ارسال به دیگران پرینت

ادعای الخلیج آنلاین از قول یک تحلیلگر:

آمریکا تمایلی به حل اختلافات قطر و همسایگانش ندارد

مفید المصطفی تحلیلگر عرب تاکید کرد: گمان نمی‌کنم واشنگتن تمایلی به پایان یافتن بحران خلیج فارس داشته باشد، تا به این شکل شورای همکاری‌های خلیج فارس به جبهه واحدی در مقابله با تهران تبدیل شوند. برای مثال، پادشاهی عمان روابط دیپلماتیک ممتاز و خوبی با ایران دارد و ایالات متحده نمی‌خواهد در این روند و همچنین، در حجم مبادلات تجاری بین امارات و ایران، تغییری ایجاد شود. روابط بین قطر و ایران نیز از دو بُعد دیپلماتیک و اقتصادی، مانند رابطه اش با عمان و امارات است و ممکن نیست این دولت‌ها در کنار عربستان به دنبال تشکیل جبهه واحدی علیه ایران باشند.

آمریکا تمایلی به حل اختلافات قطر و همسایگانش ندارد

الخلیج آنلاین نوشت: با گذشت سه سال، همچنان بحران خلیج فارس شورای همکاری‌های خلیج فارس را تحت تاثیر قرار داده و بر روابط بین دولت‌های عربی سایه افکنده است، به نحوی که با وجود تاکید قطر بر پایان دادن به فصل‌های بحران از طریق مذاکره بدون شرط، هنوز این بحران به راه حلی دست نیافته است.

در ادامه این مطلب آمده است: انتظار نمی‌رفت این بحران بین دولت‌های شورای همکاری خلیج فارس تا این مدت به طول انجامد، بویژه آنکه این بزرگترین بحران دیپلماتیک بین دولت‌های شورای همکاری از زمان تاسیس ان در سال ۱۹۸۱ است.

در این میان، کویت تلاش‌هایی را برای حل بحران، رهبری می‌کند، به این امید که نقش شورای همکاری را به ان بازگردانده و دیدگاه‌ها را به هم نزدیک کند. تحرکات کویت ظاهرا با حمایت قدرتمند آمریکا همراه است، همانطور که واشنگتن در مناسبت‌های زیادی از حمایت خود از اقدامات کویت در این راستا، پرده برداشته است.

علیرغم دعوت‌های آمریکا برای حل بحران خلیج فارس ، این بحران همچنان بدون هیچ تحول چشم گیری، در شرایط قبلی خود قرار دارد، بویژه انکه براساس یک گزارش آمریکایی در فاکس نیوز، امارات توافقی که با وساطت آمریکا بین عربستان و قطر در حال انجام بود را بر هم زده است.

این شبکه در گزارش خود در تاریخ ۴ ژوئن ۲۰۲۰ آورد: امارات در ابتدای ژوئن، باعث از میان رفتن یک توافق خلیج فارس ی برای حل بحران با قطر به واسطه آمریکا شده است، توافقی که می‌توانست یک پیروزی سیاسی برای ترامپ در آستانه انتخابات نوامبر باشد.

در ادامه این گزارش آمد: دو ماه پیش، واشنگتن نقش واسطه را ایفا کرد، تا مذاکرات به نقطه عطفی برسد، یعنی زمانی که عربستان برای پذیرش برخی عناصر راه حلی که ایالات متحده پیشنهاد داده بود، اعلام آمادگی کرد.

این در حالی است که مفید المصطفی، تحلیلگر عرب می‌گوید: گمان نمی‌کنم اظهارات هوک در سفر به دوحه در رابطه با تلاش برای حل بحران خلیج فارس ، نشان دهنده دست یابی به راه حلی برای این مهم باشد، چرا که مسئولان آمریکایی بویژه در سفر به قطر، همواره این صحبت‌های کلیشه‌ای را تکرار می‌کنند.

مصطفی در گفتگو با الخلیج فارس انلاین تصریح کرد که نمی‌توان به گفته‌های هوک استناد کرد، اگر ترامپ یا وزیر خارجه او مایک پمپئو در خصوص دست یافتن به راه حل صحبتی کرده بودند، امکان تکیه بر آن، بیشتر بود.

وی افزود: شکی نیست که ایالات متحده هم پیمان استراتژیک تمام دولت‌های عربی خلیج فارس است و اگر بخواهد می‌تواند به راحتی این بحران را حل کند، اما هیچ تلاش جدی برای ارائه راه حل نکرده است. همانطور که تنها امید برای حل بحران، در نشست صلحی بود که ترامپ قصد داشت در سال ۲۰۱۸ برگزار کند، اما تلاش‌های آمریکا و دولت‌های عربی خلیج فارس در این راستا جدی نبود و باعث شد آرزو‌ها برای حل بحران، دود شود.

مصطفی تاکید کرد: «شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی بایدن دموکرات می‌تواند باب امیدواری بزرگی را برای حل بحران خلیج فارس ، بگشاید. گمان نمی‌کنم واشنگتن تمایلی به پایان یافتن بحران خلیج فارس داشته باشد، تا به این شکل شورای همکاری‌های خلیج فارس به جبهه واحدی در مقابله با تهران تبدیل شوند. برای مثال، پادشاهی عمان روابط دیپلماتیک ممتاز و خوبی با ایران دارد و ایالات متحده نمی‌خواهد در این روند و همچنین، در حجم مبادلات تجاری بین امارات و ایران، تغییری ایجاد شود».

این تحلیلگر عرب در پایان صحبتهایش گفت: روابط بین قطر و ایران نیز از دو بُعد دیپلماتیک و اقتصادی، مانند رابطه اش با عمان و امارات است و ممکن نیست این دولت‌ها در کنار عربستان به دنبال تشکیل جبهه واحدی علیه ایران باشند.

 
 

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه