اسحاق جهانگیری عصر جمعه در نشست رسیدگی به مشکلات استان خوزستان با حضور سران عشایر و نخبگان اظهار کرد: خدا را سپاسگزارم که در روزهای پایانی دولت بار دیگر خدمت مردم استان قهرمان خوزستان باشم و در این جلسه با حضور بزرگان عشایر عرب و بختیاری، نخبگان استان، صاحبنظران، علما و نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی شرکت کردم.
وی با اشاره به اینکه در جلسات سخت زیاد شرکت کرده و مطالب بسیاری را شنیدهام، افزود: مراحل مختلفی را برای طی سطوح مدیریتی پشت سر گذاشتهام، وقتی میبینم مردمی که به مهمان نوازی شهره هستند، صدای خود را بلند میکنند میدانم که درد و سوز دل دارند و تنها به دنبال بیان مشکلات خود هستند.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: خوزستان استان مهم، استراتژیک، تعیین کننده و قلب تپنده ایران است؛ خوزستان نقطهای هست که مسائل بسیاری را به دیگر استانها هدایت کرده و از این جهات برای من ارزشمند است و هیچ مسئولی نمیتواند نسبت به آن بی تفاوت باشد.
جهانگیری ادامه داد: دو برادر من در این دشت خفتهاند، یکی در روزهای نخستین اشغال سوسنگرد زمانی که شهید چمران برای دفاع مبارزه میکرد و دیگری هم در عملیاتی در جزیره مجنون شهید شد.
وی تشریح کرد: سه سفر مهم به خوزستان داشتم که یکی از آنها در سال ۹۵ در اوج بحران ریزگردها، قطعی برق و آب که وقتی هر انسانی شرایط خوزستان را میدید، دلش به درد میآمد و بلافاصله در ابتدای سال ۹۶ یک مصوبه به این استان اختصاص دادیم؛ همه دولتها نیز متعهد هستند که تعهدات دولتهای قبلی را در قبال مردم اجرایی کنند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: سفر دوم من سوم فروردین ۹۸ بود که بعد از سیل شبانه به مازندران، بعد لرستان و در نهایت به خوزستان سفر کردم که از سد کرخه و دز هم بازدید داشتم؛ در زمینه سیلاب ۹۸ نیز تصمیمات خوبی برای خوزستان گرفته شد.
جهانگیری با اشاره به اینکه مردم خوزستان وابستگی به ولایت و حتی ولایتمداری را به ما آموزش دادهاند، گفت: خوزستان روی نفت نشسته ولی هیچ کسی سوال نپرسیده در این جنگ اقتصادی که آمریکا علیه ایران شروع کرده میزان صادرات نفت و یا عایدی این وزارتخانه چقدر بوده است؛ ما میدانیم که مردم از چه مسائلی رنج میبرند ولی باید مراقب باشیم که در خوزستان یا سیستان و بلوچستان اتفاق بدی رخ ندهد که آمریکا خوشحال شود باید برای تأمین نیازهای اولیه مردم تلاش بسیاری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه مشکلات کشور زیاد است، یادآور شد: ایران کشور ثروتمندی است و حق مردم هست که با بهترین امکانات رفاهی زندگی کنند ولی دشمنان نمیگذارند که آب خوشی از گلوی ملت پایین برود؛ با کمک همه مردم باید برای حل این مشکلات کنار ما باشند و قطعاً نمیتوان به تنهایی مشکلات را حل کرد.
معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: اگر دغدغهای در بین مسئولان استان و مرکز وجود داشته برای این است که اگر در فصل پاییز خشکسالی تداوم داشته باشد با این حجم از رهاسازی فعلی آب مردم با مشکل مواجه نشوند؛ قطعاً این آب موجود در مخازن سدهای خوزستان متعلق به مردم همین استان است ولی پیش بینی احتمال تداوم خشکسالی در فصل پاییز امسال نیز اهمیت دارد.
جهانگیری با اشاره به لازمالاجرا بودن دستورات مقام معظم رهبری بیان کرد: کار مطالعات فاز اول و دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری انجام و برای آن اعتبار اختصاص دادهاند؛ هرچند با مقایسه فعالیت دولتهای قبلی متوجه رکود اجرای پروژه میشویم، البته قطعاً دولت بعدی نسبت به ادامه اجرای این طرح اقدام میشود.
وی با اشاره به اینکه با دستور هیچ مدیری نمیشود جلوی اجرای دستورات مقام معظم رهبری را گرفت، اظهار کرد: منافع ملی کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و از وزیر نیرو و جهاد کشاورزی درخواست دارم که به خرده کشتهای شلتوک ایراد نگیرند ولی باید به فصل پاییز و کشتهای مربوط به این فصل نیز توجه جدی داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور خبر داد: در زمینه خسارت سیل ۹۸ نیز پرداخت ۲۳۰ میلیارد تومان به کشاورزان استان خوزستان بود؛ قبل از پیروزی انقلاب مطالعاتی صورت گرفته بود برای جلوگیری از ورود آب دریا به بهمن شیر ساخت سدهای مارد و چوئبده پیشنهاد شد که مسکوت ماند ولی در دولت فعلی برای اجرای آن ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص دادهایم.
جهانگیری تأکید کرد: با اطمینان به جوانان خوزستانی اعلام میکنم که شما صاحب این کشور هستید؛ بزرگان خوزستان نیز صاحبنظران بزرگ این استان هستند و نباید بگذارند که دشمنان کشور از این اعتراضات و انتقادات به حق مردم سوءاستفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه توسعه وقتی معنا پیدا میکند که مردم از آن بی عدالتی و تبعیض برداشت نکنند، یادآور شد: ماهشهر مهمترین مرکز سرمایه گذاری کشور از نظر صنعتی است ولی در سال ۹۸ در ماهشهر مشکل داشتیم؛ آن چیزی که مردم را رنج داده تبعیض هست که میبینند یک عده منتفع شده و استانی توسعه پیدا کرده ولی استان آنها توسعه پیدا نکرده است.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: در سال ۹۲ رئیس جمهور اعلام کرده بود که یک قدم خلاف سیاست انتقال آب عمل نکردیم؛ در شورای عالی آب نیز انتقال آب برای غیر شرب به شدت نهی شده و برای همین دولت فعلی به سمت انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان حرکت کردیم و آب به کرمان و یزد رسید و به زودی هم به استان اصفهان میرسد.
دیدگاه تان را بنویسید