ارسال به دیگران پرینت

اجرای ۳ ابرپروژه معدنی آمریکای لاتین با تاخیر | زندان کرونایی معادن بزرگ جهان

معادن بزرگ جهان از پیامدهای کرونا بی‌نصیب نماندند و گزارش‌ها حاکی است برخی معادن جهان بعد از تعطیلی‌های مربوط به شیوع کرونا با تغییراتی در تولید مواجه شده‌اند که تاثیر آن بر گزارش‌های سه ماهه نخست مشهود بوده است. داده‌های مقدماتی موسسه بین‌المللی مطالعات مس حاکی است که تولید معادن مس جهان در سه ماه نخست فقط نیم درصد افزایش یافت. تولید معادن مس جهان در ماه مارس در نتیجه تعطیلی‌های ناشی از کووید-۱۹ با افت ۵/ ۲ درصدی مواجه شد.

اجرای ۳ ابرپروژه معدنی آمریکای لاتین با تاخیر | زندان کرونایی معادن بزرگ جهان

 معادن بزرگ جهان از پیامدهای کرونا بی‌نصیب نماندند و گزارش‌ها حاکی است برخی معادن جهان بعد از تعطیلی‌های مربوط به شیوع کرونا با تغییراتی در تولید مواجه شده‌اند که تاثیر آن بر گزارش‌های سه ماهه نخست مشهود بوده است. داده‌های مقدماتی موسسه بین‌المللی مطالعات مس حاکی است که تولید معادن مس جهان در سه ماه نخست فقط نیم درصد افزایش یافت. تولید معادن مس جهان در ماه مارس در نتیجه تعطیلی‌های ناشی از کووید-۱۹ با افت ۵/ ۲ درصدی مواجه شد.

خبر از این قرار بود که طی روزهای گذشته شرکت کودلکو شیلی، بزرگ‌ترین معدنکار مس جهان، مرگ سومین کارگر را بر اثر کرونا در معدن «چوکی کاماتا» گزارش کرد. چوکی کاماتا به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین معادن مس جهان در ۱۶۵۰ کیلومتری شمال سانتیاگو واقع شده است. به گزارش رویترز، اعلام خبر این مرگ، فشار بیشتری بر بخش معدن این کشور وارد می‌کند، چراکه اتحادیه‌های کارگری خواستار رعایت ایمنی هر چه بیشتر در معادن شده‌اند. شیلی تاکنون ابتلای بیش از ۲۵۴ هزار نفر از مردم این کشور به کرونا را گزارش و ۴ هزار و ۷۳۱ مرگ ناشی از آن را تایید کرده است.

تولیدکنندگان مس شیلی از زمان شیوع گسترده بیماری در مارس، چارچوب کلی تولید را حفظ کرده‌اند، اما به تازگی با وجود فشار فزاینده اتحادیه‌ها، پروتکل‌های بهداشتی در معادن با جدیت بیشتری رعایت می‌شود.

از طرفی، «واله» بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ آهن در برزیل و یکی از غول‌های معدنی جهان هم از پیامدهای کرونا بی‌نصیب نمانده است. این شرکت که پارسال با فرو ریختن سد باطله یکی از معادن خود و کشته‌شدن شماری از معدنکاران به بازار جهانی سنگ آهن شوک وارد کرد، امسال و در مدت کوتاهی شاهد تعطیلی معدن «ایتابیرا» به‌دلیل افزایش شیوع کرونا بین کارگران بود. به تازگی، واله برای حفظ تولید در معدن ایتابیرا، حکم دادگاهی را به دست آورد که دستور مقامات کارگری برزیل مبنی‌بر بسته شدن این سایت تولیدی به‌دلیل مشاهده تعداد زیاد موارد ابتلا به کرونا را ابطال می‌کرد. این معدن حدود ۳۶ میلیون تن یا ۱۲ درصد از کل تولید سنگ آهن واله را در سال ۲۰۱۹ میلادی به خود اختصاص داد. با این وجود، واله توافقنامه‌ای را امضا کرده که بر اساس آن امکان ارزیابی شیوع ویروس کرونا در مجتمع معدنی یادشده را فراهم می‌کند.

گسترش سریع کرونا در برزیل نگرانی در مورد عرضه سنگ آهن را در کوتاه‌مدت ایجاد کرده است. برخی منابع گزارش دادند که واله در ماه آوریل، هدف‌گذاری تولید سنگ آهن برای سال ۲۰۲۰ را به ۳۱۰تا۳۳۰ میلیون تن (از ۳۵۰ میلیون تن) کاهش داد و تاثیر بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ را یکی از دلایل این کاهش بیان کرد.

آفریقای جنوبی نیز با مشکلات مشابهی در زمینه کرونا مواجه شده است. صنایع معدنی آفریقای جنوبی نیز قصد دارد با همکاری شورای معدنی این کشور، ظرفیت آزمایش کووید-۱۹ را هم برای مجموعه‌ها و هم در حمایت از آزمایش‌های کلی در این کشور افزایش دهد. شورای معدنی آفریقای جنوبی تاکنون ابتلای ۱۷۹۶ مورد با ۶ مرگ کرونایی را تایید کرده است.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد، بخش‌های معدنی استرالیا نسبت به دیگر غول‌های معدنی جهان با آسیب کمتری به کار خود ادامه داده‌اند. استرالیا بزرگ‌ترین صادرکننده سنگ آهن به چین بوده و صادرات سنگ آهن و کنسانتره این کشور در آوریل امسال به بیش از ۶۰ میلیون تن رسیده است. معدن بخش مهمی از صادرات استرالیا را شامل می‌شود.

وضعیت معادن مس و روی در فصل نخست

معادن بزرگ جهان از پیامدهای کرونا بی‌نصیب نماندند و گزارش‌ها حاکی است، برخی معادن جهان بعد از تعطیلی‌های مربوط به شیوع کرونا با تغییراتی در تولید مواجه شده‌اند که تاثیر آن بر گزارش‌های سه ماهه نخست امسال مشهود بوده است.

داده‌های مقدماتی موسسه بین‌المللی مطالعات مس (ICSG) حاکی از آن است که تولید معادن مس جهان در سه ماه نخست ۲۰۲۰ فقط نیم درصد افزایش یافته است. بر اساس این گزارش، تولید معادن مس جهان در دو ماه نخست ۲۰۲۰ با افزایش ۲ درصدی همراه بود، ولی در ماه مارس در نتیجه تعطیلی‌های ناشی از کووید-۱۹ با افت ۵/ ۲ درصدی مواجه شد.

تعلیق جزئی فعالیت صنایع معدنی پرو به‌دلیل مشکلات کرونا و به علاوه مشکلات مربوط به آب و هوا و عملیات اجرایی معدن سبب شد تا تولید مس این کشور در ماه مارس ۲۵ درصد کاهش یابد و در مجموع تولید سه ماهه نخست این فلز در پرو شاهد افت ۱۲ درصدی باشد. این کشور بعد از شیلی دومین تولیدکننده مس معدنی جهان محسوب می‌شود.

تولید معدنی مس در شیلی در سه ماه نخست ۲۰۲۰ به‌دلیل بهبود تولید نسبت به تعطیلی‌های ناشی از مشکلات زیست محیطی در اوایل ۲۰۱۹ با افزایش یک درصدی همراه بود. همچنین گزارش‌های موسسه بین‌المللی مطالعات مس حاکی است، تولید معادن مس چین در این مدت به‌دلیل تعلیق ناشی از کرونا ۴ درصد کاهش یافت و در مقابل تولید در اندونزی به‌دلیل انتقال دو معدن بزرگ به نواحی غنی از سنگ معدن، شاهد رشد ۱۴ درصدی بود.

تولید معدنی فلز روی در جهان نیز در فصل نخست ۲۰۲۰ با افت نیم‌درصدی مواجه شد که در نتیجه کاهش تولید این فلز در بولیوی، چین، ترکیه، نامیبیا و ناحیه یورو بود. در روزهای اخیر قیمت برخی فلزات از جمله مس و نقره با افزایش قابل توجهی همراه بوده است. روهان ردی، تحلیلگر صندوق «گلوبال ایکس» در این زمینه معتقد است، افت در تولیدات معادن جهان در فصل نخست امسال به بهبود قیمت هر دو فلز کمک کرده است.

مگاپروژه‌های معدنی آمریکای لاتین

بیماری همه‌گیری کووید-۱۹ بر اجرا یا پیشرفت تعدادی از برنامه‌های بزرگ معدنی در آمریکای لاتین تاثیر گذاشته است. از بین پنج پروژه معدنی بزرگ در حال اجرا در این منطقه با سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلاری، دو پروژه در مسیر اجرا قرار دارد و سه پروژه با تاخیر روبه‌رو شده است.

پروژه‌های سنگ آهنی «میناس ریو» و «کارخاس» در برزیل از جمله مواردی است که با وجود تعطیلی‌های کوتاه‌مدت در مسیر اجرایی قرار دارند. ژائر بولسونارو، رئیس‌جمهور برزیل، فعالیت صنایع معدنی را یک ضرورت می‌داند.

شرکت آنگلو آمریکن، حجم تولید سنگ آهن از پروژه «میناس ریو» در سال ۲۰۲۰ را تا ۲۴ میلیون تن برآورد کرده است. شرکت واله هم در مورد تاثیر کرونا بر اجرای پروژه «کاراخاس» گزارشی منتشر نکرده است. مخارج سرمایه‌ای هر یک از پروژه‌های یادشده بیش از ۱۴ میلیارد دلار برآورد شده است.

