خواص خورشت قورمه سبزی برای کم خونی را بدانید.
قورمهسبزی یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیان است؛ این غذا حاوی ترکیباتی مانند آهن، روی، سلنیوم، منیزیم، کلسیم، فولات، فسفر، گوگرد و انواع ویتامینهای D ، C و گروه ویتامینهای B است.
برای بررسی خواص خورشت قورمه سبزی و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین نکاتی که هنگام طبخ خورشت قورمهسبزی باید به آنها توجه کنیم
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین نکاتی که هنگام طبخ خورشت قورمهسبزی باید به آنها توجه کنیم، اظهار کرد: افراد برای پخت این غذا باید از سبزیجات تازه یا خشکشده استفاده کنند، زیرا سبزیجات منجمد سرخ شده فاقد ارزش غذایی هستند.
وی درباره روشهای نادرست آمادهسازی سبزی بیان کرد: برخی از اشخاص پس از خرد کردن سبزی، آن را داخل آب ریخته سپس این آب را دور میریزند؛ این کار باعث میشود که مقداری از املاح سبزی به آب نفوذ پیدا کند، چون سبزیجات محلول در آب هستند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره روشهای نادرست طبخ سبزی افزود: گروهی از افراد هم سبزی خرد شده را آسیاب و در حرارت بالا با روغن سرخ میکنند سپس سبزی سرخ شده را در یخچال میگذارند تا منجمد شود، دوباره این سبزی را در حرارت بالا میپزند؛ این فرآیند موجب میشود که همه خواص سبزی از بین برود و تنها تفالهای از آن باقی بماند که هیچ ارزش غذایی ندارد.
عظمایی تاکید کرد: افراد در مراحل پخت قورمهسبزی میتوانند از گوشت مرغ یا قارچ هم استفاده کنند؛ قارچ جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز در مبتلایان به غلظت خون است؛ این غذا بسیار مقوی و سنگین بوده بنابراین بهتر است در وعده ناهار میل شود.
وی گفت: قورمهسبزی به علت داشتن آهن و فولات برای افراد کمخون بسیار مناسب بوده ؛ این غذا سرشار از منیزیم است بنابراین نقش موثری در رفع گرفتگی عضلات دارد؛ قورمهسبزی بهتر است همراه با سبزی خوردن میل شود.
مناسبترین روغنها برای طبخ خورشت قورمهسبزی
عظمایی درباره مناسبترین روغنها برای طبخ خورشت قورمهسبزی یادآور شد: افراد در تهیه این غذا باید روغنهای گیاهی مانند زیتون و کنجد استفاده کنند.
دیدگاه تان را بنویسید