عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با بیان اینکه وظیفه همه ما امروز این است که برای تقویت پیشرفت کشور، تقویت دولت و مسیری که دنبال میشود تمام توان خود را به کار ببریم، تصریح کرد: در این راستا، باید کمک کنیم این مسیر پیشرفت با قوت به پیش برود و دچار کندی توقف و پسرفت نشود.
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام امشب (سهشنبه، 29 آبان) در هفتاد و هفتمین جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن که در سالن سوره حوزهی هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن تاکید بر بهرهگیری از تجارب متخصصان در حوزههای مختلف گفت: اگر از یک جهش در خور ملت ایران با متناسب فرصتهایی است در اختیار ما داشته باشیم، سخن میگوییم حتماً باید یک تحلیل و توصیف صحیح از صحنه واقعیت و میدان جهان روابط اقتصادی خارجی داشته باشیم.
وی افزود: اگر از رشد ۸ درصد صحبت میکنیم و روی آن تاکید داریم البته فقط تاکید ما نیست بلکه قانون برنامه هفتم توسعه نیز هست. این بر یک مبنای واقعی نوشته شده است که ما یک جهان فرصت داریم و اگر یک جهان فرصت داریم باید یک ایران جهش داشته باشیم که در قانون نیز آمده است.
جلیلی گفت: این قانون همین امسال توسط مجلس محترم ابلاغ شد، نوشت و آن را نهایی کرد. آقای رئیس جمهور محترم هم اعلام کردند که برنامه ایشان همین برنامه هفتم توسعه است لذا همه باید کمک کنیم تا این برنامه محقق شود.
وی ادامه داد: جدای از اقتضائات ایجابی که برای این کار وجود دارد متاسفانه در سالهای منتهی به ۱۴۰۰ چند سال با رشد منفی اقتصادی روبرو بودیم. در این سالها ما رشد صفر درصد و رشدهای حداقلی داشتیم به نحوی که متوسط رشد ما بسیار پایین بود که باید جبران شود لذا در سالهای پیش رو باید همه توان خود را به کار بگیریم.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با بیان اینکه وظیفه همه ما امروز این است که برای تقویت پیشرفت کشور، تقویت دولت و مسیری که دنبال میشود تمام توان خود را به کار ببریم، تصریح کرد: در این راستا، باید کمک کنیم این مسیر پیشرفت با قوت به پیش برود و دچار کندی توقف و پسرفت نشود.
وی افزود: لازمه این کار بهرهگیری حداکثری از تجارب موفق گذشته است تا تجارب تلخ مجدداً تکرار نشوند.
جلیلی اظهار کرد: تجارب موفق آنچه بود که طی سه سال اخیر شکل گرفت تجارب تلخ این بود که ما این فرصتها را در نظر نگیریم و موفقیتهایی که میتوان آن را انجام داد دنبال نکنیم و نتیجه آن میشود که به رشد منفی یا صفر برسیم. متاسفانه تجربه تلخ در سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ برای کشور رقم خورد.
وی ادامه داد: برخی اوقات یک تجربه تلخ به خاطر یک حقیقت یا واقعیت اتفاق میافتد ولی برخی اوقات موانع کاذب مطرح شده که لزوماً این گونه نبوده که موضوعات مطرح شده مانع رشد شما باشند. ممکن است اذیتهایی در مسیر وجود داشته باشد اما آنها لزوماً مانع رشد شما نبوده است.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام افزود: یکی از موضوعات اینن بود که زمانی گفته میشد اگر میخواهیم فلان واکسن را وارد کشور کنیم ابتدا باید FATF یا موضوعات دیگری حل شود و در موضوع نفت نیز چنین مطالبی مطرح میشد. در حالی که تجربه سه سال دولت شهید رئیسی نشان داد که همه کارها صورت گرفت و هیچ کدام از موانعی که مطرح میشد نتوانستند مانع این کارها شوند.
وی گفت: باید از مسیر پیشرفت صیانت کنیم تا شتاب در خور ملت ایران رقم بخورد و افزایش یابد، تصریح کرد: اینکه ما در لایحه بودجه رشد ۳.۵ درصد را مطرح کنیم در صورتی که طبق قانون باید به طور متوسط رشد ۸ درصد سالانه را داشته باشیم، نگران کننده است.
جلیلی ادامه داد: تقویت دولت در رشد ۸ درصد است چون میخواهیم دولت تقویت شود تا به تبع آن کشور پیشرفت کند بر روی این موضوع تاکید داریم. یک وقت است که میگویند این تاکید شعار است در صورتی که این قانون است و ادله اثباتی دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام اظهار کرد: نمیشود کشور را معطل دو یا سه کشور که در مقام دشمنی با ما قرار دارند کنیم بلکه در دنیا و همسایگی ما، آسیا آمریکای لاتین و اروپا فرصتهای بسیاری وجود دارد و اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است که میتواند با قدرت ادامه پیدا کند.
وی افزود: دانشگاههای ما میتوانند در رشد ۸ درصدی نقش جدی را داشته باشند که لازمه آن تعریف ماموریت، کار و زمینههای تحقق برای آنها است.
جلیلی تصریح کرد: اکنون اگر از روابط خارجی صحبت میکنیم اتفاقاً نشان دهنده این است که ۲۰۰ کشور در دنیا وجود دارد و باید فرصتهای موجود برای برقراری ارتباط با آنها را پیدا کنیم تا با قدرت رشد در شأن ملت ما میسر شود.
وی ادامه داد: تحقق رشد به این معناست که شما به همان نسبت بیکاری نداشته باشید، رفاه داشته باشید و مهاجرت جوانان نخبه به حداقل یا صفر برسد. یعنی میزان تعیینشده برای رشد معنا دارد، رشد صرفا یک کلمه نیست که بگوییم محقق شد یا خیر بلکه دارای ابعاد مختلف است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در چند سال پیش رئیس دانشگاه هاروارد یک کتابی را به نام شادکامی نوشت. در آن کتاب بیان میکند که شاخص درآمد و سرانه نمیتواند باعث خوشبختی باشد.
وی افزود: در اندیشه سیاسی اگر ما از شاخصهای سیاسی صحبت میکنیم و اینکه چه روندی را باید دنبال کند، یکی از بحثهای اساسی همین است که آن موقع شما باید بگویی که فرجام این مباحثی که داریم چیست. آیا خوشبختی را به دست میآوریم یا نه؛ یکی از بحثهای مهم این است که شما بیان کنید، خوشبختی یعنی چه.
جلیلی ادامه داد: لذا یکی از بحثهای جدی در اندیشه سیاسی و قرآن این است که دین برای ما خوشبختی واقعی را در حیات دنیا و آخرت بیاورد. در تمام آیات قرآن قبل از اینکه نذیر باشد، بشیر است. در آیات اول قرآن بیان میکند که هدایت برای کسانی است که پذیرفته باشند. شادکامی ایمانی که در دنیا وجود دارد چگونه است و تحقق آن به چه شکلی است؟ باید بررسی کنیم در عرصه عمل چه کاری را باید انجام دهیم و به آن برسیم.
وی گفت: قرآن در این زمینه بسیار حرف و صحبت دارد. در اوایل انقلاب با خیلیها که بحث میکردیم. بعضی از این افراد از گروهها میگفتند خوشبختی در اندیشه مارکسیسم است. این افراد با همین اندیشه اتحاد جماهیر شوروی را شکل دادند، اما یک قرن نشد که فروپاشید. یا خیلی افراد دیگر گفتند که شادکامی در لیبرالیسم است.
بنابر گفته عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در رابطه با شعار زن، زندگی آزادی کشورهایی که این شعار را برای ما سر میدادند در همین شعار به بن بست رسیدند.
جلیلی عنوان کرد: غربیها استاد دانشگاه را دستگیر میکنند، نمیگذارند دانشجویان شعاری برای فلسطین بدهند، دهها هزار زن را کشتند و به خاطر منافع خود میگویند ۵۰ هزار زن و کودک هم کشته شود اشکالی ندارد.
وی در پایان گفت: یکی از سوالات مهمی که توسط دانشجویان و جوانان مطرح میشوند این است که لازم است خوشبختی و بدبختی را تعریف کنیم. قرآن برای هدایت آمده است و ما را به سمت اصولی هدایت میکند.
منبع :
فارس
دیدگاه تان را بنویسید