ارسال به دیگران پرینت

خوردن مرغ | مضرات خوردن مرغ

بلایی که خوردن مرغ سرتان می آورد | مضراتی که از آن بی خبر هستید

ضمنا همانطور که قبلا هم اشاره شد، قرار نیست هرکسی که دچار کمپیلوباکتر شد، گیلن باره هم بگیرد! دچار شدن یا نشدن به گیلن باره، بسته به واکنش بدن فرد به این باکتری و همینطور وضعیت سیستم ایمنی و سیستم عصبی و بسیاری موارد دیگر متفاوت است و صرفا در موارد نادری است که فرد دچار این سندرم می‌شود.

بلایی که  خوردن مرغ سرتان می آورد | مضراتی که از آن بی خبر هستید

چگونه از بیماری مرغ در امان باشیم

واقعا خوردن مرغ نیم‌پز فلج می‌کند؟ «مرغ نیم‌پز می‌تواند منجر به فلج اندام شود؛ محققان نوعی باکتری در مرغ نیم‌پز یافته‌اند که می‌تواند منجر به بروز سندرم گیلن‌باره (GBS) شود، این سندرم علت فلج عصبی- عضلانی است».

تحقیقات جدید نشان می‌دهد درصورتی که مرغ با حداقل دمای مناسب درونی پخته نشده باشد، باکتری Campylobacter jejuni موجود در غذا می‌تواند منجر به بروز بیماری «سندرم گیلن باره» شود. با ما همراه شوید.

۷ نکته مهم در مورد خطر مصرف مرغ نیم پز

در گوشت همه مرغ‌ها و پرندگان دو باکتری خطرناک وجود دارد که در صورت مصرف مرغ‌ها به صورت نیم‌پز یا خام، این باکتری‌ها وارد بدن شده و سبب ابتلای فرد مصرف کننده به بیماری‌های جدی مانند فلج اندام‌ها می‌شود.

 

باکتری «سالمونلا» و «کامپیلوباکتر» تقریباً در گوشت همه پرندگان به ویژه در مرغ‌ها وجود دارد که در صورت پخته نشدن کامل مرغ و از بین نرفتن این باکتری‌ها، هر کدام در بدن بیماری جداگانه‌ای را ایجاد می‌کنند.

 
 

در مورد بیماری‌های مربوط به این دو باکتری باید گفت که سالمونلا به حصبه بیشتر معروف است و عامل بیماری حصبه به شمار می‌آید که البته بیماری آن امروزه چندان شایع نیست.

مرغ

بیماری «سندرم گلین باره» هم در موارد شدید آلودگی به کامپیلوباکتر ممکن است فرد را مبتلا کند، البته عمده‌ترین مشکلی که با مصرف مرغ نیم پز یا خام از این باکتری به وجود می‌آید، بیشتر معده را درگیر می‌کند.

شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از این دو باکتری در دستگاه گوارش و روده‌هاست که خوشبختانه به دلیل این که مردم کشور ما از گوشت خام استفاده نمی‌کنند، ابتلا به بیماری‌های این دو باکتری خیلی زیاد نیست. برخی کشتارگاه‌ها بعد از کشتن پرندگان آن‌ها را در حوضچه‌های آبی می‌اندازند که اگر همه مرغ‌ها هم آلوده به این باکتری‌ها نباشند با در کنار هم قرار گرفتن به همه آن‌ها منتقل خواهد شد.

پس برای جلوگیری از آلوده شدن به این دو باکتری و همچنین ویروس‌های بیماری‌های مشترک با پرندگان نظیر آنفلوآنزای مرغی بهتر است افراد در درجه اول بهداشت را در موقع پاک کردن مرغ رعایت کنند و در زمان پاک کردن مرغ‌ها تا جایی که ممکن است از دستکش استفاده کرده و در این فاصله به ظروف دیگر دست نزنند و یا اینکه در زمان پاک کردن مرغ ها، تا قبل از شستن دست‌ها با آب و صابون، دست را به اطراف دهان نبرند.

اگرچه با شستن دست با آب و صابون باکتری‌ها از دست‌ها حذف می‌شود، اما در صورتی که فردی بدون دستکش به مرغ و گوشت خام پرندگان دیگر دست زده باشد، اگر زخمی در دست داشته باشد امکان اینکه این باکتری‌ها وارد بدن فرد شود، زیاد است بنابراین تأکید می‌شود برای پاک کردن و خرد کردن گوشت مرغ از دستکش استفاده شود، همچنین بهتر است گوشت را شسته و آن را منجمد کنند و حتماً به صورت کاملاً پخته یا کباب شده آن را مصرف کنند.

۵ واقعیت در مورد فلج شدن با مصرف مرغ نیم پز

تحقیق محققان نشان می‌دهد در صورتی که مرغ با حداقل دمای مناسب درونی پخته نشده باشد، باکتری Campylobacter jejuni موجود در غذا می‌تواند منجر به بروز بیماری «سندروم گیلن باره» شود.

محققان آمریکایی باکتری‌ای را در مرغ خوب پخته نشده یافته اند که می‌تواند منجر به بروز سندروم گیلن باره (GBS) شود. این سندروم یک اختلال خودایمنی است و علت اصلی فلج عصبی-عضلانی حاد در انسان‌ها در دنیا محسوب می‌شود.

لیندا منسفیلد، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی میشیگان، در این باره می‌گوید: «مطالعه ما نشان داده است که ترکیب ژنتیکی همراه با باکتری Campylobacter موجب بروز بیماری GBS می‌شود.»

گفته محققان، اگر مرغ خوب پخته نشده باشد باکتری مذکور در غذا فعال باقی مانده و می‌تواند منجر به بروز بیماری GBS شود.

از طرفی، عمدتاً باکتری‌ها نسبت به آنتی بیوتیک مقاوم هستند. از این رو مصرف برخی آنتی بیوتیک‌های معین به منظور مقابله با علائم نورولوژیکی تأثیری نداشته و به اشتباه به خود اندام‌ها و بافت‌های بیمار حمله می‌کنند. همچنین تحقیقات دیگر نیز نشان می‌دهند که باکتری Campylobacter jejuni موجب بروز سایر اختلالات خودایمنی نظیر بیماری التهاب روده و آرتروز نیز می‌شود.

چه مرغ‌هایی کمپیلوباکتر دارند؟

اگر موقع کشتار مرغ، دقت لازم انجام نشود و گوشتش آلودگی مدفوعی پیدا کند، یعنی محتویات شکمی و روده‌ای مرغ روی گوشتش بریزد، احتمال دارد مشکلاتی از جمله آلودگی به کمپیلوباکتر پیش بیاید. با این حال در کشتارگاه‌های مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی، این مرغ‌ها چندین بار تمیز و شسته می‌شوند تا مشکلی از لحاظ سلامت برای مصرف‌کننده ایجاد نکند؛ بنابراین مطمئن شوید مرغی که تهیه می‌کنید، در کشتارگاه مجاز تهیه شده باشد.

ضمنا همانطور که قبلا هم اشاره شد، قرار نیست هرکسی که دچار کمپیلوباکتر شد، گیلن باره هم بگیرد! دچار شدن یا نشدن به گیلن باره، بسته به واکنش بدن فرد به این باکتری و همینطور وضعیت سیستم ایمنی و سیستم عصبی و بسیاری موارد دیگر متفاوت است و صرفا در موارد نادری است که فرد دچار این سندرم می‌شود.

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      واقعا درسته یک نفر میشناسم همیشه کباب نیم پز یعنی ابدار میخورد به این بیماری دچار شد وبعد از فلجی کامل با ای وی ای جی ومراقبت کامل توانست راه بره ولی هنوز مچ پای او تا پنجه ها بی حس است

    • ناشناس ارسالی در

      وقتی درکشور مابسکویت گندمی گردها که با کاکاواست وسطش بجای کاکاو معلوم نیست پشم گوسفند گذاشتند یا چیزهایی دیگه آنوقت درمورد کشتارگاه مرغ میخواهیم بهداشت رعایت بشه وقتی من نظرمیدم که ازاین به بعد از فقروگرسنگی شاهد حادثه های دلخراش تر وناامیدی وناامنی بسیار بسیار بدتر شاهدش باشیم کی به فکر ماملت است خدااینشالله ازمان محافظت کند همین وبس تمام

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه