شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در جهان امروز (دوشنبه) به سه میلیون نفر رسید و روند صعودی شمار مبتلایان و جانباختگان ناشی از شیوع این بیماری مسری و مهلک که از حدود ۴ ماه پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد.
«تارنمای وردو مترز دات اینفو» (worldometers.info) که بصورت آنلاین و لحظهای شمار مبتلایان به ویروس کرونا را اعلام میکند، دقایقی پیش رقم سه میلیون مورد ابتلا به بیماری همهگیر کووید-۱۹ در جهان را به ثبت رساند؛ همچنین شمار جانباختگان تاکنون بیش از ۲۰۷ هزار نفر است .
با این حال تاکنون بیش از ۸۸۰ هزار نفر در سراسر جهان از بیماری کرونا بهبود یافتهاند.
آمریکا با ثبت نزدیک به یک میلیون مورد ابتلا و بیش از ۵۵ هزار مورد فوتی، اسپانیا بیش از ۲۲۶ هزار مورد ابتلا و بیش از ۲۳ هزار مورد فوتی، ایتالیا بیش از ۱۹۷ هزار مورد ابتلا و بیش از ۲۶ هزار مورد فوتی، فرانسه با بیش از ۱۶۲ هزار مورد ابتلا و بیش از ۲۲ هزار فوتی و آلمان با بیش از ۱۵۷ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا، به ترتیب در جایگاه پنج کشور اول فهرست جهانی تعداد مبتلایان به این بیماری قرار دارند.
بر اساس فهرست وردومترز، ایران با بیش از 90 هزار مورد ابتلا، بعد از ترکیه در جایگاه هشتمین کشور درگیر به ویروس کرونا قرار دارد.
آمریکا که شاهد بیشترین شیوع ویروس کرونا در جهان است، با حدود یک میلیون مبتلا به ویروس کرونا نزدیک به یک سوم مبتلایان جهانی را تشکیل داده است.
اسپانیا بعد از آمریکا و ایتالیا با بیش از ۲۲ هزار مورد فوت، بالاترین شمار قربانیان کووید-۱۹ را گزارش داده است؛ این در حالی است که مقامهای اسپانیا به روند نزولی آمار مبتلایان و جانباختگان خوشبین هستند.
فرانسه پس از کشورهای آمریکا، ایتالیا و اسپانیا ۱۱ درصد مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ را از مجموع کل جهانی ثبت کرده است. شمار مبتلایان در این کشور تاکنون ۱۶۱ هزار و ۴۸۸ نفر و جان باختگان بیش از ۲۲ هزار نفر گزارش شده است.
بسیاری از کشورهای درگیر با کووید-۱۹ در جهان، علیرغم اینکه در صدد کاهش تدریجی محدودیتها و لغو قرنطینه هستند اما همزمان بر تداوم سیاستهای سختگیرانه برای مهار این بیماری تأکید دارند.
شیوع ویروس کرونا همچنین سبب شده تا میان محققان و پژوهشگران در سراسر جهان تلاشی چشمگیر برای ساخت واکسن ضد ویروس کرونا شکل بگیرد؛ این در حالی است که تا کنون هیچ واکسن و درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است و تنها راه در امان بودن از این ویروس منحوس رعایت توصیههای بهداشتی است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در ابتدا همهگیری کووید-۱۹ در این کشور را ناچیز می شمرد و این رویکرد سبب شده تا بسیاری از کارشناسان در این کشور با توجه به شیوع فزاینده این ویروس، او را مقصر اصلی در دیر اقدام کردن برای مقابله با ویروس کرونا بدانند؛ این در حالی است که دونالد ترامپ در روزهای اخیر بر بازگشایی کسب و کارها تاکید کرده و گفت که او حرف آخر را در این باره می زند.
اواخر فرودین ماه نیز «جوزپه کونته» نخستوزیر ایتالیا اعلام کرد: «شرایط سختگیرانه و قرنطینه در ایتالیا سه هفته دیگر تمدید میشود و تا سوم ماه مه ادامه دارد».
هفته گذشته نیز «پدرو سانچز» نخستوزیر اسپانیا از تمدید قرنطینه به مدت ۱۵ روز، یعنی تا ۹ مه (۲۰ اردیبهشت) سال جاری میلادی خبر داد. سانچز همچنین اعلام کرد: اسپانیا که سومین کشور در جهان از لحاظ شمار قربانیان کروناست، باید به آرامی، با دقت و احتیاط کامل به سمت «بازگشت به زندگی عادی» حرکت کند.
چهار روز قبل نیز امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: محدودیتهای آمدوشد و تعطیلی در این کشور برای مقابله با کرونا چهار هفته دیگر تمدید میشود. او همچنین تأکید کرد: مشخص نیست این شرایط غیرعادی تا چه زمانی ادامه یابد، اما فرانسه به شدت به دنبال تولید واکسن و دارو برای درمان کروناست.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین شیوع پیدا کرد که کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
دیدگاه تان را بنویسید