ارسال به دیگران پرینت

جاذبه های گردشگری مُکران | پایتخت جدید ایران

پایتخت جدید احتمالی ایران کجا قرار دارد ؟ | بهترین جاذبه های گردشگری مُکران پاتخت جدید ایران

معاون اول رئیس جمهور گفته است که اگر روزی پایتخت ایران از تهران به جایی دیگر منتقل شود، سواحل مُکران، یکی از گزینه هاست.

پایتخت جدید احتمالی ایران کجا قرار دارد ؟ | بهترین جاذبه های گردشگری مُکران پاتخت جدید ایران

جاذبه های گردشگری مُکران 

معاون اول رئیس جمهور گفته است که اگر روزی پایتخت ایران از تهران به جایی دیگر منتقل شود، سواحل مُکران، یکی از گزینه هاست.

او البته نامی از شهری خاص نبرده و صرفا به مکران اشاره کرده است. از این رو بی مناسبت نیست با مکران آشنا شویم، چه پایتخت بشود و چه بی آن که پایتخت شود، پاره ای از تن ایران بماند.

مکران، منطقه‌ای تاریخی و جغرافیایی است که در جنوب شرقی ایران و بخش‌هایی از جنوب غربی پاکستان واقع شده است. این منطقه در حاشیه دریای عمان قرار دارد و به دلیل موقعیت استراتژیک، تاریخی و طبیعی خود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نام مکران در تاریخ باستان ایران و همچنین در متون اسلامی به‌عنوان بخشی از سرزمین‌های شرق ایران شناخته شده و گاهی به‌عنوان "سرزمین ماهیگیران" نیز توصیف می‌شود. در دوران هخامنشی، ساسانی، و اسلامی، مکران به‌عنوان مسیری تجاری و نظامی نقش کلیدی ایفا می‌کرد.البته انتقال پایتخت به مکران نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و سرمایه‌گذاری کلان است. ایجاد زیرساخت‌های لازم از جمله جاده‌ها، فرودگاه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز صنعتی، چالشی بزرگ خواهد بود. همچنین، نیاز به مدیریت مناسب برای حفاظت از محیط‌زیست منطقه و حفظ فرهنگ بومی وجود دارد. بدیهی است در حال حاضر امکانات کشور، اجازه ایجاد چنین تاسیسات عظیمی را نمی دهد.

همچنین این نقد نیز مطرح است که انتقال پایتخت به نزدیک مرز، اعم از مرزهای خاکی و دریایی، از نظر امنیتی مشکل زاست و بهتر است پایتخت در عمق سرزمینی کشور باشد.

در هر حال، به نظر نمی رسد در کوتاه مدت، شاهد انتقال پایتخت ایران باشیم.دلایلی که باعث شده مکران در فهرست گزینه های پایتختی ایران قرار بگیرد

موقعیت استراتژیک:

مکران به دلیل نزدیکی به دریای عمان و دسترسی به اقیانوس هند، در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند ایران را به قطب تجارت بین‌المللی تبدیل کند. این موقعیت استراتژیک باعث می‌شود که مکران نقش مهمی در تأمین نیازهای اقتصادی و ارتباط با جهان ایفا کند.

تمرکززدایی از تهران:

تمرکز امکانات و جمعیت در تهران یکی از چالش‌های بزرگ ایران است. انتقال پایتخت به جایی دیگر -از جمله مکران- می‌تواند به توزیع عادلانه‌تر امکانات در سراسر کشور کمک کرده و رشد مناطق محروم‌تر را تسریع بخشد.

ظرفیت توسعه شهری:

مکران به دلیل مساحت وسیع و کم‌جمعیت بودن، پتانسیل بالایی برای ساخت زیرساخت‌های جدید و توسعه شهری دارد. این منطقه می‌تواند به‌صورت مدرن و برنامه‌ریزی‌شده ساخته شود، بدون مشکلات ترافیکی و محیط زیستی موجود در تهران.

تقویت ارتباطات بین‌المللی:

مکران با دسترسی به آب‌های آزاد و نزدیکی به کشورهای همسایه، می‌تواند به بهبود ارتباطات تجاری، فرهنگی و دیپلماتیک ایران با جهان کمک کند. بندر چابهار می‌تواند نقطه اتصال ایران به بازارهای آسیای میانه، جنوب آسیا، و سایر نقاط جهان باشد.

