ارسال به دیگران پرینت

فرصت‌ها و چالش‌های فلزات گرانبها | روز شمار سومین همایش صنایع غیر آهنی

بر اساس آمار موجود، ایران جزو هفت کشور تولید‌کننده فلزات گرانبها در دنیاست و سنگ‌های قیمتی و جواهرسازی یکی از منابع پردرآمد محسوب می‌شود. این صنعت قابلیت بالایی برای رشد اقتصادی و مالی کشورها به همراه دارد.

فرصت‌ها و چالش‌های فلزات گرانبها | روز شمار سومین همایش صنایع غیر آهنی
بر اساس آمار موجود، ایران جزو هفت کشور تولید‌کننده فلزات گرانبها در دنیاست و سنگ‌های قیمتی و جواهرسازی یکی از منابع پردرآمد محسوب می‌شود. این صنعت قابلیت بالایی برای رشد اقتصادی و مالی کشورها به همراه دارد.

اگرچه ایران از ۲۵۰ نوع سنگ قیمتی از جمله فیروزه، عقیق، یاقوت، فلوریت، یشم، مالاکیت، آندازولیت و انواع کوارتز برخوردار است، اما از نظر تجارت جواهرات با ارزش سهم خاصی ندارد. استان‌های خراسان، همدان، سیستان و بلوچستان و... ذخایر باارزشی از این سنگ‌ها را دارند.

فعالان معدن و صنایع معدنی معتقدند، رونق در این صنعت با چالش‌ها و دست‌اندازهایی همراه بوده که مانع توسعه فلزات گرانبها در کشور شده است.

چالش‌ها و فرصت‌های صنعت طلا و سنگ‌های قیمتی در نشست هم‌اندیشی کمیته راهبردی «سومین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار» که به ابتکار گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار می‌شود، مورد ارزیابی قرار گرفت. در این جلسه که با حضور محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران؛ علیرضا طالاری، مدیر عامل مجتمع طلای موته و سروش فولادچی، مدیر امور همایش‌های گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار شد، فعالان معدن و صنایع معدنی با طرح مباحثی کارشناسی در حوزه سرمایه‌گذاری مواد اولیه فرآیند تولید، ایمنی و بازار طلا، ناگفته‌هایی از آنچه طی یک سال گذشته بر این صنعت گذشته است را مطرح کردند. در این نشست، مباحث مرتبط با طلا و عمده‌ترین مشکلات صنعت طلا در سرفصل‌های «بازار طلا و سنگ‌های قیمتی، ایمنی، محیط زیست و معادن سبز، طرح جامع طلا و سرمایه‌گذاری در زمینه مواد اولیه فرآیند تولید» تشریح شد.

یکی از مهم‌ترین مباحث مرتبط با سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری در حوزه مواد اولیه فرآیند تولید است. به اعتقاد بهرامن، مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی طلا بسیار حائز اهمیت است، چرا که هم اکنون این مواد وارداتی است و باید تمهیداتی اندیشیده شود تا در زمینه تولید داخل این مواد سرمایه‌گذاری لازم صورت بگیرد و این امر مهم می‌تواند یکی از اقدامات شرکت تهیه و تولید مواد معدنی باشد.

علیرضا طالاری مدیر عامل مجتمع طلای موته نیز در این نشست با بیان اینکه طرح جامع طلا در دست تدوین است، افزود: هم اکنون مشاوران طرح انتخاب شده‌اند. وی پیشنهاد کرد، یکی از موضوعات مهمی که در همایش باید بررسی شود، تشریح جزئیات طرح جامع طلاست که می‌توان در یک پنل تخصصی به تشریح آن پرداخت.

از موضوعات مهم دیگری که طالاری در این جلسه به آن اشاره کرد، ایمنی، محیط زیست و معادن سبز بود که باید به‌طور مفصل در یکی از پنل‌های تخصصی به آن پرداخته شود.بهرامن نیز در ادامه به ایمنی معادن طلا اشاره و تصریح کرد: در هر منطقه‌ای که معدن طلا باشد با چالش ایمنی مواجه می‌شویم که مستلزم یک طرح جامع شناسی معدنی است.وی در بخش دیگری از سخنان خود به چالش و مشکلات ناشی از سیاست‌های بانک مرکزی پرداخت و خاطرنشان کرد: برخی سیاست‌گذاری‌ها  از موانع اصلی بازدارنده در عرضه و تقاضای بازار طلا محسوب می‌شود که باید در همایش مذکور نیز به آن پرداخته شود.

رئیس خانه معدن ایران تاکید کرد: در صورت اتخاذ سیاست‌های درست و رفع موانع بازدارنده ناشی از سیاست‌های بانک مرکزی، می‌توان صادرات ۶۴۰ میلیون دلاری در بازار طلا را شاهد بود.

در این جلسه، علاوه بر چالش‌های صنعت طلا، سنگ‌های قیمتی به‌عنوان یکی از فرصت‌های این حوزه مورد بررسی قرار گرفت و به دلیل استقبال بسیار مشتریان برای استفاده از سنگ‌های تزئینی، این بخش نیز در همایش مورد بررسی و واکاوی قرار خواهد گرفت.

به گفته فعالان این حوزه، با حمایت دولت و برنامه ریزی اساسی در این رابطه می‌توان به اشتغال جوانان و زنان خانه دار کمک بسیار کرد و تجارت پرسودی برای ایران رقم زد.

 مروری بر پیشینه مباحث مطرح‌شده در حوزه طلا در همایش سال گذشته صنایع غیرآهنی، نشانگر آن است که محورهای «تولید»، «اشتغال»، «سرمایه‌گذاری»، «محیط‌زیست» و «بازار» مورد بحث قرار گرفته است. آن‌گونه که کارشناسان حوزه طلا بیان می‌کنند در همایش صنایع فلزات غیرآهنی باید مواردی همچون «ایمنی»، «سرمایه‌گذاری مواد اولیه » و « طرح جامع طلا » را به آن اضافه کرد که در هر یک از بخش‌ها می‌توان زمینه‌ای را برای ارائه نظرات مرتبط با موضوع در این همایش فراهم کرد.

بر اساس این گزارش، سومین همایش چشم‌انداز صنایع فلزات غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار در هشت محور «جهش تولید، توسعه پایدار و متوازن و حذف موانع پیش‌رو»، «اکتشافات و فعالیت‌های اکتشافی مدرن؛ ضامن حیات و پویایی معادن»، «معادن کوچک و متوسط، احیا و سرمایه‌گذاری»، «بومی‌‌سازی، استفاده از ظرفیت‌‌های ساخت داخل و توسعه فناوری، استارت‌آپ‌‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان»، «ارزیابی سهم صنایع فلزات غیر‌آهنی در تولید ناخالص ملی، تکمیل زنجیره تولید و لزوم کاهش ریسک سرمایه‌‌گذاری»، «تحولات اقتصاد جهانی و بازار صنایع غیرآهنی، ارزآوری و تحریم‌ها»، «مسوولیت‌‌های اجتماعی شرکت‌های معدنی و صنعتی» و «کرونا، پساکرونا و بازار فلزات غیرآهنی» برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش می‌توانند با شماره تلفن‌های ۶-۴۲۷۱۰۱۸۰ تماس بگیرند یا به وب‌سایت events.den.ir مراجعه کنند.

 
 

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه