سید محمد زهیر غرضی
بعد از انقلاب دیجیتالی و آغاز به کار استارتآپها روش زندگی مردم دنیا نیز بیشتر با فرایند تغییر تکنولوژی و فناوری همراه شد.
امروزه بیشتر مردم دنیا از مواهب فناوریهای ارتباطی نوین بهره میبرند؛ خرید، فروش، حملونقل، پرداخت پول، ارتباطات اجتماعی، ارزهای جهانی و... همگى از نتایج این پدیدهاند که متحول هم شدهاند.
هرروزه استارتآپهای مختلفی در دنیا بهوجود میآیند و تعدادی از آنها نیز موفق میشوند محیط اطراف خود را تغییر دهند.
به طور کلى خلاقیت و نوآوری امروزه در دنیا از ارکان اساسى کشورها در حوزه مدیریت ارگانهاست اما در حوزه سیاست کمتر شاهد خلاقیت و نوآوری بودهایم.
قطعا رسانههای اجتماعی و فضای سیاسی، نوع انتقال پیام و نوع نگاه افراد زیادی را تغییر دادهاند اما استارتآپها کمتر در حوزه بنیادین سیاست بهوجود آمدهاند.
ابزارهای ارتباطی اجتماعی جدید میتوانند دنیای سیاست را متحول کنند. کشورهایی که در حوزه شفافیت امور سیاسى پیشرو بودهاند روش جدیدی از دموکراسی با عنوان دموکراسی مستقیم را برگزیدهاند.
این نوع از دموکراسی بر اساس کار با ابزارهای ارتباطی جدید و فناوریهای نوین در حوزه فناوری اطلاعات پایهریزى شده است.
دیگر کمتر لازم است افراد نمایندهای انتخاب کنند که به جای آنها در مسائل مختلف رأی دهد. مردم مستقیما میتوانند در هر رأیگیریای شرکت کرده و نظر دهند و فقط یک اپراتور رأى آنها را اعلام کرده و سیستم را پایش مىکند تا اختلالی در صحت آرا پیش نیاید.
در ایام پیشرو در کشورمان انتخابات مجلس شورای اسلامی در پیش است. استفاده از مفهوم دموکراسی مستقیم میتواند اعتبار اجتماعی حکومت، احزاب و گروههای سیاسی را افزایش دهد و گام مهمى در جهت شفافیت نوین بردارد.
در عین حال امکان دارد این سؤال پیش بیاید که چگونه میتوان به این شکل از رأیدهی اعتماد کرد؟ براى پاسخ به این سؤال میتوان به تکنولوژى بلاکچین و رمزارزهای دیجیتالی اشاره کرد. با بهرهگیرى از این روش امکان هرگونه سوءاستفاده از آراى مردمى از بین خواهد رفت.
دیدگاه تان را بنویسید