مراسم تشییع ملکه الیزابت دوم به روایت تصویر
روز گذشته صدها هزار نفر در خیابانها صف کشیدند تا با ملکه الیزابت دوم که طولانی ترین دوران سلطنت تمام ادوار را داشت خداحافظی کنند.
در مراسم تشییع ملکه الیزابت دوم در حالی که پیکر ملکه از کاخ هالی رود در ادینبورگ (اقامتگاه اصلی خانواده سلطنتی بریتانیا در اسکاتلند) به سمت کلیسای جامع سنت جایلز حمل میشد، چارلز سوم به همراه سه خواهر و برادرش، رژه را رهبری کردند. در کلیسای جامع، مراسم سپاسگزاری از ملکه الیزابت با حضور لیز تراس نخست وزیر بریتانیا و نیکلا استورجن وزیر اول اسکاتلند برگزار شد.
تابوت ملکه الیزابت دوم پس از طی یک مسیر شش ساعته از قلعه بالمورال، جایی که ملکه در آن به خواب ابدی فرو رفت به کاخ هالی رود در ادینبورگ وارد و سپس طی مراسمی به کلیسای سنت جایلز منتقل شد.
در جریان این رژه لحظهای نمادین توسط دوربین ها ثبت شد. یک پرتو نور از خورشید بر تابوت ملکه الیزابت دوم تابید و لحظهای عجیب خلق کرد تا تعبیرهای شاعرانهای از آن شکل گیرد.
هنگامی که سرود ملی نواخته میشد و تابوت به آرامی داخل ماشین نعش کش پایین میآمد، فرزندان ملکه، شاه چارلز، آنه شاهدخت سلطنتی، پرنس اندرو و پرنس ادوارد در حال نگریستن به این صحنه بودند. آنها سپس یک کیلومتر پشت سر تابوت مادرشان رژه رفتند.
دومین لحظه نمادین مراسم دیروز پس از اعلام مرگ ملکه شکل گرفت: یک رنگین کمان بر فراز کاخ باکینگهام در کنار رنگین کمان دیگری بالای قلعه ویندزور دیده شد و حاضران و بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی که شاهد تصاویر این صحنهها بودند را احساساتی کرد.
در مجموع ۴۵ خودرو در کاروان تشییع جنازه حاضر بودند که شامل خودورهای پلیس و پشتیبانی هم میشد. صف های عظیمی از طرفدارن سلطنت با پرچم ها و تابلوهای رنگارنگ یا دستساز خارج از کلیسای جامع سنت جایلز دیده میشد و جمعیت آنقدر زیاد بود که در میانه روز افسران پلیس اسکاتلند از پیوستن افراد دیگر به این جمعیت ممانعت میکردند.
در جریان مراسم تشییع جنازه ملکه، شاهزاده اندرو، دوک یورک، که به خاطر رسوایی به بار آمده در سال ۲۰۱۹ که طی آن متهم شد با واسطه گری جفری اپستین با یک دختر نوجوان ۱۷ ساله رابطه جنسی داشته عناوینش را از دست داد، نتوانست مثل خواهر و برادرهایش با لباس نظامی در مراسم حاضر شود.
تابوت ملکه پس از پایان مراسم تا ۲۴ ساعت در کلیسای جامع سنت جایلز خواهد ماند تا عموم مردم فرصت ادای احترام داشته باشند.
پس از این مراسم چارلز سوم برای اولین بار از مجلس بریتانیا دیدن کرد. تالار قرون وسطایی وست مینستر مملو از نمایندگان مجلس عوام و مجلس اعیان بریتانیا بود که برای دیدن شاه و ملکه جدید آمده بودند. لیز تراس و بوریس جانسون به همراه رهبر حزب کارگر، سرکِیر استارمر و صدها سیاستمدار دیگر ازجمله جرمی کوربین و جان مکدانل که سلطنت طلب به حساب نمیآیند نیز در سالن وست مینستر حضور داشتند.
دیدگاه تان را بنویسید