما واقعاً نتوانستم به چند نفر رأی بدهم.
وی ادامه داد: تصورم این است که سال 1400، سال پایان رفتارهای قیممآبانه و پایان عمر پدرخواندهها است. در سال 1400 بچههای انقلابی برای دولت به صحنه میآیند و فکر میکنم که دیگر رفتارهای قیممآبانه فرصت بازیگری پیدا نمیکنند.
ضرغامی ابراز کرد: در سؤالات اشارهای به شاخص تولید ناخالص ملی شد. این شاخص یا دهها شاخص دیگر میتواند ملاک رشد اقتصادی باشد اما اولویتها را نباید فراموش کنیم، من فکر میکنم اولین اولویت امنیت غذایی است، مشکل مردم الآن امنیت غذایی است، بهطور مثال پارسال میتوانستند برای 30 نفر مرغ بخرند اما الآن شما این صفهای خرید مرغ را میبینید.
وی گفت: من روی امنیت غذایی و برنامهریزی برای کالاهای اساسی کار کردم و هر دولت انقلابی که روی کار بیاید یافتههایم را منتقل خواهم کرد.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: اولویت دوم سهولت کسبوکار و برداشتن موانع آن است. اگر چند جوان بخواهند یک کار نو و تازهای انجام دهند آیا آزادی دارند؟ انواع رانت و انحصارات و نظام فاسد بروکراسی اجازه نمیدهد که چنین کارهایی انجام شود، پس آزادی به این معنا ما نداریم، بنده ویژگیهای آن را در آوردم.
وی درباره سؤالی پیرامون عملکرد مجلس شورای اسلامی هم گفت: در رابطه با مجلس فکر میکنم یکمقدار باید جلوتر برود تا ارزیابی دقیقی داشته باشیم.
رئیس اسبق سازمان صدا و سیما در رابطه با کارنامه صدا و سیما هم گفت: از نظر بنده عملکرد رسانه ملی در فتنه 88 یکی از قلههای خوب کارنامه صدا و سیما در آن زمان است، کارنامه صدا و سیما خیلی خوب است.
ضرغامی افزود: اتفاقاتی که در عصر عاشورای 88 اتفاق افتاد و پخش آن توسط صدا و سیما از کارهای خیلی خوبی بود که انجام شد و بعضی مردم به این نتیجه رسیدند که باید تکلیفشان را روشن کنند. بعضی از مسئولان امنیتی به من گفتند "شما نباید بروید، بهخاطر اینکه امروز مردم عزاداری کردند و شما میخواهید 100 نفر را نشان دهید که به دستگاه امام حسین(ع) اهانت کردند."، من حرفشان را شنیدم و زدم به سینه دیوار.
وی خاطرنشان کرد: هر دانشجو باید یک رسانه باشد و در رسانه دارای اجتهاد باشد. اجتهاد رسانهای یعنی اینکه چارچوبهای نظام را بدانید اما آنجایی که لازم است موضع انقلابی پیشرو داشته باشید بتوانید آن کار را انجام دهید.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در رابطه با انتخابات 1400 هم گفت: من فکر میکنم در انتخابات دو مینیبوس نامزد داریم. در رابطه با بنده هم، من خودم را آماده کردم و هر وقت شرایط اقتضا کند وارد کار خواهم شد. اینکه در مقطع ثبتنام چه اتفاقی خواهد افتاد معلوم نیست و اگر بنده احساس وظیفه بکنم وارد خواهم شد و آمادگی آن را دارم.
دیدگاه تان را بنویسید