نیما فدایی پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه گیاه خرزهره یک گیاه سمی است، اظهار داشت: از این گیاه ۱۵ سانتی متری که شبیه درخت زیتون است برای زینتی کردن خیابانها و پارکها استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه استفاده از گیاه خرزهره برای حیوانات بسیار خطرناک است، اظهار داشت: استفاده از شیره این گیاه باعت مسمومیت و بروز عوارضی همچون اختلالات قلبی، دردهای شکمی، حالت تهوع و استفراغ در انسان میشود.
این پژوهشگر طب سنتی با اشاره به اینکه گیاه خرزهره در آب و هوای گرم و خشک رشد میکند، تصریح کرد: این گیاه برای رشد خوب و مناسب به نور خورشید و دمای ۱۵ درجه سانتی گراد احتیاج دارد.
فدایی با اشاره به اینکه رنگ برگ گیاه خرزهره، سبز تیره و گلهای آن بنفش، سفید و صورتی است، عنوان کرد: این گیاه با وجود اینکه از رشد سریعی برخوردار است، اما یکبار در سال هرس میشود.
این پژوهشگر طب سنتی با تاکید بر اینکه وجود ماده گلیکوزوئید و اولئاندرین باعث سمی شدن خرزهره شده است، بیان کرد: در زمان سوزاندن گیاه خرزهره، استنشاق دود آن باعث بروز مسمومیت و آسیب به دستگاه تنفسی میشود.
وی با اشاره به اینکه از چوب گیاه خرزهره نیز نباید استفاده کرد، افزود: برای جلوگیری از بروز آسیبهای جدی به خصوص مرگ افراد در زمان مسمومیت با گیاه خرزهره هرچه سریعتر جهت درمان و بهبودی کامل به پزشک مراجعه کنید.
فدایی یادآور شد: برای جلوگیری از بروز آسیبهای شدید به دستگاه تنفسی، ناحیه قلب و عفونت شکم از درخت خرزهره دوری کنید.
بیشتر بخوانید:
سرفه کردنهایی که انسان را از سکته قلبی نجات نمی دهد
سالهاست که در شبکههای اجتماعی، مطالبی منتشر میشود که مدعی است سرفه قادر به نجات انسان از سکته قلبی است.
بخاطر همین هم بهش میگن خرزهره، مثل خرزور، خرفهم و.....