چگونه از ممنوع الخروجی خود مطلع شویم؟
بارها اتفاق افتاده که افراد هنگام خروج از کشور ناگهان متوجه ممنوع الخروجی خود شده و برنامه سفرشان به هم ریخته است. در حالی که میتوان قبل از سفر از وضعیت ممنوع الخروجی خود اطلاع پیدا کرد.
برای سفر به خارج از کشور، به دو مجوز نیاز دارید: ویزا از کشور مقصد و مجوز خروج از کشور مبدا. گاهی افراد در فرودگاه با دیدن مهر ممنوع الخروجی غافلگیر میشوند.
دلایل ممنوع الخروجی میتواند مختلف باشد، اما در هر صورت فرد ممنوعالخروج حتی با وجود ویزا و بلیط هواپیما، اجازه خروج از کشور را ندارد.
سقوط ارزش پاسپورت ایرانی به رتبه 86 و پایین تر از لبنان و جیبوتی! + عکس
بنابراین، پیش از هرگونه سفر خارجی، از وضعیت خروج خود از کشور مطلع شوید.
نحوه استعلام ممنوع الخروجی:
ممنوع الخروجی توسط مراجع مختلفی مانند قوه قضائیه، بانکها، حوزه مالیاتی و ثبت اسناد اعمال میشود. برای اطلاع از وضعیت ممنوع الخروجی در هر مرجع، روشهای مختلفی وجود دارد:
1. سامانه ثبت من:
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان یکی از مراجع صدور ممنوع الخروجی، امکان استعلام آنلاین را در سامانه "ثبت من" به آدرس [نشانی وب نامعتبر برداشته شد] فراهم کرده است.
2. سامانه ثنا:
با ثبتنام در سامانه ثنا قوه قضائیه به آدرس [نشانی وب نامعتبر برداشته شد] ، احکام ممنوع الخروجی صادره توسط دستگاه قضایی (به غیر از موارد امنیتی و خاص) به شما اطلاع داده میشود.
3. سامانه مالیاتی:
برای استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی، به درگاه ملی خدمات مالیات سازمان امور مالیاتی کشور به آدرس https://my.tax.gov.ir/ مراجعه کنید. در این سامانه میتوانید بدهی مالیاتی و جرایم خود را نیز پرداخت کنید.
4. اپلیکیشن پلیس من:
با نصب اپلیکیشن پلیس من بر روی گوشی همراه و وارد کردن کد ملی، میتوانید به صورت آنی از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوید. هزینه استعلام در این سامانه 5200 تومان است.
5. مراجعه حضوری به اداره گذرنامه:
با مراجعه حضوری به اداره گذرنامه نیز میتوانید از امکان خروج از کشور یا ممنوع الخروجی خود مطلع شوید.
استعلام ممنوع الخروجی در سامانههای آنلاین به صورت رایگان انجام میشود.
در صورت مشاهده ممنوع الخروجی، برای رفع مشکل باید به مرجع مربوطه مراجعه کنید.
با پیشبینی و استعلام وضعیت ممنوع الخروجی خود، از بروز مشکل در سفرتان جلوگیری کنید.
دیدگاه تان را بنویسید