ارسال به دیگران پرینت

طریقه ایمن‌سازی آب آشامیدنی در ایام کرونا

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه تهران راهنمای طریقه ایمن‌سازی آب آشامیدنی در ایام کرونا را منتشر کرد.

 طریقه ایمن‌سازی آب آشامیدنی در ایام کرونا

با شروع همه‌گیری بیماری کووید-۱۹، یکی از موارد مهم، اطمینان یافتن از ایمن بودن آب است. با توجه به اینکه ویروس عامل بیماری کرونا در مدفوع افراد مبتلا مشاهده شده است، بنابراین احتمال آلودگی آب و فاضلاب به آن وجود دارد. حال سؤال این است که آیا این ویروس می‌تواند در منابع آب آشامیدنی سطحی یا زیرزمینی وجود داشته باشد و در صورت وجود، آیا لازم است که آب جوشانده شده و سپس مورد استفاده قرار گیرد؟

بر اساس اعلام دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت، شواهد نشان می‌دهد که وجود ویروس کرونا در آب آشامیدنی تصفیه نشده امکان‌پذیر است، اما تاکنون در منابع آب آشامیدنی تصفیه‌شده مشاهده نشده است. مطالعات نشان می‌دهند که ویروس کرونا به مدت چند روز تا چند هفته در آب یا فاضلاب قابلیت عفونت‌زایی خود را حفظ می‌کند. به طور کلی، روش‌های معمول و متداول تصفیه آب که در بیشتر سیستم‌های آب آشامیدنی شهری وجود دارند، مانند ضدعفونی کردن منابع آبی با کلر، عوامل بیماری‌زا از جمله ویروس کرونا را حذف یا غیرفعال می‌کنند. علاوه بر آن، سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان می‌کند که "روش‌های متداول در سیستم‌های متمرکز تصفیه آب از جمله فیلتراسیون و ضدعفونی، باید ویروس کووید-۱۹ را غیرفعال کنند". بنابراین، جوشاندن آب تصفیه شده به‌عنوان احتیاط برای پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ لازم نیست. به نظر می‌رسد خطر انتقال این ویروس از طریق سیستم‌های فاضلابی که به‌خوبی طراحی‌شده‌اند، کم است. 

در مناطقی که تحت پوشش شبکه آب‌رسانی شهری و روستایی است چون آب، توسط بازرسان بهداشتی مورد آزمایش قرار می‌گیرد می‌توان از آب لوله‌کشی برای آشامیدن استفاده کرد ولی در مواردی که آب از چاه‌های اختصاصی یا منابع غیربهداشتی تأمین می‌شود لازم است آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده شود و پس از سرد شدن مورد استفاده قرار گیرد. جوشاندن آب بیش از ۵ دقیقه توصیه نمی‌شود.

منبع : خبر آنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه