«نتایج لیگ برتر برای یک تیم خاص مهندسی شده است و جام را به آنها بدهید»! کلیدواژه تیمهای مدعی که در چند هفته اخیر آنطور که باید نتایج مطلوبی کسب نکردهاند. یک فرمول ساده در چند هفته اخیر رخ داده؛ پرسپولیس بازیهایش را بدون سروصدا میبرد و سایر تیمهای مدعی مقابل تیمهای ردهمیانی و قعرنشین یا شکست میخورند یا با تساوی زمین را ترک میکنند. این موضوع ایجاد دشمن فرضی برای منحرفکردن افکار عمومی و آرامکردن هوادارانشان در این برهه حساس لیگ است. سپاهان اصفهان که تا همین چند ماه پیش حتی صدرنشینی در لیگ برتر را نیز تجربه کرد، به مرور با نتایج ضعیفی که در چند هفته اخیر کسب کرده، نه تنها صدر جدول را به پرسپولیس واگذار کرد بلکه حالا با پیروزی احتمالی استقلال مقابل حریف خود در دیدار عقبافتاده جایگاه دوم را نیز از دست میدهد و چنین عملکردی شاید به قیمت ازدسترفتن سهمیه مستقیم فصل آتی لیگ قهرمانان آسیا برای تیمی مانند سپاهان تمام شود.شاگردان امیر قلعهنویی که نیمفصل نخست را با 31 امتیاز و رتبه دوم به پایان رساندند، فقط سه امتیاز با پرسپولیس تحت هدایت کالدرون فاصله داشتند. سرخها با 34 امتیاز قهرمان نیمفصل شدند و سپاهان پشت سر آنها قرار گرفت اما با شروع نیمفصل دوم و رفتن گابریل کالدرون، مربی موفق پرسپولیس تصور این بود که شاگردان امیر قلعهنویی میتوانند جای رقیب دیرینه و قهرمان سه دوره پیاپی لیگ را بگیرند اما نه تنها این اتفاق رخ نداد بلکه فاصله دو تیم آنقدر زیاد شد که بسیاری معتقدند چهارمین قهرمانی پرسپولیس هم در حال رخدادن است.
«سپاهان»؛ کمترین درصد پیروزی در بین مدعیان
دیدار حساس پرسپولیس و سپاهان در ورزشگاه نقش جهان فرصت بسیار مطلوبی بود تا شاگردان امیر قلعهنویی اختلافشان را با پرسپولیس به پنج امتیاز کاهش دهند اما مدیران این تیم تصمیم گرفتند به دلیل بیتماشاگرشدن مسابقه رایزنی کنند تا این دیدار حساس به تعویق بیفتد به همین دلیل با تأخیر بسیار زیاد به ورزشگاه رسیدند که دیگر کار از کار گذشته بود. کمیته انضباطی رأی این مسابقه را 3 بر صفر به سود سرخها اعلام کرد تا فاصله دو تیم باز هم افزایش یابد. عملکرد ضعیف زردهای اصفهان اما فقط مختص همین مسابقه برگزارشده نبود! چراکه شاگردان قلعهنویی از شروع نیمفصل دوم فقط در دیدار با فولاد خوزستان توانستند با حساب 2 بر یک به برتری برسند؛ همان دیدار جنجالی که درگیری لفظی بین قلعهنویی و نکونام در سالن نشست خبری به اوج خود رسید. سپاهان در دیگر دیدارهای برگزارشده در نیمفصل دوم با کسب سه تساوی مقابل ماشینسازی، نفت مسجدسلیمان و ذوبآهن عملا قهرمانی را به پرسپولیسی که در گیرودار تغییر مربی بود تعارف کرد. از دیگر نکات جالب و البته قابل تأمل این است که سپاهان با کسب فقط 9 برد از 21 مسابقه برگزارشده حتی نتوانسته تعداد پیروزیهایش را به 50 درصد برساند و در بین مدعیان تنها تیمی است که بردهایش دورقمی نشده است. پرسپولیس با 15، تراکتور با 11، استقلال و شهر خودرو با 10 پیروزی عملکرد بهتری در این زمینه نسبت به شاگردان قلعهنویی داشتهاند. این در حالی است که شاگردان امیر قلعهنویی در دیدار رفت در این پنج مسابقه موفق به کسب 11 امتیاز از 15 امتیاز ممکن شده بودند. همچنین گفتنی است زردپوشان اصفهانی در پنج هفته اخیر فقط موفق به زدن سه گل مقابل رقبای خود شدند که این آمار نسبت به دور رفت، دو گل کاهش یافته است.