به گزارش تارنمای بنامریکاس، سومین پروژه بزرگ در حال اجرا «کوبره پاناما» نام دارد که مخارج سرمایه‌ای این پروژه طلا و مس بیش از ۵/ ۶ میلیارد دلار برآورد شده و تقریبا به حالت تعلیق درآمده است. این پروژه متعلق به شرکت «فرست کوانتوم» از جمله معادنی بوده که با مشکلات کرونا دست و پنجه نرم می‌کند، به‌طوری که وزارت بهداشت پاناما در ۶ آوریل امسال به دنبال درگذشت یک کارگر مبتلا به کرونا، دستور تعلیق آن را صادر کرد. آمار تلفات از آن زمان تاکنون به پنج نفر رسیده است. مقامات در برابر فشارها برای از سرگیری عملیات مقاومت کرده‌اند. شرکت فرست کوآنتوم در ماه آوریل، راهنمای تولید مس در کل مجموعه‌های خود را با فرض راه‌اندازی دوباره فعالیت‌ها در ماه مه به ۲۳۰ هزار تن در سال کاهش داد. پیش‌بینی اولیه برای تولید امسال این شرکت ۲۸۵ تا ۳۱۰ هزار تن بود.

چهارمین پروژه معدنی بزرگ این منطقه مربوط به معدن زیرزمینی چوکی کاماتا در شیلی با مخارج سرمایه‌ای ۵ میلیارد دلاری بوده که به نظر می‌رسد به حالت تعلیق درآمده است. مس و مولیبدن مهم‌ترین فلزات این پروژه محسوب می‌شود. شرکت کودلکو کار خود را در پروژه زیرزمینی یادشده در اواخر ژوئن برای دومین بار به‌عنوان بخشی از اقدامات انجام شده برای کاهش خطرات کرونا به حالت تعلیق درآورد. کارهای جزئی در این معدن زیرزمینی در ماه مه پس از دو ماه توقف فعالیت آغاز شد. هنوز تاثیر این تعلیق بر پروژه مذکور مشخص نشده، اما کودلکو پیش‌بینی تولید ۳۲۰ هزار تنی مس را از آن در سال ۲۰۲۶ به عمل آورده است.

پنجمین پروژه تولید مس در این منطقه «میرادور» در اکوادور و با مخارج سرمایه‌ای ۴/ ۱ میلیارد دلار است. معادن اکوادور هم تحت‌تاثیر اقدامات پیشگیری از کووید-۱۹ قرار گرفته‌اند و بنابراین این پروژه نیز با تاخیر اجرا می‌شود. عملیات اجرایی پروژه از ۱۶ مارس به حداقل ممکن کاهش یافت و قرار است، تولید در این پروژه به تدریج از پایان ژوئن آغاز شود.

توقف فعالیت ۱۶۰۰ معدن در آوریل

بنا بر اعلام گلوبال دیتا، عملیات بیش از ۱۶۰۰ معدن در سطح جهانی طی آوریل ۲۰۲۰ متوقف شد. کارشناسان استرالیایی معتقدند، بحران کووید-۱۹ شماری از صنایع معدنی را وادار کرده است که نحوه عملکرد خود را تغییر بدهند و در بسیاری موارد، این تغییرات می‌تواند آینده فعالیت‌های معدن را به گونه‌ای دیگر رقم بزند. در واقع شرکت‌های معدنکاری با وجود فشارهای اقتصادی ایجاد شده از این بیماری به‌عنوان فرصتی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فناورانه استفاده می‌کنند. به باور آنها، کووید-۱۹ اجتناب‌ناپذیری برای تغییرات بیشتر را برجسته کرده، زیرا تحرک نیروهای کار به خطر افتاده است.

به تازگی یک نظرسنجی از شرکت‌های معدنی در مورد تمایل آنها به افزایش بودجه فناوری برای مقابله با پیامدهای کووید-۱۹ انجام شده و بر اساس نتایج آن ۶۴ درصد موافق این کار بودند.

فایننشال تایمز در گزارشی در مورد اهمیت بخش معدن نوشت: بسیاری از کشورها در برابر دو راهی چالش مدیریت بهداشت عمومی و احیای اقتصاد قرار دارند. دولت‌ها نقش محوری معدن را در سراسر جهان تصدیق می‌کنند. این صنعت نه‌تنها در کشورها و جوامع دورافتاده مشاغل و امنیت را تامین می‌کند؛ بلکه محصولات آن در آغاز زنجیره‌های تامین مایحتاج قرار دارد که تقریبا همه جنبه‌های زندگی روزمره را از کشاورزی و مراقبت‌های بهداشتی گرفته تا تامین انرژی و حمل‌و‌نقل در بر می‌گیرد. بنابراین به‌دلیل ماهیت پیچیده کار و مکان‌هایی که گاه از راه دور عملیات معدنی در آن انجام می‌شود، معدن تعهد ویژه‌ای به جوامع دارد.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه