سیرابیج یک غذای سنتی از خطه شمال ایران است که به ویژه در استان گیلان محبوبیت زیادی دارد. سیرابیج که به زبان محلی گیلانی سیرواویج نامیده میشود، خورشی بسیار خوش طعم و مقوی است. این غذا در زمانی که سیر تازه در بازارهای محلی گیلان موجود است، طبخ میشود. حبههای سیر را در پاییز خرد کنید و در فریزر نگه دارید و با سیر هر چند وقت یکبار این غذای لذیذ را نوش جان کنید. در این بررسی به شما طرز تهیه سیرابیج را آموزش میدهیم. همچنین میتوانید مواد غذایی مورد نیاز خود را برای درست کردن سیرواویج سنتی از وبسایت و اپلیکیشن اسنپ مارکت خریداری کنید.
طرز تهیه همبرگر به روش مک دونالد | این غذای تاریخی را به همین راحتی درست کنید
طرز تهیه سیرابیج گیلانی خوشمزه
روش تهیه سیرابیج گیلانی بسیار ساده است و در زمان کوتاه و با هزینه کم تهیه میشود. این غذا شامل تخم مرغ و برگهای سیر خرد شده است که بسته به فصل برگهای سیر، سبز خواهند بود. برگهای سیر را خرد کرده و با روغن در تابه تفت میدهیم و سپس تخم مرغها را اضافه میکنیم و هم میزنیم. سپس ادویه جات از جمله نمک، فلفل و زردچوبه را به غذا اضافه میکنیم. در ادامه به طور مفصل در مورد طرز تهیه سیرواویج صحبت میکنیم:
- زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
- زمان پخت: ۲۰ دقیقه
- کل زمان تهیه: ۴۰ دقیقه
- کالری: ۲۷۵
- تعداد سرو: ۳ نفر
مواد لازم برای سیرواویج
- سه دسته برگ سیر تازه
- سه عدد تخم مرغ
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن مایع به میزان لازم
دستور پخت سیرواویج طبق مراحل زیر است:
۱- سبزیجات را آماده کنید
ابتدا باید برگهای سیر را خوب بشویید و گل و لای موجود در آنها را پاک کنید. سپس برگها را با چاقو به قطعات کوچک خرد کنید. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که برخی از گیلانیها زمانی این غذا را درست میکردند که گیجاواش در بازار موجود باشد. گیجاواش نام یکی از سبزیهای محلی استان گیلان است. به نظر میرسد ترکیب برگ سیر با گیجا طعم منحصر به فرد و متفاوتی به سیرابیج ببخشد.
۲- برگهای سیر را بپزید
سپس برگهای سیر را در تابه بریزید و در روغن سرخ کنید. توجه داشته باشید برگها نباید خیلی قرمز و سیاه شود زیرا طعم آنها تغییر میکند و تلخ میشود.
۳- تخم مرغها را اضافه کنید
سپس نوبت به اضافه کردن تخم مرغها میرسد. وقتی تخم مرغها را روی سیر میریزیم زیاد هم نزنیم چون بافت و قوام تخم مرغ از بین میرود و ظاهر سیرابیج تغییر میکند. مدتی طول میکشد تا تخم مرغها پخته شوند. این غذا با بوی بی نظیرش اشتها همه را تحریک میکند. علاوه بر سیرابیج و برنج میتوانید از یک کاسه ماست و کولی شور محلی برای تزئین غذای خود استفاده کنید.
طرز تهیه سیرابیج با مرغ
- زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: ۳۰ دقیقه
- کل زمان تهیه: ۶۰ دقیقه
- کالری: ۳۲۲
- تعداد سرو: ۳ نفر
مواد لازم برای سیرواویج
- سه عدد سینه مرغ
- سه دسته برگ سیر تازه
- سه عدد تخم مرغ
- نمک، فلفل، زردچوبه و روغن مایع به میزان لازم
دستور پخت سیرواویج با مرغ طبق مراحل زیر است:
- مرغ را با یک عدد پیاز و ادویهها داخل قابلمه بریزید. سپس روی مرغ کمی آب بریزید و اجازه دهید تا مرغ پخته شود. در انتها پخت کمی زعفران روی مرغها بریزید و آنها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
- برگ سیر را که تمیز کردید، ابتدا بدون روغن داخل تابه تفت دهید و بعد از آن کمی روغن بریزید و بگذارید برگ سیر کمی پخته و نرم شود.
- کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود. در ادامه تخم مرغها را داخل تابه بریزید و ابتدا کمی سفیدهها را هم بزنید تا خودش را بگیرد سپس زردهها را باز کنید و همه مواد را هم بزنید. برای چند دقیقه درب تابه را بگذارید تا تخم مرغ پخته شود.
- برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید و بگذارید تا بجوشد. سپس کمی روغن روی برنج بریزید و به صورت کته دم کنید. برنج را داخل دیس کشیده و به همراه مرغ و سیرابیج در کنار ماست و زیتون سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه سیرابیج
- سیرابیج را میتوانید با کال کباب یا ماهی و اشپل نیز تهیه کنید.
- این امکان را دارید این غذا را به تنهایی یا با نان و پلو سرو کنید.
- آب نارنج میتواند به غذای شما طعم بهاری ببخشید.
- سرخ کردن زیاد یا کم برگهای سیر به ذائقه شما بستگی دارند.
کلام آخر
سیرواویج با ذائقه بسیاری از افراد همخوانی دارد. شما با یادگیری طرز تهیه سیرابیج میتوانید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید. ممکن است در محل زندگی شما برگ سیر تازه وجود نداشته باشد زیرا گیاهان سیر در مناطق مختلف شمال ایران میرویند. برگهای سیر سبز به ویژه در فصل بهار که تازه و معطر هستند به طور جداگانه به بازار عرضه میشوند. پس برای فصول دیگر بهتر است برگ های سیر را یخچال نگهداری کنید
سلام- من خودم شمالی هستم- الان فصل این غذا نیست.باید اوائل بهار تا اخر فروردین ماه که برگ سیرهای تازه و نازک هست تهیه شود.ای کاس به مخاطبین میگفتید.