حمایتهای اجتماعی برای کارگران بیکار
سازمان تامین اجتماعی با هدف جبران بخشی از زیانهای ناشی از بیکاری غیرارادی، به کارگران بیکار مقرری بیمه بیکاری پرداخت میکند. در این بخش، به برخی از سوالات متداول در رابطه با بیمه بیکاری پاسخ خواهیم داد:
آیا کارگران بیکار از مزایای رفاهی کارفرما نیز بهرهمند میشوند؟
خیر، کارگرانی که از مقرری بیمه بیکاری استفاده میکنند، به دلیل قطع رابطه کاری، از مزایای رفاهی مانند عیدی، پاداش، کمک عائلهمندی و بن کارگری که در زمان اشتغال دریافت میکردهاند، برخوردار نخواهند بود. این موضوع در قوانین کار، تامین اجتماعی و بیمه بیکاری نیز پیشبینی شده است. با این حال، در برخی موارد خاص مانند تعطیلی موقت کارگاه، کارفرما ممکن است به صورت اختیاری بخشی یا تمام این مزایا را به کارگران پرداخت کند.
آیا برای کارگران بیکار در اخذ مجوز کسب و کار تسهیلاتی در نظر گرفته شده است؟
بله، بر اساس قانون بیمه بیکاری، تمام دستگاههای دولتی موظف هستند به کارگران بیکاری که مقرری دریافت میکنند، در اولویت صدور مجوز کسب و کار قرار دهند. این یعنی کارگران بیکار میتوانند سریعتر از سایر افراد، پروانه کسب و کار یا موافقت اصولی برای راهاندازی کسب و کار خود دریافت کنند. البته با شروع فعالیت جدید، پرداخت مقرری بیمه بیکاری قطع خواهد شد.
همه آنچه باید درباره بیمه بیکاری بدانید | چه تغییراتی برای بهبود پوشش بیمه بیکاری نیاز است؟
در صورت فوت، از کارافتادگی یا بازنشستگی در حین دریافت مقرری بیمه بیکاری چه اتفاقی میافتد؟
در این موارد، پرداخت مقرری بیمه بیکاری قطع شده و به جای آن، بر اساس قوانین تامین اجتماعی، مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی یا بازماندگان پرداخت میشود. محاسبه این مستمریها بر اساس درآمد دو سال آخر اشتغال انجام میشود.
آیا هر دو نفر از یک زوج بیکار میتوانند از افزایش مقرری به دلیل داشتن فرزند بهرهمند شوند؟
خیر، در صورتی که هر دو نفر از یک زوج بیکار باشند، تنها یکی از آنها میتواند از افزایش مقرری به دلیل داشتن فرزند استفاده کند. این بدان معناست که هر فرزند تنها یک بار میتواند برای افزایش مقرری در نظر گرفته شود.
در صورت تغییر تعداد افراد تحت تکفل، چه باید کرد؟
در صورتی که تعداد افراد تحت تکفل کارگر بیکار تغییر کند، باید این تغییر را به سازمان تامین اجتماعی اطلاع داد. با توجه به این تغییر، میزان مقرری بیمه بیکاری نیز افزایش یا کاهش پیدا میکند.
کدام مرجع مسئول تشخیص افراد تحت تکفل است؟
احراز کفالت خواهر و برادر بر عهده وزارت کار و امور اجتماعی است، اما برای سایر افراد تحت تکفل، کارگر باید مدارک لازم را به سازمان تامین اجتماعی ارائه کند.
دیدگاه تان را بنویسید