امنیت انرژی و تجارت:

موقعیت مکران در نزدیکی تنگه هرمز و دریای عمان، این منطقه را به یکی از مناطق مهم جهان برای ترانزیت انرژی تبدیل کرده است. این ویژگی می‌تواند ایران را به مرکز تأمین انرژی جهانی تبدیل کند.

توجه به توسعه مناطق محروم:

انتخاب مکران به‌عنوان پایتخت، باعث توسعه زیرساخت‌ها، بهبود وضعیت اقتصادی، و ارتقای سطح زندگی مردم این منطقه خواهد شد.

سواحل مکران چابهار؛ بهشت گمشده ایران را کشف کنید

مکران، گنجینه تاریخ غنی ایران

ساحل مکران به خط ساحلی ایران در محدوده دریای عمان اطلاق می‌شود. بیشتر خط ساحلی مکران در استان سیستان‌ و بلوچستان قرار دارد. از اهمیت ساحل مکران همین بس که تنها بندر اقیانوسی ایران، یعنی چابهار، در آن قرار گرفته است. نام این خط ساحلی در کتابهای تاریخی بسیار قدیمی هم آمده است و نام آن با تجارت و دریانوردی ایران گره خورده است.

جدا از اهمیت استراتژیک این منطقه در ایران، طبیعت شگفت‌انگیز سواحل مکران چشم‌ها را خیره می‌کند. خط ساحلی مکران با صخره‌های بلند مرتبه‌اش شناخته می‌شود. ساحل بکر و دست‌نخورده و عاری از زباله‌های انسانی یکی دیگر از ویژگی‌های مهم سواحل مکران است.

ساحل درک

ساحل درک، یکی از بکرترین و بی‌نظیرترین مناظر طبیعی ایران است. فکرش را بکنید! کویری که انتهایش به دریا برسد. زیبا نیست؟ ساحل درک معجون زیبایی از ترکیب کویر و دریا است. این ساحل کویری چابهار تمیزترین ساحل ایران هم لقب گرفته است.

ساحل درک - سواحل مکران

چطور به درک برسیم؟

برای رسیدن به درک باید از ۱۷۰ کیلومتر از غرب چابهار به سمت کنارک حرکت کنید. ۱۲۰ کیلوکتر مانده به کنارک، می‌توانید ساحل درک را ببینید.

ساحل صخره‌ای بریس

فکر کنم تا اینجای کار فهمیده باشید که سواحل مکران، بستر بی‌نظیرترین‌ها و شگفت‌انگیزترین‌ها است. یکی دیگر از بی‌نظیرترین جاذبه‌های گردشگری این منطقه، ساحل صخره‌ای بریس است. کمتر جایی در خطوط ساحلی ایران پیدا می‌شود که صخره‌ای باشد. یکی از این سواحل صخره‌ای، ساحل صخره‌ای بریس است. ساحلی که منظره‌ای اقیانوسی به گردشگران می‌دهد.

ساحل صخره‌ای بریس

کوه‌های مریخی

یکی از عوارض طبیعی و زمین‌شناختی زیبای سواحل مکران، کوه‌های مریخی چابهار هستند. کوههای مریخی اصطلاحا به چین‌خوردگی‌هایی گفته می‌شود که در اثر خشکی بیش از اندازه زمین به‌وجود آمده‌اند.

کوه‌های مریخی

کوه‌های مریخی که در ای منطقه واقع شده‌اند، منظره‌ای بسیار جالب و زیبا را پدید آورده‌اند که برای گردشگران جذاب است. جالب است بدانید که کوه‌های مریخی چابهار، یک قل دیگر در گوشه‌ای دیگر از زمین دارند. کوه‌های مریخی آتاکاما در شیلی خواهر دوقلوی کوه‌های مریخی چابهار به‌حساب می‌آیند.محلی‌ها به ساحل صخره‌ای بریس، ساحل دریابزرگ هم می‌گویند. ساحل صخره‌ای بریس، با موج‌های خروشان و پرقدرتش شناخته می‌شود. موج‌هایی که گاه ارتفاع آنها به ۱۵ متر هم می‌رسد.

چطور به ساحل صخره‌ای بریس برویم؟

برای رسیدن به ساحل صخره‌ای بریس از چابهار به سمت روستای رمین حرکت کنید. در امتداد خیابان کارگر به مجموعه ساحل صخره‌ای بریس خواهید رسید. چطور به کوه‌های مریخی چابهار برسیم؟

بازهم چابهار و بازهم مسیر چابهار به بندر گواتر. از چابهار به سمت بندر گواتر حرکت کنید. در کیلومتر ۵۰ جاده، می‌توانید منظره کوه‌های مریخی را ببینید.

