معرفی کتاب زندگی خوب
خواندن این کتاب را به همهی کسانیکه بهدنبال یک زندگی شادتر، بهبود روابط اجتماعی و سلامت روانی هستند، پیشنهاد میکنیم.
رابرت والدینگر و مارک شولز در کتاب زندگی خوب بهدنبال پاسخ دادن به یک سؤال بنیادین هستند: چه چیزی باعث ایجاد یک زندگی رضایتبخش و معنادار میشود؟ در این کتاب پرفروش نیویورک تایمز میخوانیم که پاسخ این سؤال، سادهتر از چیزیست که تصور میکنیم. براساس یافتههای محققان هاروارد طی هشتاد سال، حقیقت ساده و درعینحال شگفتانگیز این است که هرچه روابط ما قویتر باشد، احتمال بیشتری دارد که زندگی شاد، رضایتبخش و در کل سالمتری داشته باشیم.
دربارهی کتاب زندگی خوب
رابرت والدینگر (Robert Waldinger) و مارک شولز (Mark Schulz) در کتاب زندگی خوب (The Good Life) نتایج حاصل از طولانیترین تحقیقات جهان در مورد شادی را افشا میکنند تا یکبار و برای همیشه ثابت کنند که بهزیستی ما کاملاً تحتکنترل خودمان و وابسته به انتخابهایمان است. نکات ارزشمند این کتاب از داستانهای زندگی شخصی صدها شرکتکننده در مطالعهی محققان هاروارد بهدست آمده. این مطالعات نشان دادهاند که روابط در همهی اشکالشان اعم از دوستیها، شراکتهای عاشقانه، روابط با اعضای خانواده، همکاران، همبازیهای تنیس، اعضای باشگاه کتابخوانی، گروههای مطالعهی کتاب مقدس و ...، همگی به داشتن یک زندگی شادتر و سالمتر کمک میکنند. کتاب زندگی خوب به ما نشان میدهد که هرگز برای ازسرگیری روابطی که قبلاً داشتهایم یا ایجاد روابط جدید دیر نیست و نمونههایی از نحوهی انجام این کار را نیز در اختیارمان قرار میدهد.
نویسندگان کتاب زندگی خوب را با طرح یک سؤال آغاز میکنند: اگر درحالحاضر مجبور بودید یک انتخاب دوباره برای زندگی داشته باشید تا خودتان را در مسیر سلامتی و خوشبختی قرار دهید، چه شیوهای را برمیگزیدید؟ برخلاف تصور بسیاری از مردم، این موفقیت شغلی، ورزش یا رژیم غذایی سالم نیست که شما را شادتر و خوشبختتر میکند، بله، همگی این موارد اهمیت بسیاری دارند اما مسئلهی کلیدی و مهم درواقع چیز دیگریست؛ روابط خوب. اگر تمام هشتادوچهار سال مطالعهی هاروارد را خلاصه کنیم، به یک اصل واحد برای سرمایهگذاری در زندگی میرسیم: روابط خوب ما را سالمتر و شادتر نگه میدارد.
این کتاب آمار دقیق و جالبی را در اختیار خوانندگان قرار میدهد؛ برای مثال اینکه تحقیقات اخیر نشان داده است تنهایی برای افراد مسن احتمال چاقی ناسالم در آنها را دو برابر افزایش میدهد و تنهایی مزمن احتمال مرگ افراد را 26% بالا میبرد. و یا مطالعهای دیگر در سال 2018 که نشان داد در ایالاتمتحده از هر چهار بزرگسال، سه نفر احساس تنهایی میکنند. دکتر والدینگر و دکتر شولز در کتاب زندگی خوب بیان میکنند که بهطور معمول ما عادت داریم درون زندگی خود را با ویترین زندگی دیگران مقایسه کنیم و شاید همین موضوع عامل بسیاری از سرخوردگیها در روابط و ناامیدیهای ماست.
در کتاب زندگی خوب میخوانیم که حداقل از زمان سقراط، بحث درمورد اینکه چه چیزی باعث کیفیت زندگی انسان میشود، وجود داشته است. و اکنون بالاخره علم روانشناسی با استفاده از روشهای مدرن به آن پرداخته است. رابرت والدینگر و مارک شولز، به بسیاری از فیلسوفان، بهویژه رواقیون ادای احترام میکنند و روایتی متقاعدکننده برای خوانندگان مدرن ارائه میدهند؛ اینکه زندگی خوب، درواقع داشتن خانوادهی خوب، عشق خوب و دوستان خوب است. کتاب زندگی خوب، یک کتاب خودیاری نیست اما دو نویسنده نکات و تمریناتی عملی درمورد آنچه که زندگی را معنادار میکند نیز در اختیار خوانندگان قرار دادهاند.
انتشارات اندیشه آگاه کتاب زندگی خوب را با ترجمهی مریم رضایی منتشر و روانهی بازار کتاب کرده است.
جوایز و افتخارات کتاب زندگی خوب
- کتاب پرفروش نیویورک تایمز
- نامزد جایزهی بهترین کتاب غیرداستانی گودریدز در سال 2023
نکوداشتهای کتاب زندگی خوب
- این کتاب گیرا و قدرتمند به ما به صورت علمی و عملی نشان میدهد که چگونه میتوان تعریفی برای یک زندگی خوب ارائه داد، آن را خلق و مهمتر از همه زندگی کرد. (Jay Shetty)
- ایدهآل برای خوانندگان کتابهای آرتور بروکس، دانیل پینک، آنجلا داکورث، و سایر نویسندگانی که درمورد چگونگی ایجاد زندگی مرفه و رضایتبخش تحقیق میکنند. نگاهی دقیق به اینکه چرا روابط اهمیت دارند. (Kirkus Reviews)
- بسیار جذاب و خواندنی... ترکیبی از تحقیقات و ارائهی گامهای عملی. این سند قابلاعتماد از قدرت روابط انسانی، گنجینهی ارزشمندی برای هرکسی است که بهدنبال شادی و خوشبختی در زندگیست. (Publishers Weekly)
- راز زندگی خوب را میخواهید؟ رابرت والدینگر و مارک شولز آن را در این کتاب جدید و فوقالعاده در اختیارتان میگذارند. کتاب زندگی خوب براساس طولانیترین نظرسنجیای که تاکنون درمورد زندگی آدمها انجام شده است نشان میدهد که چه کسی خوشحال است و چه کسی خوشحال نیست. (Arthur C. Brooks - American Author)
- والدینگر و شولز متخصصان جهانیای هستند که زندگی را معنادار میکنند. کتابهای آنها توصیههایی بسیار خوب را برای جهانی که با سطوح بیسابقهای از ناراحتی و تنهایی مواجه است، ارائه میدهد. (Laurie Santos)
- والدینگر و شولز یک کتاب ضروری درمورد شکوفایی انسان نوشتهاند. زندگی خوب با حمایت از تحقیقات فوقالعاده و مملو از توصیههای عملی، ذهن شما را باز و قلب شما را غنی میکند. (Daniel H. Pink - American Author)
کتاب زندگی خوب برای چه کسانی مناسب است؟
خواندن این کتاب را به همهی کسانیکه بهدنبال یک زندگی شادتر، بهبود روابط اجتماعی و سلامت روانی هستند، پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب زندگی خوب: درسهایی از طولانیترین پژوهش جهان در زمینه شادکامی میخوانیم
به احساسی فکر کنید که موقع عاشق شدن تمام وجودتان را در برمیگیرد یا احساستان زمانی که میفهمید طرف مقابل هم به همان اندازه عاشق شماست. به آن شور و حرارت و آرامش خیالی که با تمام وجود تجربه میکنید، فکر کنید. حالا احساس مشابه اما متفاوتی را در نظر بگیرید که وقتی دوستی صمیمی در شرایط سخت از شما حمایت و پشتیبانی میکند، تجربه میکنید؛ یا وقتی شخصی که برایتان جایگاه خاصی دارد میگوید که به شما افتخار میکند، آن ذوق و هیجان زائدالوصفی که در وجودتان میپیچد را به خاطر بیاورید. لحظهای را تجسم کنید که اشک ریختن از سر شادی چه حسی دارد یا آن انرژی مثبتی که از بگوبخند با همکارتان میگیرید. درد جسمی ناشی از فقدان یکی از عزیزانتان را در نظر بیاورید. یا حتی آن لذت کوتاه و گذرای دست تکان دادن برای پستچی.
این احساسات کوچک و بزرگ، همهوهمه به مراحل تکامل بیولوژیکی ما برمیگردد. دقیقاً به همان صورت که مغزمان به پر بودن شکممان واکنش نشان میدهد و احساس رضایت و لذت را بهعنوان پاداش در ما به وجود میآورد، به روابط مثبت با دیگران نیز واکنش نشان میدهد. در واقع مغزمان به ما میگوید: «آره، یهکم بیشتر لطفاً.» روابط مثبت این پیام را به بدنمان مخابره میکنند که ما در امنیت هستیم و اینگونه برانگیختگی جسمی در ما کاهش و احساس بهزیستی در ما افزایش پیدا میکند. درست برعکس، تجربیات و روابط منفی باعث ایجاد احساس خطر در ما میشوند و بدنمان هورمونهایی مثل آدرنالین و کوتیزول ترشح میکند. این هورمونها تنها بخشی از یک مجموعه واکنشهای جسمانی هستند که هوشیاری را در ما افزایش میدهند و اینگونه به ما کمک میکنند تا نسبت به شرایط خطرناک و مهم واکنش نشان دهیم (واکنش جنگوگریز). همین روند تا حدود زیادی علت وجود احساس استرس در ما میباشد.
دیدگاه تان را بنویسید