رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که ایران هنوز به پرسشهای آژانس پاسخ نداده است.آژانس میگوید که این اماکن هرگز به عنوان بخشهایی از برنامه هستهای اعلام نشدهاند و ایران هیچ توضیحی درباره چرایی کشف این مواد در این اماکن ارائه نکرده است.
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که ایران هنوز به پرسشهای آژانس پاسخ نداده است.
به گفته آقای گروسی، این پرسشها درباره کشف آثار اورانیوم غنیشده در سه مکان در ایران است.
آژانس میگوید که این اماکن هرگز به عنوان بخشهایی از برنامه هستهای اعلام نشدهاند و ایران هیچ توضیحی درباره چرایی کشف این مواد در این اماکن ارائه نکرده است.
پرونده این سه مکان از جمله موضوعاتی بود که به یکی از موانع جدی بر سر مذاکرات وین تبدیل شده بود.
ایران در مذاکرات وین خواستار بسته شدن این پرونده در آژانس بود. اما طرفهای غربی میگفتند که این موضوع ارتباط مستقیمی به برجام ندارد و باید توسط کارشناسان آژانس حل و فصل شود.
در نهایت ایران هفته گذشته اعلام کرد که این پرونده در آژانس بسته شده است.
محمد اسلامی، رئیس رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه هفته پیش گفت که «مباحث فنی» میان آژانس و ایران حل شده است.
اما حالا رافائل گروسی که به اوکراین سفر کرده است میگوید که آژانس همچنان در تلاش است تا درباره پرونده اورانیومهای غنیشده، از ایران جواب بگیرد.
آقای گروسی در این مصاحبه همچنین تاکید کرد که توانایی ایران برای غنیسازی اورانیوم از زمان خروج دونالد ترامپ از برجام، افزایش یافته است.
مدیرکل آژانس افزود که ایران در حال انتقال سانتریفیوژهای خود «به جای امن» است.
مدیرکل آژانس در این مصاحبه به جنگ اوکراین اشاره کرد و گفت که به رغم افزایش تنش میان روسیه و غرب، «ضرروی است که بر روی زمینههای مشترک کار کنیم.»
او افزود: «ما نمیتوانیم متوقف شویم. باید ادامه دهیم. به نفع جهان و به نفع همه ماست که وضعیت هستهای ... موفق شود. من نمیتوانم هیچ سناریوی ژئواستراتژیکی را تصور کنم که در آن وجود سلاحهای هستهای بیشتر در خاورمیانه به نفع کسی باشد.»
اشاره آقای گروسی به ماموریت آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای اجرای پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای است؛ ماموریتی که در چارچوب آن آژانس در تلاش است تا از ساخت سلاح هستهای در ایران جلوگیری کند.
او در عین حال به شکل غیرمستقیم تایید کرد که هماکنون در خاورمیانه سلاح هستهای وجود دارد.
این باور وجود دارد که اسرائیل به سلاح هستهای مجهز است. این رژیم که هرگز حاضر نشده پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای را امضا کند، داشتن تسلیحات هستهای را تکذیب یا تایید نمیکند.
دیدگاه تان را بنویسید