ارسال به دیگران پرینت

محمد عطریانفر:

جامعه از حاکمیت سخت دلگیر است | باید به اعتبار دوران هاشمی و خات

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه همه راه‌های اشتباه رفته را باید بگردیم، اظهار کرد: این نیازمند همبستگی و همگرایی کامل همه بخش های قدرت سیاسی کشور است.

جامعه از حاکمیت سخت دلگیر است | باید به اعتبار دوران هاشمی و خات

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه همه راه‌های اشتباه رفته را باید بگردیم، اظهار کرد: این نیازمند همبستگی و همگرایی کامل همه بخش های قدرت سیاسی کشور است.

در روزهایی که کشور در گردنه های صعب العبور اقتصادی و سیاست خارجی دچار چالش های نفس گیری شده است، دولت مسعود پزشکیان تلاش می کند شفاف باشد و از ارائه گزارش های نمایشی و ساختگی بپرهیزد اما آیا همین خصیصه برای احیای سرمایه اجتماعی کفایت می کند؟ بارها و بارها بعد از انتخابات، رئیس جمهور و حامیان دولت بر وفاق ملی و شنیدن مطالبات کل جامعه تأکید کردند، حال با گذشت قریب به 5 ماه از 12 مردادماه، ابهامات درباره میزان تحقق شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور و رضایت مردم از گام های نخست این دولت فراوان است.

محمد عطریانفر در گفت‌وگو با نامه نیوز درباره مولفه های اصلی برای احیای سرمایه اجتماعی گفت: در مقاطع مختلف زمانی حکمرانی دچار یکسری دست‌اندازها و مشکلاتی می شود و دولت برای رسیدگی به مشکلات براساس اهمیت ها، ظرفیت ها و شرایط موجود اقدام به اولویت بندی هایی می کند.

وی با بیان اینکه اعتماد ملی دچار خدشه سنگینی شده، افزود: جامعه نسبت به اصل حاکمیت حساسیت ها، دلگیری ها و گلایه های بسیار سختی دارد. در این مقطع تنها گام موثر و کلیدی «بازسازی اعتمادملی و اعتبارآفرینی برای حاکمیت» است. در این اوضاع، هیچ نوع اختلافات داخلی اعم از اختلافات بین احزاب سیاسی، اختلافات بین احزاب با حاکمیت و منفعت طلبی های گروهی و جناحی قابل توجیه نیست چون هیچ فرصتی نداریم. معتقدم اختلافات داخلی را باید به شکلی متوقف کنیم و همه برای کمک به دولت دست به دست بدهیم.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی یادآور شد: برای کمک به دولت باید همه ظرفیت‌های نظام اعم از توانمندی ها و قابلیت ها رهبری، قوای سه گانه، نیروهای مسلح، تریبون های سنتی همچون منبرها و نمازهای جمعه، احزاب و سایر دستگاه های حاکمیتی تجمیع و به عنوان پشتوانه ای قوی برای تنش زدایی در حوزه سیاست خارجی به کار گرفته شوند.

وی با تأکید بر لزوم و اهمیت موفقیت قطار سیاست خارجی در مسیر حرکتی خود با دریافت حمایت رهبری و رئیس جمهور افزود: جامعه علاقمند است که نظم سیاسی ایران به هم نخورد. وقتی مسائل مان را با جهان کنیم، می توانیم بر مدار واقعی خودمان قرار بگیریم، دلهره ها و دغدغه هایی را که دنیای پیرامون برای ما تدارک دیده و نگرانی هایی که مردم برای آینده خود دارند به حداقل برسانیم.

وی افزود: تحقق این اهداف همه در یک محور کلیدی خلاصه می شود که برگردیم به اعتباری که دولت در زمان ریاست جمهوری مرحوم هاشمی و آقای خاتمی داشت چون آن مقطع دوره درخشان و تاریخی مدیریت کشور بود. در آن دوره حداقل کشور 16 سال در عالی ترین سطح و بهترین شرایط به لحاظ اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و دیپلماسی اداره شد.

این فعال سیاسی با بیان اینکه همه راه‌های اشتباه رفته را باید بگردیم، اظهار کرد: این نیازمند همبستگی و همگرایی کامل همه بخش های قدرت سیاسی کشور است.

وی درباره نقش اصلاح طلبان برای احیای سرمایه اجتماعی گفت: بخش بزرگی از بدنه سیاسی کشور اصلاح طلب است. به ویژه طبقه متوسط شهری تمایلات سیاسی اش را به جریان اصلاحات نشان می دهد بنابراین همچنان آقای خاتمی یک ظرفیت است، اگرچه این ظرفیت در طول دوره ای تضعیف شده است. این تضعیف به دلیل رفتار نامساعد حاکمیت با آقای خاتمی و عدم پیگیری رویکردهای واقع بینانه توسط اصلاح طلبان بود. ما اصلاح طلبان یا کمال گرایی بیش از حد کردیم یا دچار انفعال شدیم.

عطریانفر با بیان اینکه همچنان اصلاح طلبان یک ظرفیت موثرند، یادآور شد: آقای خاتمی دلبستگی به کشور و شهروندان دارد، او همچنان می تواند نقش کارآمدی می تواند در احیای سرمایه اجتماعی نظام ایفا کند. البته این توقع دو طرفه است، نخست حاکمیت محدودیت ها را بردارد و حتی از آقای خاتمی برای همکاری دعوت کند. دوم آنکه اصلاح طلبان باید خود را از تمامیت طلبی آزاد و با سایر گرایش های سیاسی برای عبور کشور از مشکلات همکاری کنند چون عرصه سیاست یک میدان مشایی است که همه در آن حضور دارند.

 

 
 

 

منبع : نامه نیوز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه