تحولی در جراحی چشم
در سالهای اخیر، پیشرفتهای هوش مصنوعی (AI) به همراه نوآوریهای پزشکی موجب تغییرات عمدهای در حوزه درمان بیماریها و اصلاح نواقص بدنی شده است. در یکی از جدیدترین دستاوردها، پاتریشیا گونسالوز، یک زن ۳۱ ساله اهل پرتغال که به دلیل ضعف شدید بینایی تقریباً نابینا بود، با انجام جراحی لیزری مبتنی بر هوش مصنوعی موفق به بهبود بینایی فراتر از حد طبیعی شده است. این جراحی که در بریتانیا انجام شد، توجهات بسیاری را به دلیل نتایج قابلتوجه خود جلب کرده است
یک زن تقریبا نابینا پس از جراحی لیزری با هوش مصنوعی، بینایی فراتر از ۲۰ از ۲۰ پیدا کرده است.
به گزارش روزنامه بریتانیایی تلگراف، پاتریشیا گونسالوز، ۳۱ ساله از پرتغال اولین فردی در بریتانیا است که این نوع جراحی لیزری برایش انجام شده است.
در این جراحی، ابتدا از چشمهای او اسکن دقیقی گرفتند. سپس یک نسخه دیجیتال از آن ساختند و با کمک هوش مصنوعی برنامه ویژهای برای اصلاح بینایی او طراحی شد. در نهایت جراح، این برنامه را روی چشمهای خانم گونسالوز اجرا کرد.
خانم گونسالوز از پنج سالگی عینک میزد و بدون عینک عملا چیزی نمیدید.
به گفته دیوید آلامبی، فوق تخصص چشم، او حتی قادر به دیدن E بزرگ در بالای تست بینایی اسنلن نبود.
دکتر آلامبی میگوید: «بینایی او پیش از عمل، بدتر از ۲۰ از ۲۰۰ بود و با عینک میتوانست به ۲۰ از ۲۰ برسد. اما حالا بدون عینک دید ۲۰ از ۱۶ است.»
بینایی طبیعی یعنی ۲۰ از ۲۰ یعنی آنچه که فرد میتواند از فاصله بیست پایی (شش متری) به وضوح ببیند. اما دید خانم گونسالوز اکنون به حدی است که آنچه یک فرد با بینایی عادی در فاصله ۱۶ پایی میبیند او از فاصله بیست پایی به وضوح ببیند.
دیدگاه تان را بنویسید