خواص دارچین
ادویهها دارای طعم و رایحههای خوب هستند که در بین آنها دارچین یکی از محبوب ترینهاست. اما خواص دارچین چیست؟ برخی درمورد خواص دارچین میگویند دارچین مانع از التهاب، سرطان و دیابت میشود. تاریخچه دارچین به دوران باستان برمیگردد.
روش لاغری با دارچین و رژیم کاهش وزن 5 روزه پودر دارچین
در گذشته، برای درمان بعضی از بیماریها مانند بیماریهای تنفسی، مسائل زنان و زایمان و مشکلات گوارشی از دارچین استفاده میشد. در دهههای اخیر از دارچین برای لاغری استفاده میشود. اما آیا لاغری با دارچین حقیقت دارد؟ اگر پاسخ مثبت است،
روش لاغری با دارچین چیست؟
دارچین برای لاغری بررسیها نشان دادهاند که دارچین برخی از اثرات منفی خوردن غذاهای پرچرب را کاهش میدهد. دارچین میتواند به یک رژیم غذایی لاغری برای کاهش وزن بیشتر کمک کند. همچنین تأثیر آن بر سطح گلوکز خون برای کاهش وزن بدن قابل چشم پوشی نیست. خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارچین میتواند با بهبود سلامت بدن از طریق هضم بهتر غذا به افرادی که سعی در کاهش وزن دارند، کمک بیشتری کند. لازم به ذکر است که دارچین به تنهایی منجر به کاهش وزن در طولانی مدت نخواهد شد. اما افزودن دارچین به رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی برای کمک به شما در رسیدن به هدف کاهش وزن مفید است. یک قاشق چایخوری دارچین حاوی ۱٫۶ گرم فیبر است که میتواند به شما در دریافت فیبر روزانه کمک کند و احساس سیری در وعدههای غذایی را افزایش دهد.
لاغری با دارچین؛ خواص دارچین
مطالعات نشان داده است که با استفاده از دارچین میتوان بعضی از بیماریها را بهبود بخشید یا به نوعی تحت تأثیر قرار داد. دارچین همانند عسل خواص بسیار زیادی دارد. تحقیقات نشان دادهاند که دارچین خاصیت ضدمیکروبی و ضدعفونی کنندگی دارد. دارچین دارای آنتیاکسیدان است که به التیام زخم نیز کمک میکند و حتی فشار خون و کلسترول را پایین میآورد. برخی از بیماریهایی که دارچین به بهبود آنها کمک میکند عبارتند از:
آلزایمر
تصلب چندگانه بافتها (سفت شدن بافتها)
زخمهای مزمن و …
از دیگر مزایای دارچین میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- کاهش قند خون در بیماران دیابتی
تقریباً دو قاشق چایخوری پودر دارچین بعد از غذا به کاهش مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی کمک میکند و باعث میشود هورمونها بهتر کار کنند. دارچین همچنین فشار خون را کاهش میدهد که نتیجه آن تنظیم دیابت نوع دو است. برخی مطالعات نشان دادهاند که دارچین بر میزان گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تأثیر دارد. جالب اینجاست که نوع دارچین استفاده شده و تاثیر آنها با یکدیگر متفاوت است. دارچین کاسیا بیشترین تاثیر را در کنترل گلوکز خون دارد. یک تحقیق چینی شواهدی از پایین آمدن سطح گلوکز خون در بیمارانی که از مکمل دارچین استفاده میکردند، منتشر کرد. همچنین نشان داده شد که دارچین سطح کلسترول بیماران دیابتی را نیز کاهش میدهد.
۲- کاهش خطر بیماریهای قلبی
مصرف روزانه نصف قاشق چایخوری و یا یک گرم دارچین باعث کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خول) میشود. در کنار تمام این موارد، دارچین سطح کلسترول را نیز کاهش میدهد.
۳- خواص آنتیاکسیدانی
دارچین مملو از آنتی اکسیدانهای قوی مانند پلیفنول است. مصرف دارچین بدن شما را در برابر استرس که دلیل آسیب به سلولها و پیشرفت بسیاری از بیماریهاست، حفظ میکند.
۴- مبارزه با عفونتهای قارچی
دارچین به جلوگیری از پوسیدگی دندان و بوی بد دهان مشهور است. همچنین از روغن آن برای درمان عفونت دستگاه تنفسی استفاده میشود. خواص میکروبی این ادویه برای مبارزه با قارچها نیز قابل چشم پوشی نیست.
۵- پیشگیری از التهاب
ترکیب سینامالدئید که در ایجاد عطر و طعم بینظیر دارچین نقش دارد، در ترمیم آسیب بافتی و مبارزه با عفونتها نیز موثر است. مصرف دارچین همچنین میتواند باعث کاهش سردرد و انواع مختلفی از دردها مانند آرتروز شود. این ادویه همچنین گردش خون را افزایش میدهد که به نوبه خود میتواند بر کاهش درد تاثیرگذار باشد.
روشهای لاغری با دارچین
پودر دارچین دارای محتوای فیبر بالایی است. مصرف یک قاشق چایخوری میتواند احساس سیری را برای مدت طولانیتری حفظ کند و نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند. تحقیقات نشان داده است که مصرف دارچین در چربیسوزی نقش بهسزایی دارد. اگر به طور معمول دارچین را به عنوان بخشی از رژیم خود مصرف کنید، ممکن است بتوانید سرعت افزایش وزن خود را کاهش دهید. با این حال، این بدان معنا نیست که باید دارچین را کامل بخورید، بلکه میتوانید با مواد غذایی دیگر نیز میل کنید. در بخش زیر برخی از آنها را مورد بحث قرار میدهیم.
۱- لاغری با دارچین و عسل
درباره دمنوش لاغری دارچین و عسل زیاد شنیدهایم، اما در واقعیت تحقیقات بسیار کمی در مورد لاغری با عسل و دارچین انجام شده است. نتیجه برخی از این تحقیقات امیدوار کننده بوده است. در یک بررسی مشخص شد جایگزین کردن ساکارز با عسل از افزایش وزن پیشگیری میکند. در حالی که بررسی دیگری نشان داد که مصرف ساکارز با عسل هورمونهای جلوگیری از اشتها را فعال میکند، اما هیچ تحقیقی ثابت نکرده که عسل و دارچین موجب کاهش وزن میشوند.
۲- لاغری با چای دارچین
این روش نیز به یکی از روشهای متداول برای کاهش وزن معرفی شده، اما نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه هست. البته از خواص بینظیر دارچین در کاهش قند خون نمیتوان چشمپوشی کرد. برای تهیه چای دارچین، آب را در یک تابه گرم کنید و بگذارید جوش بیاید. دو قاشق پودر دارچین را به آب اضافه کنید و بگذارید تا دم بکشد. صبر کنید تا آب، رنگ قرمز- قهوهای بگیرد. چای را از صافی رد کنید و بنوشید. در صورت تمایل می توانید کمی عسل به آن اضافه کنید.
۳- لاغری با دارچین و سرکه سیب
یک لیوان آب در تابه بجوشانید. یک عدد چوب دارچین به آن اضافه کنید. مخلوط را روی شعله بگذارید تا قهوهای شود. یک قاشق چایخوری سرکه سیب به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید طعم آن شیرین باشد، میتوانید از یک قاشق عسل نیز استفاده کنید. در انتها مقداری یخ در نوشیدنی بریزید و آن را سرد بنوشید.
۴- لاغری با دارچین و قهوه
استفاده از دمنوش لاغری دارچین و قهوه میتواند تا حدودی متابولیسم بدن شما را بالا برده و به همراه ورزش و رژیم غذایی، به کاهش وزنتان کمک کند. ریختن یک قاشق دارچین در قهوه کافی نیست. قبل از دم کردن قهوه، بهتر است دارچین را اضافه کنید. این ترفند قهوه شما را خوش طعم میکند.
۵- لاغری با دارچین و میوه
این مورد نیز به مطالعات بیشتری نیاز دارد. اما برای بهره بردن از خواص دارچین میتوانید روی سیب، موز، سالاد میوه، برشهای گلابی و هلوهای نصف شده خود مقداری دارچین بریزید. این یک روش ساده برای افزایش طعم به میوه است.
۶- لاغری با دارچین و فلفل قرمز
دارچین و فلفل قرمز هردو باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشوند. این میکس دیوانه کننده به نظر میرسد، اما ارزش امتحان را دارد. چوب دارچین یا دارچین پودر شده؛ کدام یک بهتر است؟ در حالیکه امکان ناخالصی برای هر دو نوع دارچین موجود در بازار وجود دارد، پودر دارچین بیشتر در معرض مواد افزودنی ناخالص است. اگر میخواهید از فواید دارچین برای سلامتی بهره مند شوید، توصیه میکنیم به جای پودر دارچین، چوب آن را بخرید. اگر دارچین پودر شده را ترجیح میدهید، دارچین را به شکل چوب خریداری کنید و آن را قبل از استفاده در مخلوط کن پودر کنید. در این صورت شما از عطر و طعم تازه دارچین با تمام مزایای سلامتی آن، بهرهمند خواهید شد.
عوارض جانبی مصرف دارچین برای لاغری
اگر فردی به دارچین حساسیت داشته باشد، ممکن است علائم زیر را تجربه کند.
مصرف بیش از حد برای کاهش وزن ممکن است، منجر به عوارض جانبی زیر شود:
مشکلات پوستی
معده درد
حالت تهوع
آسم
عطسه
در صورت مشاهده هر یک از عوارض، مصرف دارچین را متوقف و با یک متخصص مشورت کنید.
احتیاط در مصرف دارچین
دو نوع اصلی دارچین به نامهای دارچین سیلان و دارچین کاسیا وجود دارد که هر کدام ترکیبات خاصی دارند. دارچین کاسیا حاوی مقدار زیادی کورامین است. کورامین در بسیاری از گیاهان یافت میشود و برای درمان ام اس یا احتباس آب بسیار مفید است. متخصصان معتقدند مصرف مقدار کمی کورامین (بیش از دو هفته) به کبد آسیب وارد میکند؛ مخصوصا در افرادی که از قبل بیماری کبدی داشتهاند. آیا این بدان معناست که باید از دارچین پرهیز کنید؟ نه اما اگر دارچین را به صورت روزانه با عسل مصرف میکنید، مطمئن شوید از دارچین سیلان استفاده میکنید که مقدار کورامینش بسیار پایینتر است. برای اینکه مطمئن شوید از دارچین سیلان استفاده میکنید بهتر است آن را از فروشگاههای مخصوص ادویهجات خریداری کنید. حتی اگر به دنبال روشهایی برای کاهش وزن با دمنوش لاغری دارچین نیستید، فواید این ادویه آنقدر زیاد است که میتوانید از طعم و خواص بینظیر آن در غذاهای مختلف استفاده کنید.
دیدگاه تان را بنویسید