روستای تیس

روستای تیس

یکی دیگر از دیدنی‌های سواحل مکران که اتفاقا بازهم در محدوده چابهار واقع شده است، روستای تیس است. روستای تیس با قدمتی در حدود ۲۵۰۰ سال، در زمان هخامنشیان احداث شد.

این روستا در گذشته محل دادوستد و پلی میان تجار هند و آسیای شرقی و ایران به‌حساب می‌آمده است. مناظر صخره‌ای این روستا، بقایای باستانی آن، گورستان جن‌ها، قلعه پرتغالی‌ها و مسجد جامع تیس از دیدنی‌های این روستا به‌حساب می‌آیند.اگر به مکران سفر کردید، حتما از این روستا دیدن کنید تا عظمت تاریخ دیار سیستان‌وبلوچستان را از نزدیک ببینید.

چطور به روستای تیس برسیم؟

روستای تیس در مسیر جاده چابهار به کنارک قرار دارد. کافیست ۵ کیلوکتر در جاده چابهار-کنارک برانید تا به این روستا برسید.

تپه‌های گِل‌افشان

تپه‌های گِل‌افشان - سواحل مکران

یکی از پدیده‌های کم‌نظیر طبیعی، پدیده گل‌افشان نام دارد. این پدیده زمانی اتفاق می‌افتد که میزان زیادی از گِل از سطح زمین می‌جوشد و مانند چشمه بیرون می زند. بله! درست حدس زدید. بازهم سیستان و بلوچستان و بازهم یک پدیده طبیعی دیگر.

پدیده گل‌افشان یکی از موردتوجه‌ترین پدیده‌های طبیعی سیستان‌وبلوچستان است که در کناره سواحل مکران واقع شده است. برای دیدن تپه‌های گل‌افشان باید از تپه‌هایی که طول حدودا ۱۰۰ متری دارند بالا بروید و وارد چاله‌ای به عمق دومتر شوید.

چطور به تپه‌های گل‌افشان برسیم؟

تپه‌های گل‌افشان در ۱۰۰ کیلومتری چابهار و در جاده چابهار-کنارک، در روستای تنگ واقع شده‌اند.

جاده ساحلی چابهار به بندر گواتر

جاده ساحلی چابهار به بندر گواتر

جاده ساحلی چابهار-گواتر، یکی از زیباترین و منحصربه‌فردترین جاده‌های ساحلی ایران است. در یک طرف این جاده صخره‌های مرتفع و بلند قرار دارند و در طرف دیگر، سواحل مکران قرار گرفته است. این کنارهم قرارگیری صخره‌ها و دریا در طول جاده، منظره بسیار زیبایی را خلق کرده است. بسیاری اعتقاد دارند که جاده ساحلی چابهار به گواتر مشابه جاده معروف گریت اوشن در استرالیا است.

چطور به جاده ساحلی برسیم؟

از چابهار به سمت شرق حرکت کنید. پس از مدتی مسیر چابهار-بندرگواتر آغاز خواهد شد.

ساحل شب‌تابی بندر تنگ

ساحل شب‌تابی بندر تنگ

یکی دیگر از جذابیت‌های مکران، سواحل شب‌تابی آن است. سواحل شب‌تابی در بندر تنگ قرار گرفته‌اند و در شب‌ها درخشش زیبایی دارند. این درخشش نتیجه فعالیت نوعی از فیتوپلانکتون‌ها است. منظره سواحل شب‌تابی بندر تنگ در شب‌ها بسیار خیره‌کننده و رویایی است.

در ایران به‌غیر از سواحل شب‌تابی بندر تنگ، در جزیره هنگام هم می‌توان سواحل شب‌تابی را مشاهده کرد. توصیه می‌کنم حتما در سفرتان به سواحل مکران، یک شب در سواحل بندر تنگ کمپ بزنید و از تماشای منظره زیبای آبهای درخشان لذت ببرید.

چطور به سواحل شب‌تابی بندر تنگ برسیم؟

روستای تنگ در کیلومتر ۸۰ جاده چابهار به کنارک واقع شده است. سواحل شب‌تابی در همین منطقه واقع شده‌اند.

منبع : علی بابا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه