غلامحسین اسماعیلی در نوزدهمین نشست خبری خود با خبرنگاران ضمن تبریک ایام الله دهه فجر گفت: امروز همه وظیفه داریم در فرایند عملیاتی و اجرایی شدن بیانیه گام دوم ترسیم شده از ناحیه رهبر فرزانه انقلاب، تلاشهای خودمان را برای استمرار نهضت امام راحل تحت زعامت رهبری قدم برداریم.
وی افزود: خدا را شاکریم که مردم بهعنوان حافظان این نظام در برهههای حساس وظایف خود را به نحو شایسته انجام دهند و باید از مردم بصیر، آگاه و انقلابی تشکر کنیم.
اسماعیلی تصریح کرد: در یک ماه اخیر با وجود مشکلات و گلایههای که جمعی از شهروندان از برخی بخشها داشتند شاهد دو حماسه بی نظیر مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی و اقامه نماز توسط رهبر انقلاب بودیم.
سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: در ادامه ما دو حماسه دیگر را انتظار داریم که یکی مربوط به حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن است. قطعاً امسال مردم با یاد و نام سردار شهید سلیمانی و به نیابت از شهدا و در بیان حمایت از گفتمان مقاومت حضور حماسی خواهند داشت. انتظار بعدی ما در دوم اسفند و برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی است که حتماً در انتخابات نیز مردم حضور همیشگی خود را به نمایش خواهند گذاشت و کشور ما که در بین تمامی کشورها میتوانیم ادعا کنیم کشور انتخابات است در روز دوم اسفند ماه مجدد شاهد حضور مردم باشیم.
کاندیداهای انتخابات از تخریب و اتهامزنی اجتناب کنند
اسماعیلی خطاب به کاندیداهای مجلس شورای اسلامی گفت: توصیه میکنم مقررات قانونی را حتماً مورد توجه قرار بدهند و کسانی که بناست در سنگر قانونی به این جامعه خدمت بکنند خود آنها باید نماد عمل به قانون باشند و در فرایند تبلیغات رقابت منصفانه ای را داشته باشند.
وی افزود: از تخریب و اتهام زنی به رقیبان اجتناب کنند. امروز مردم ما از فضای اتهام زنیهای بی مورد خاطره خوشی ندارند.
وی افزود: خوشحالیم که در قوه قضائیه به توقع مردم از دستگاه قضا تا جایی که توان داریم اهمیت قائل هستیم و در مسیر خواست مردم قدم برمیداریم. امروز قوه قضاییه به دنبال آن است که خواست مردم را بشنود و در جهت آن تلاش کند و در همین راستا برای شنیدن حرف مردم در پایان این هفته سفر استانی رییس قوه قضاییه به استان بوشهر انجام خواهد شد.
آمار جمعیت کیفری ما در حال حاضر سیر نزولی را طی میکند
اسماعیلی افزود: از دیگر موضوعات مورد توجه مسئله زندان است. موضوع زندان و زندانیان بیشترین فراوانی را از رهنمودهای رییس قوه قضاییه داشته است. زندان محل نگهداری افرادی است که جداسازی آنها از جامعه ضروری است. آمار جمعیت کیفری ما در حال حاضر سیر نزولی را طی میکند.
اسماعیلی افزود: دیروز سامانه شفافیت و همچنین مجتمع قضایی رسیدگی به مفاسد اقتصادی آغاز به کار کرد. در این مجتمع ماموریتهای مختلفی از جمله در حوزه پیشگیری داریم.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص اخذ مجوز پیرامون انتشار صوت و تصویر فراگیر که اخیراً در بخشنامهای از سوی رییس قوه قضاییه مطرح شده پیرامون چه مواردی است؟
گفت: این موضوع جدید نیست و بخشنامه یک بخشنامه داخلی است. برخی از رسانهها کار صوت و تصویر فراگیر انجام میدهند و مصادیق آن باید از سوی صدا و سیما مطرح شود. مسئولیت هر گونه بارگذاری عکس و غیره در فضای مجازی مشمول این بخشنامه نیست. این بخشنامه در این رابطه بود که پروندههای برای این رسانهها تشکیل شده بود و میخواستیم در قالب این بخشنامه برای قضات رفع ابهام شود تا چه مصادیق مشمول این موضوع میشود. میخواستیم همکاران بدانند از چه مرجعی در رابطه با فراگیر بودن یا نبودن آن سوال کنند.
آزادی عیسی شریفی کذب است
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده عیسی شریفی و آزادی این فرد گفت: آزادی این فرد کذب است. در این پرونده کیفرخواست صادر و رسیدگی در دادگاه شروع شده است.
جلسات به صورت مستمر در سازمان قضایی نیروهای مسلح در حال برگزاری است و پس از پایان دادگاه نتیجه به اطلاع مردم میرسد.
تایید حکم اعدام جاسوس سازمان سیا در دیوان عالی کشور
اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده بازداشت برخی جاسوسان آمریکایی گفت: دشمنی آمریکا در ابعاد مختلف قابل رویت است. معتقدیم از هشت سال جنگ تحمیلی تا زدن هواپیمایی مسافربری تا اقدامات دیگر در این چهل سال اخیر از جمله اقدامات آمریکا است. بهره گیری از جواسیس برای بهره بری از اطلاعات یکی دیگر از فعالیتهای خصمانه دولت آمریکا علیه ایران است اما به لطف خدا و هوشیاری مردم و توانمندی بخشهای مختلف امنیتی و انتظامی ما در هیچکدام از این زمینهها توفیق آمریکا محقق نشده است.
اسماعیلی تصریح کرد: نظام علاوه بر اشراف اطلاعاتی برخورد قاطع خواهد کرد. امیر رحیم پور که جاسوس سازمان سیا بود و ضمن ارتباط با سازمان جاسوسی از آنها دستمزدهای کلانی به عنوان حق الزحمه دریافت و تلاش کردن بود اطلاعات هستهای را در اختیار سازمان جاسوسی آمریکا قرار بدهد، به اعدام محکوم و اخیراً دیوان عالی کشور حکم اعدام را تایید و به زودی به سزای اعمال خود میرسد.
وی گفت: اخیراً هم دو جاسوس دیگر به ده و پنج سال حبس محکوم شدند این دو نفر در قالب بنیاد خیریه فعالیت داشتند.
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده علیرضا زیبا حالت منفرد گفت: زیبا حالت منفرد به بیستوپنج سال حبس و رد مال محکوم شد وی همچنین به جزای نقدی معادل میزان کلاهبرداری محکوم شده است. این حکم قطعیت یافته است.
آخرین وضعیت پرونده روح الله زم
اسماعیلی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه تا کنون چند جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده برادر معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده است؟ رسیدگی به این پرونده در چه مرحلهای قرار دارد؟ گفت: رسیدگی به این پرونده ادامه دارد و تعداد جلسات دقیق دادگاه را نمی دانم.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده روح الله زم و اینکه چه تعداد متهم در این پرونده مطرح هستند؟ گفت: در این پرونده کیفرخواست صادر و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارجاع شده است.
قبلاً هم در رابطه با این فرد در همین شعبه پروندهای تشکیل شده بود. به موجب قانون باید به اتهامات این فرد در همین شعبه رسیدگی میشد. تعیین وقت نشده و شاید امروز تعیین وقت بشود. فواصل قانونی باید بین ابلاغ و برگزاری دادگاه رعایت شود.
وی افزود: برای این دادگاه به زودی وقت تعیین میشود. به غیر از متهم اصلی پنج نفر در بازداشت هستند که هنوز برای آنها کیفرخواست صادر نشده است و شاید ظرف چند روز کیفرخواست صادر شود.
زیبا حالت منفرد به بیستوپنج سال حبس و رد مال محکوم شد
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده علیرضا زیبا حالت منفرد گفت: زیبا حالت منفرد به بیستوپنج سال حبس و رد مال محکوم شد وی همچنین به جزای نقدی معادل میزان کلاهبرداری محکوم شده و این حکم قطعیت یافته است.
اسماعیلی ادامه داد: افراد زیادی دیگری در این پرونده مطرح هستند در رابطه با سایر افراد تحقیقات در حال انجام است. البته برخی افراد هم در جریان رسیدگی با خود اظهاری و ابراز ندامت ارتباطات خود با این شبکه را اعلام کردند.
هر بارگذاری عکس و فیلم در فضای مجازی مشمول صوت و تصویر فراگیر نیست
سخنگوی قوه قضاییه درباره بخشنامه رئیس قوهقضائیه درباره کسب مجوزهای صوت و تصویر فراگیر از صداوسیما و اینکه آیا فضای مجازی نیز مصداق آن است یا خیر گفت: موضوع، موضوع جدیدی نبود. این یکی از احکام و اصول قانون اساسی است که موضوع صوت و فراگیر و مسئولیت آن به عهده صداوسیمای جمهوری اسلامی است و این بخشنامه هم یک بخشنامه داخلی بود.
قطعا مصادیق صوت و تصویر فراگیر را صداوسیما تعیین میکند اما هر فعالیت بارگذاری عکس و فیلم و صدا در شبکه اجتماعی مشمول این بخشنامه نیست. ما پیامرسانهایی را داریم که حوزه فعالیت آنها به صورت گسترده در حوزه صوت و تصویر است و صرفا این قبیل از مجموعهها را در برمیگیرد.
وی افزود: پروندههایی برای برخی از این رسانهها تشکیل شده بود و برای اینکه برای همکاران رفع ابهام شود که از چه مرجعی استعلام کنند، این بخشنامه صادر شد و اصلا بحث محدود و مسدودسازی و جلوگیری نیست و بحث مشخص شدن متولی این حوزه است.
دیدگاه تان را بنویسید