پرسپولیس چطور فاصله ایجاد کرد؟
بعد از رفتن برانکو، تصور این بود که پرسپولیس دیگر رنگ صدر جدول را نخواهد دید. از نکات مثبت دوره مربیگری برانکو این بود که در دیدارهای ششامتیازی غالبا به پیروزی میرسید؛ مقابل شهر خودرو، استقلال، سپاهان و تراکتور آمار برانکو آنقدر خوب بود که این تیمها در چهار فصل حضور پروفسور کمترین پیروزی را کسب کرده بودند و به طور مثال تراکتور حتی یک برد هم نتوانسته بود در دوران برانکو به دست آورد. با آمدن کالدرون اما شرایط فرق کرد؛ با توجه به عدم شناخت مربی آرژانتینی و دیدارهای سخت سرخپوشان در همان ابتدای فصل، پرسپولیس سنتشکنی کرد و به جز پیروزی مقابل استقلال در دربی، در سایر دیدارها مقابل مدعیان شکست خورد تا جدول برای آنها به طور کلی بههم بریزد. پیروزی پیاپی پرسپولیس در دیدارهای انتهای نیمفصل باعث شد آنها بار دیگر صدرنشین شوند. گفتنی است اگر سپاهان در هفته پایانی نیمفصل اول در آبادان از سد صنعت نفت این شهر عبور کرده بود میتوانست با تفاضل گل بهتر نسبت به پرسپولیس، قهرمانی را جشن بگیرد.یحیی گلمحمدی اما کاستیهای دوره کالدرون را جبران کرد و با کسب چهار برد و یک تساوی مقابل مدعیان اصلی قهرمانی، فاصله مثالزدنی را با رقبا ایجاد کرد. از دلخوشیهای گلمحمدی این است که از هفتههای بعد پنج تیم مدعی، یعنی نفت آبادان، تراکتور، شهر خودرو، استقلال و سپاهان با یکدیگر تا پایان فصل رویارویی مستقیم خواهند داشت و همین باعث ایجاد فاصله بیشتر با برخی از آنها در جدول خواهد شد. پرسپولیس با پیروزی مقابل شهر خودرو، سپاهان، تراکتور، نفت آبادان و تساوی مقابل استقلال به خوبی «پیچ اصلی» و خطرناک لیگ را رد کرد و حالا در فاصله 9 هفته تا پایان فصل شانس اصلی قهرمانی است.
تراکتور؛ پرهیاهو در میکسدزون، حواسپرت در زمین
تیم فوتبال تراکتور هر زمان که روند صعودی را طی میکند با مصاحبه محمدرضا زنوزی مالک این باشگاه وارد حاشیه میشود. ساکت الهامی مربی تازهوارد نماینده تبریز بعد از رویکارآمدن، توانست چهار برد پیاپی برای تیمش به ارمغان بیاورد و آنها را بار دیگر در قامت یک مدعی معرفی کند اما شکست مقابل پرسپولیس در هفته هفدهم ظاهرا برای آنها خیلی غیرمنتظره بود. دو برد، یک تساوی و شکستی دیگر (مقابل پارس جنوبی جم) باعث شد تراکتور در پنج هفته اخیر فقط هفت امتیاز کسب کند و با این عملکرد نتواند جای سپاهان را در جایگاه دوم بگیرد. احسان حاجیصفی بعد از شکست تیمش مقابل پارس جنوبی قعرنشین به جای پذیرش ضعف فنی در تیم، باز هم مسیر ناکامی تیمش را به سمت دستهای پشت پرده و... برد تا به نوعی افکار عمومی را نسبت به عدم موفقیت این تیم در سالهای اخیر به سمت دیگری ببرد.پایانبندی هفته بیستویکم لیگ برتر این است که فاصله 10امتیازی فقط در پنج هفته بین دو تیم اول و دوم ایجاد شده و شاید اگر بار دیگر این فرصت وجود داشت تا لیگ از هفته شانزدهم آغاز شود، بسیاری از اتفاقات رخ نمیداد و سپاهان صدرنشینی در لیگ را تجربه میکرد تا نتایج نیز از دید برخیها «مهندسی» قلمداد نشود؛ اگر شکست سنگین در آبادان، توقف دقیقه 95 مقابل ذوبآهن و تلاش برای لغو حساسترین مسابقه لیگ رخ نمیداد.
مرگ بر لیگ کثیف و فرمایشی
اینکه میخواهند تیم پرسپولیس این فصل قهرمان بشه که کاملا مشخصه حالا چه من شما بگوییم چه نگوییم از وزارت ورزش تا فدراسیون و الباقی دیگه چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است حالا بگویید مهندسی ، برنامه ریزی هر چیزی که اسمش را بخواهید بگذارید چرا مرتبا حق تراکتورسازی تبریز این تیم با اصل ریشه را میخورند چرا حق سپاهان اصفهان را میخورند اینهمه ناداوری که کاملا مشخصه